Antidrob și Abația

tricou-am-cont-de-drobbox-235 (1)

Două lucruri mișto la care voiam să vă dau link demult, dar am uitat.

1. Tricourile Antidrob de la adcadou. Chiar am râs la aia cu nu vă drobaț (explicație pentru ardeleni, vine de la nu vă drogaț). Făinuț de tot. Dacă mă duc la mama cu el, cred că leșinează.

2. Abația. Am scris despre Abația lui Dan Doboș în primul meu an de arhiblog, pe când unii dintre voi încă erau minori.O carte foarte mișto, foarte bine scrisă și cu o idee foarte tare. Pur și simplu nu îți dai seama că e scrisă de un român. Știți, românii, în mod normal, când creează ceva, se screm. Film, carte, muzică, se screm. Trebuie să se vadă că ei chiar au simțit fiorul artistic. Abația nu e scremută deloc. E o carte bună.

Iar niște tipi s-au gândit că ar merge niște benzi desenate din ea. Idee excelentă dacă e să mă întrebați pe mine. Pentru pasionați, poate fi mină de aur.

Gata, mi-am luat și asta de pe suflet.

16 comentarii

 1. #1

  tocmai ce am mancat cateva feliute de drob facut in weekend la cuptorul pe lemne cu usturoi verde proaspat scos din gradina. era ultimul pachet din lada frigorifica de la cei 2 miei de anul trecut din toamna. bine ca mai e pastrama.

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • să fiu al dreacu dacă pricep de ce iei minusuri, doar nu-i ora prânzului! ia un plus de la mine pentru bun gust :)

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • #3

   invidiosi domnle, invidiosi :).

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • #4

   Io am inteles ca a facut drobul intr-un cuptor pe lemne dar in loc de lemne a folosit usturoi verde proaspat scos din gradina, gata congelat, dintr-o lada frigorifica trimisa pachet anul trecut de cei doi (care?) miei...
   *dar n-am dat minus...

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • drobu e meat loaf? lamb meat loaf?

   Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Sper ca nu se trezesc niste romani sa faca si film dupa Abatia, ca-i pacat sa iasa un film prost facut dupa o carte buna.

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • #7

   Mda, un film prost, cu ursi de aur sau cu palmieri...

   Thumb up 0 Thumb down 0

 3. #8

  din ciclul noutatilor in banda desenata romaneasca, cei care scot de vreo doi ani "Harap Alb continua" vor scoate in curand si "Tinerete fara batranete", intr-un scenariu total diferit...

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • #9

   foarte misto idee. chiar exista povesti care merita transpuse in vizual

   Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Am luat pachetul cu tricou din primele zile ale campaniei, mă bucur sa vad ca prind finantarea, fie ea si flexibila, abia astept produsul finit

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. 5 euro pentru primul numar din revista suna a deal bun, mai ales daca ii ajuta acum acesti bani

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Nu-i ieftin 5 euro, depinde cate pagini are numarul. Daca e cat HAC! sau Walking Dead (care se vand la 7 - 7,50 lei) e mult 5 euro, dar daca te gandesti ca ii ajuti, nu-i asa mult. Sper sa mai puna poze de pe parcursul dezvoltarii, pe mine m-au convins din prima, dar sper sa aiba cat mai mare succes, sa se diversifice oferta de banda desenata de la noi.

   Thumb up 0 Thumb down 0

 6. #13

  Mwell, dacă-ți place de Dan Doboș, permite-mi... http://www.cuzanet.ro/interviu/dan-dobos-industria-cartii-din-romania-este-atit-de-firava-incit-nu-si-permite-sa-si-hraneasca-scriitorii.html
  Și face 2 face e la fel de fain omul.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. #15

  Din pacate Abatia nu se mai gaseste online, si n-as vrea s-o piratez. Mai astept poate apare pe elefant.

  Thumb up 0 Thumb down 0