Chef Florin Dumitrescu e o bucătăreasă amărâtă

basini florin dumitrescu

Am dat, în sfârșit, peste un articol haios și util pe metropotam.
Mai exact, au testat vestitele sanviciuri de mare efect ale domnului Chef Florin Dumitrescu, fost isteric masterchef, actualmente isteric hellskitchen. Am râs maxim, un articol de mare angajament, care mătură pe jos cu minunile bășite ale maestrului.

Pe care l-am văzut dealtfel în acțiune la restaurantul Tapo, făcând varză un așa zis biftec tartar de somon, pe care l-ar fi făcut mai bun și vecina de la 2. Plus glume expirate și aroganțe oarecum nemeritate pentru un amărât care face haleu în bucătărie.

Senvișuri mai bune, aici.

__________________________________________________
Dacă ți-a plăcut articolul, dă-mi o bere virtuală BERE
Loading...

116 comentarii

  1. There can be only one Master Chief.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Master_Chief_(Halo)

    Restul... înapoi la bucătărie cu voi!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. #2

    Eu credeam ca pe asta il cheama Chef Homosexual, iar pe ceilalti doi Chef Tigan si Chef Camatar.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Nici eu n-as manca astfel de sandwichuri, arata oribil si au mai multa paine, dar oare sunt chiar facute de ei? Sau poate e o chestie de publicitate ca sa aiba mai multe vanzari.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • nu, deby.chiar ei le fac.taie de zor paine si jambon ca sa se asigure ca ai parte de ce e mai bun pe lume in senvisurile alea

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #5

      Ma uit la poza si nu prea imi vine a te crede. Ia un vot barosan pentru inteligenta dezarmanta.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • @Aniela:
      Din ce am inteles eu de la TV, chiar sunt facute de Chef Florin. Inteleg ca isi aloca aproximativ 2 ore dimineata, intre 06:00 si 08:00 pentru facut sandvisuri.
      Zicea tipul ca de cand era copil si facea gem cu bunica isi dorea sa fie antreprenor (desigur, pe langa bucatar), doar ca nu prea are simtul businessului, si daca tot ,,i se taie maioneza'', macar sa fie din cauza lui.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • @Aniela
      Dacă e poza lui pă celofan, nu e logic?

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #8

      genial!!!!

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • si pe tine te cheama Comentator Idiot, nu-i asa Andrei???

      Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Și ăsta ca și ceilalți doi e un pișat .

    Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Acu` serios, ca aşa zis "chef" cum naiba poţi să te lauzi cu nişte sandwich-uri.
    Scărlătescu şi-a pus moaca pe nişte pachete de mici. Alt maestru bucătar.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  5. #17

    Emisiuni cu fatalai pentru fatalai. Cum dreq se poate uita cineva la asa rahat?

    Thumb up 0 Thumb down 0

  6. #18

    Pai iti fac un phily cheese stake sandwich de sta matza in coada. Mie mi-ar fi rusine sa imi pun numele pe mizeria aia.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Stake? Pe cine înțepi tu, mă?

    • pă pâine:)))

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • Steak adică.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #22

      Pat's King of Steaks face ce spui tu. Și mai face și cele mai bune coaste de porc. M-am simțit ca în House of Cards când am ajuns acolo: un loc sărăcăcios, în inima Philadephiei, bântuit de bandele de motocicliști și politicieni de mâna a 3-a, restaurantul e renumit pentru bucătar. Urmaș al familiei Olivieri, are vreo 3 ajutori care au salariul mai mare ca al unui inginer în construcții. și fac pe bandă rulantă cele mai bune cheesesteaks din toată Pennsylvania -- unii zic că dintr-o arie chiar mai mare. Cert e că le-am văzut produsele chiar și la noi, în nord.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • Nea Ilie, citind comentariul tău mi-am adus aminte de show-ul ăsta : http://www.destinationamerica.com/tv-shows/united-states-of-bacon
      Numai uitându-te la el începe să-ţi plouă în gură de îţi vine să haleşti monitorul 😀

      Thumb up 0 Thumb down 0

  7. #24

    umbla vorba-n targ ca a lucrat si pentru Patrizia Paglieri unde nu a facut mare branza ca l-a dat italianca afara :))

    Thumb up 0 Thumb down 0

  8. hai ca a fost tare aia cu biftecu tartar de somon. rili.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  9. #30

    Îmi doresc sa trăiesc ziua în care un Sandwich 'de cumparat' nu are 3 tone de pâine și cauți jambonul cu lupa. Da' om fi noi pretențioși și inculți dpdv culinar și nu înțelegem 'arta'....

    Thumb up 0 Thumb down 0

  10. am maincat si eu de curiozitate, parerea mea ca sunt mult mai bune alea de la metrou la 6 lei cu tot cu suc

    Thumb up 0 Thumb down 0

  11. #38

    Ce master chef, ce specialități...
    Când sunt flămând îl întrec pe ăsta lejer și la inventivitate și la gust. Am făcut o dată un sandwich cu ardei copt, ceapă, humus, pateu de porc, frunză de varză murată și chiflă de cereale integrale de mi-au cerut ăia la muncă să le mai aduc.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #39

      asta e nimic. Eu am facut niste mancare de, pe promisiunea de a nu mai veni cu asa ceva la munca, m-au hranit colegele numai cu toast cu caviar, fructe de mare, purcel de lapte si bere din belsug timp de 6 zile. Da stiu, la caviar merge sampanie, dar asa sunt eu taran, imi place sa ragai sanatos dupa homar.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #40

      Normal că te-au hrănit alea, te și văd, ca Mr. Bean cu senvișu' în ciorap, zbang zbang două buzdugane de colțul biroului și pe urmă desfăcut meticulos la el ca la ceasornicărie.
      - Lucian*, nu vrei puțin piureuț?
      - Colegu', îți dau și-o aripiuță de puiuț?
      - Hai că am și eu un ceiuț de mușețeluș...

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • si niste pasarica. nu prea frageduta, dar tot dulce

      Thumb up 0 Thumb down 0

  12. #42

    cand ai desfacut ambalajul ai auzit injuraturi? :)))

    Thumb up 0 Thumb down 0

  13. Carne ioc.

    Uite aici cam cum arata nivelul de carne, la £2.90: http://imgur.com/SXEqMOM.

    Ma rog, nu e facut de marele "shef".

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • si nu e in .ro

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • Cam asa e si aici pe insula mai mica, cu 3-4 euroi mananci un senvis facut proaspat, umplut cu simt de raspundere.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #46

      Cam cine ar da in Ro 18 lei pe un sandwich? Genul asta de sandwich in gasesti in restaurante, nu la coltul de unde iti cumperi in drum spre munca.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #47

      guta pe paine. iti zice unu care are. il iau pe a lu chef, sigur nu fac atac de guta de la el

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • guta, da?!'ra-ti ai dreacu' de burghezi!!

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #49

      iti dau guta si 100 de lei doar sa o iei si sa nu mai fiu burghez. serios.

      Thumb up 0 Thumb down 0

  14. #50

    hehe mai buna e o saorma, un kebap facut bine, ne mai prostim pe la kfc, mac, decat cacaturile lui chef asta si a oricaruia cu basini. Sa vezi vara la gratar cum imi vine inspiratia, totusi ce importanta are cacatul de emisiune cu gatit in Ro? unde lumea comanda in prostie, cumpara semipreparate la greu, plus pe youtube ai o tona de retete normale, vegan, prezentate de profesionisti si amatori, personal mie imi place un amator cand iti prezinta o reteta.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  15. #53

    Am remarcat un lucru: bucatarul asata nu stie ce e piinea ciabatta! Caracteristic pentru aceasta piine sint gaurile mari si nu cum sint vizibile in porcaria asta. Imagini pentru exemplificare:
    http://leitesculinaria.com/wp-content/uploads/2012/03/ciabatta.jpg
    http://i1.wp.com/parsleysagesweet.com/wp-content/uploads/2008/06/ciabatta3.jpg?zoom=1.5&resize=420%2C400

    Thumb up 0 Thumb down 0

  16. Am vazut si eu produsele in magazin, dar nu as da banii pe ele never. Scumpe si de proasta calitate, de banii aia prefer sa cumpar jumatate de kg de vrabioara de vita.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  17. te mira daca-ti zic ca nu am auzit in veci de nenea asta si ca poate sa treaca pe langa mine pe strada si sa-mi zica cine e si tot sa nu stiu cine e?

    nici nu stiu ce emisiuni sunt alea si de ce m-as uita la asa ceva....

    in schimb, de jamie oliver am auzit, dar, ma rog, probabil ca nu prinde la public ca nu are mahala in el si ca nu e o iluzie din carton

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #56

      hahaha! vrei sa vezi emisiuni cu el cand plangea ca nu-l ia nimeni in serios?

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #57

      Esti praf, ori asta, ori nu intri in bucatarie decat cand maica-ta-ti face un sandwish. Eu nu-i suport pe Florin Dumitrescu & co., dar, comparatia nu-si are rostul. Fiindca Florin Dumitrescu & co. au crescut in restaurante si unitati alimentare, in timp ce Jamie ar fi dat afara de sanepid la prima inspectie. Nu pot nega genialitatea lui Jamie, dar el e un bucatar de show si de improv. Una e sa gatesti 2 portii, alta e sa faci mancare pt 200 de oameni odata. Mai ales la standarde inalte.
      Acum, ca tot ziceai de trecut pe strada... a trecut odata Scarlatescu' in masina pe langa mine, la o intersectie, si mi-a aruncat o privire de "hai, saluta-ma". M-a trecut aceeasi stare de sa-titragunjetinmuie care ma trece si cand ii privesc emisiunea.
      Sunt bucatar, insa, daca m-as duce la masterchef/hell'skitchen, nu cred ca as rezista fara sa le umplu fata de pumni juriului. Doar asa, ca fata lor o cere.

      Thumb up 0 Thumb down 0

  18. #58

    eu propun sa facem toti senvisuri, sa le pozam si le punem pe wall-ul lui de facebook!

    Thumb up 1 Thumb down 0

  19. Mă și când sunt beat îmi fac un sanviș mai atrăgător...
    Însă deh, să zicem că-și permite. e cineva, îl doare la bașkeți. Asta pentru că e român. În afară, un chef adevărat nu și-ar bate joc. chit că n-ar face el sau echipa lui sanvișul, însă dacă are moaca lui pe ambalaj s-ar preocupa ca totul sa fie foarte ok.

    Și apropos de astia 3 chefi ai iadului, restaurantele lor sunt de 5 stele? Dacă da, astea 5 stele la noi ar fi cât vreo 2 stele într-un restaurant din orășel de provincie francez?

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Asta cu "in afară se face pe dracu si pe lacu" e exagerată si o aud doar la români isterici. Mai luaţi o pauză.

      Cat despre 'sandvis atrăgător', pot să intreb... da' ce faci cu el? 🙂

      Thumb up 0 Thumb down 0

  20. Un chef în afară (nu naumai buncatar, orice), care-si are moaca pe un produs, se va asigura ca acel produs e bun, nu sa-si dea cu firma in cap.
    ce faci cu el, il halesti.
    daca cel mai scump sanvis din lume e 1800 de lire... ce poti face cu el? poze de instagram?

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #63

      Cum sa-ti explic eu? Un Chef adevarat nu se ocupa de sandwich-uri vindute la colt de strada. El lucreaza intr-un restaurant si e atractia principala. Lumea se duce acolo pentru calitate mincarii.

      Thumb up 0 Thumb down 0

  21. #64

    Sandvisul ala arata de parca e gata vomat!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  22. Restaurantul se numeste „TAPO”

    Thumb up 0 Thumb down 0

  23. #67

    Oare si scuipa in ele?

    Thumb up 0 Thumb down 0

  24. Eu sunt mare mare MARE fan sandwitches. As manca sandwitches si rudele lor, wraps, de trei ori pe zi daca as putea. Pentru asta urmaresc si locurile unde au sandwitches bune si fara fite (adica nu van Gogh). Astea de la punga sunt cel mai trist model de senvis (da, e senvis nu e sandwitch, nu merita denumirea). Painea tinuta in punga se umezeste si se inmoaie, ingredientele incep sa se ofileasca (home-made my ass, cat home-made sa faci ca sa acoperi productia?)... In comparatie cu asta mi se par ze shit sandwitches de la Mega Image, unde pentru 5 lei iti face pe loc dintr-o bagheta proaspata, salata, castravete, cascaval si pastrama.

    Am ras cand am vazut ca senvisuri cu moaca lu asta se gasesc la OMV. La naiba, sandwitches de la OMV sunt mai bune decat asta!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Totusi, care e legatura intre vrajitoarea nisipului(sandwitch) si banalul sandwich, ca nu ma prind? 🙂

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #71

      Pardon, 4.5 lei se sandwichul din Mega. Si da, pe langa faptul ca bagheta aia e dementiala, chiar simti si celelalte "componente". Dar na, nu e mainstream daca nu scrie pe el metrou in engleza sau daca are moaca vreun chef d-asta 🙂

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • @blue - because magic! (si because whisky)

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • Blue evidentia faptul ca se scrie sandwich, si nu sandwitch.

      Thumb up 0 Thumb down 0

  25. #74

    LOL
    "Dacă vând scump nu înseamnă că te păcălesc, îţi vând experienţă." - Florin Dumitrescu interviu Adevarul

    Thumb up 0 Thumb down 0

  26. #76

    Chef Florin Salam, asa sa-i ramana numele. :))

    Thumb up 0 Thumb down 0

  27. Nu se poate face biftec tartar din somon prietene. Eventual somon tartar

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #81

      Ma bucur ca n-am auzit in viata mea de astia. Well... pana acum...

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #82

      II citeam biografia. A ajuns de la carator de farfurii la manager de restaurant in Franta. Asta nu inseamna Chef. Ca s-a imprietenit cu cei de la bucatarie sau ca le-a gatit alora cirnati cu fasole nu inseamna nimic.
      E doar o trompeta.

      Thumb up 0 Thumb down 0

  28. #83

    N-am vazut niciodata sandviciuri din astea prin magazine, dar nici nu m-ar fi tentat.
    In schimb, salata aia cu ton de la mec (adica o conserva de ton plus o salata romana la 5 lei si fix 2 masline negre) a fost "imbunatatita": i s-au adaugat multe bucati mici si inevitabile de ceapa, niste rosii cherry (motivul pentru care evitam salatele lor cu pui), cativa lei sanatosi la pret (aproape 10, daca imi amintesc bine), o poza cu un mare "chef" pe eticheta si gata! Nu stiu daca era din vreo emisiune, ca nu l-am recunoscut.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  29. #84

    Cel mai bun sandwich din lume gasiti in Vietnam. E prezent si in Bucuresti, la Toan's (bd. Magheru nr.12). E genial!!!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  30. Un articol numai bun in urma caruia sa inceapa romanasii sa critice, sa isi dea cu parerea si bineinteles sa se laude cu preparatele lor si cu ideile lor briliante in bucatarie, precum si cu vasta lor experienta culinara si indeletnicire in ale gatitului. Fiecare, bineinteles, stie mai bine decat oricine si e cel mai bun. Nu va place cum arata, nu cumparati! E atat de simplu. Dar nu, unii trebuie sa vina aici sa se dea mari priceputi. Ca na, atunci cand mananca shaorma la 5 dimineata si arata de 100 de ori mai scarbos decat aia din poza, aia e delicioasa pt ei.
    Atitudinea unora dintre voi, vesnic nemultumiti, ma face sa vomit. Nu chestia aia din poza!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • ada, nu ai o ciorba de facut, ceva? poate te incurcam...

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • Fuguța, la bucătărie, fă-mi un sanviș!

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • ada, nu te lasa calcata in picioare de niste misogini.tu esti puternica, desteapta si frumoasa!arata-le ca poti!!

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #89

      aici e vorba de altceva, daca sandvisul acela nu era semnat de un "mare maestru " bucatar nu sarea nimeni in sus, tu ai auzit de replica din engleza "practice what you preach" ?

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • Ada, noua nu ne place deci nu cumparat. Tie daca nu iti plac comentariile/articolul nu comenta nu? Pe acelasi principiu.

      Thumb up 0 Thumb down 0

  31. #91

    Deci nici eu nu il halesc pe Chef Florin,dar tu autorule,nu esti in masura sa comentezi ceea ce face el cand debitezi asemenea prostii!
    Nu iti zic ce chestii elementare ai gresit ca sa mori prost!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • da bha, in phula mea, daca nu iti place chef Florin inseamna ca ma-ta te-a facut prost, cum poti sa nu iti placa chef Florin, gandeste bha inainte sa spui

      Thumb up 0 Thumb down 0

  32. #93

    Ada, te-ai bagat in seama fix ca chilotii in cur (cacofonia e din partea mea). Mars acasa.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  33. Sunt destul de convis ca sefflorin nu a facut cu mana lui niciun sandwich* d-ala, ci pur si simplu si-a pus barba in poza. Mai mult de atat, as muri de ras sa nici nu isi fi dat acordul pentru asta.
    Al treile baiat ala (Bonta... Bontea! ) a fost destept, a mers pe Ariel. N-are nicio treaba cu bucataria, deci nu il acuza nimeni ca-i bucatar prost...

    (* acum e bine?!?!)

    Thumb up 0 Thumb down 0

  34. #95

    de unde pana mea un bucataras e acceptat cu un Chef? de ce nu i se spune pur si simplu bucataru' X? cat despre gusturi...

    Thumb up 0 Thumb down 0

  35. #96

    Apropo de sandwichuri, cele mai bune pe care le-am mancat au fost in Timisoara la Lucas. Daca sunteti sau aveti drum pe-acolo, va recomand, sunt excelente (cel putin erau ultima data cand am fost pe acolo).

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #97

      Ma, Fane a lu Trolau, daca alea de la lucas is cele mai bune pe care le-ai manc... oh, wait...

      🙂

      Thumb up 0 Thumb down 0

  36. #98

    Eu zic, ca pe unii d-aici va duce capul. O sa credeti ca pe 90% dar realitatea e ca doar pe 10%.
    Aparatul propagandist anti-basist i-a obligat-fortat pe cei 3 zmei culinari sa-si puna numele pe niste produse, made by Grivco. Or else. 🙂
    Cum grupul nu face nimic calitativ, nici produsele astea nu sunt calitative. Pacat de chefi ca-si terfelesc imaginea.
    Restul, e cancan.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  37. #99

    NICI UN BUCATAR ADEVARAT, sau un "Chef" cum le place snobilor de pretutindeni sa se intituleze nu apare la un asemenea hal de emisiune , in care se promoveaza prostul gust, mitocania, prostia, pseudo-arta culinara....un căcat la fel de puturos ca şi toată presa ori tv românească.
    Întrebarea ese uită lumea?DA...atunci, dă-i înainte că proşti sînt cât cuprinde!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  38. Eu am mancat la el la baraca midii....scump si prost facute. I-am recomandat sa treaca pe la Dinamo,in 2 mai.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  39. Eu am mancat la el la baraca, midii....scump si prost facute. I-am recomandat sa treaca pe la Dinamo,in 2 mai.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  40. #102

    Inainte de prima editie Master Chef l-am avut in subordine la hotel. ..am scapat de el ca atat poate. .sandwich-uri!! :)))

    Thumb up 0 Thumb down 0

  41. #103

    Chef Florin Dumitrescu este o laba trista de hipster....dar daca asta este moda actuala ,ce plm sa mai zici ?!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  42. #104

    Este jenant ! Hai sa fim seriosi asupra faptului ca ar face el personal acele sandwich-uri! Aceste produse se vede clar ca nu sunt facute manual, apoi jambonul din imagine este departe de a fi jambon de casa. Mai, nu suntem cu totii batuti in cap, poate unii am crescut cu jambon de casa odinioara si stim sa facem diferenta. Cat despre calitatile ''marelui chef'' mai bine nu ma pronunt atata vreme cat dumnealui nu stie diferenta dintre un condiment si altul facand aceasta gafa pe sticla. Il provoc oricand la o bucatareala fara frica si eu nu sunt chef 🙂 dar bine inteles o bucatareala in care nu au loc injuraturile si fitele de cartier de care dau dovada acesti domni doar pentru ca au avut norocul sa fie promovati mult mai mult decat merita.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  43. #105

    nu cred... deci nu pot sa cred...
    cum sa-ti pui ma mufa, si aia de gheianu, pe un sandwish de 3 parale :))))

    Thumb up 0 Thumb down 0

  44. vad ca toata lumea are o problema cu moaca lui pe senvisuri. Chiar ii gama lui personala. Scarlatescu nu.
    Dar, sa luam pasul initial. Dece isi pune moaca pe senvis/carnati/mici. Pentru ca lumea manca produsele astea si moaca unui chef (e diferenta intre chef si bucatar) e un fel de garantie ca produsul ala este mai bun.

    Problema gamei de senvisuri "by Florin" e ca par proaste si scumpe. Nu ca e ala chef si vinde senvisuri.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  45. #109

    Denumirea de "chef" este corecta,in toate bucatariile din lume inseamna bucatar,denumire internationala. Apoi urmeaza "chef de partie"(bucatar pe departament)..."sous chef"(bucatar sef secund).."head chef (bucatar sef).."executive chef"...deci denumirea de "chef" e corecta,nu inseamna mai mult,inseamna un simplu bucatar!!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • e ca si cand ai zice ca angajat si manager e acelasi lucru, ca exista manager de departament, executiv si asa mai departe

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #111

      Exact,de la chef la head chef sau executive chef este mult de munca! Deci e buna denumirea "chef Florin"

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #112

      Cum adică, avem pe de o parte “chef de partie”, ”sous chef” şi pe de alta ”head chef", ”executive chef”? Ce limbă vorbim noi aicea? Aaa, m-am prins! Internaţională... Văd că ai reuţit, totuşi, să le traduci în română. Bravo!

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #113

      Dupa 11 ani de bucatarie in Romania si 5 prin Europa, e usor sa le stii si traducerea!

      Thumb up 0 Thumb down 0

  46. #115

    O moaca libidinoasa de nespalat cu basini de in cap de mare sef ....de echipa muncitoresca

    Thumb up 0 Thumb down 0

  47. #116

    Din ciclul "nu mai sint la ProstTV, nu mai sunt buni". Pina acu cind prestau la cloaca aia erau excelenti nu?

    Thumb up 0 Thumb down 0