Dalboka s-a cam stricat

dalboka (1)

Ieri am vrut să mergem să mâncăm niște scoici bune pe undeva. Și, din aproape în aproape, până la urmă am ajuns în bulgaria, la dalboka. În primul rând, nu o să mă mai plâng în viața mea de șoselele din românia. Drumul dintre General Toșevo și Kavarna e unul din cele mai distruse drumuri foarte circulate pe care am mers vreodată.ț

Desigur, când am ajuns la Dalboka, primul cu care m-am certat a fost un român cu BMW care nu înțelegea de ce nu vreau să mă dau înapoi 50 de metri să treacă el și cum îmi permit să îi cer să dea înapoi 2 metri să intru eu în decor, ca să poată trece el.

În fine, am ajuns, am găsit cu greu o masă, că gemea de români care rupeau scoica-n două, după care am făcut comanda. Mie, de la ei, îmi plac scoicile cu orez Burgas. Am mai mâncat, orezul e mondial iar scoicile sunt...na, scoici de la Dalboka. Well, nu mai e așa.

dalboka (2)

Înainte erau o farfurie uriașă, porția e de 900 de grame, cu multe, multe scoici și niște orez. Acum a fost fix invers. Câteva scoici și un munte de orez băltind în ulei. Orezul, în continuare bun, dar scoici, ușor din părți.

Ce se vede în fundal sunt midii pane. Noi credeam că e o greșeală de tipar 10 leva 50 de grame sau e vreo traducere cu google translate. Nu, nu e greșeală. Acolo sunt 2 porții de midii pane, 20 de leva, adică aproape 50 de lei. Și mai e ceva. midiile sunt foarte, foarte mici, numai carapacea e de ele și sunt...nu știu că să le descriu, foarte, foarte uscate, fără gust, de zici că sunt luate de la metro.

Mno, ușor flămânzi, ne-am mai luat câte o porție de midii picante. Au fost ceva gen...nu știu, 20 de midii cu totul? Nu ne-a mai adus pâine la masă, șervețelele erau din plastic, fețele de mese jegoase, servirea așa, ca pentru țiganii români.

Overall, 180 de lei 4 porții de midii, 2 porții de midii pane și 2 beri. Scump cu draci, extrem de scump față de prețurile pe care le știam eu, iar calitatea midiilor slabă, extrem de slabă. Midiile de la...ahem, restaurantul ăla din constanța pe care nu vi-l spun eu, sunt mult mai bune, iar la preț sunt cam la jumătate.

Nu mai merg acolo până în 2018 cel puțin. Și ce fan Dalboka eram eu...
Am zis.

__________________________________________________________
Dacă ți-a plăcut articolul, dă-mi o bere virtuală BERE 67 beri
Loading...

47 comentarii

  1. #1

    Anul trecut inca se manca bine.....Pacat!
    Multumim ca ne-ai pos poza pe dos...acu lipseste un desht!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. #2

    In ziua de azi totul este de la Metro, cred ca pana si branza in coaja de brad este tot de acolo.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  3. #5

    Am fost si eu acum vreo 2 saptamani. Am ramas cu acelasi gust amar. De midii... Diferenta mare fata de acum 2-3 ani cand am fost primadata. Sper sa nu mai ajung pe acolo. Idem Rusalka, unde s-au nesimtit cu preturile. Parca Wild Duck a mai miscat ceva in bine. Oricum eu mi-am planificat sa ii mai vizitez dupa 2020.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Am și eu o rețetă de caracatiță cu mămăligă rece, cred că am dat-o mai demult și aici.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  5. #10

    si care ar fi alternativa?

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #11

      Turcia e aproape pe moca la "all inclusive" cu posibilitate de prelungire pe perioada nederminata.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #12

      Si cu noapte turceasca traditionala say lovitura de stat inclusă. Dacă mai aștepți ceva prinzi live si niste executări .

      Thumb up 0 Thumb down 0

  6. #13

    cam asa e in sezon, dau buleala ...am fost in primavara cat de cat ok si vama si scoicarie am mai fost cam acum vreo luna cu niste musafiri mneh aglomeratie ca la balamuc, la fermata era fuleanu si am mancat in Varna niste fripturi cu sosusuri ciudatele dar interesante ...mai incerc odata prin septembrie poate le vine mintea la cap.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  7. #14

    Mda restaurantul ala care nu ni-l spui si care incepe cu R. Am mancat de la ei, dar la cutiile alea din port nu in restaurant. Am balotat 2 portii, una de orez negru cu calamar si fructe de mare si o portie de midiile pane. Ospatarii se miscau cam in reluare si le-a luat ceva pana s-au prins ca este o masa de 6 persoane ocupata iar expresso-ul scurt, uneori vine cu lapte, dar trecem peste ca erau tineri si speriati.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  8. mno o sa fac aici un offtopic. ca tot zicea unul ca n-am dreptate ca Munchenul si-a pierdut siguranta dupa ce a acceptat refugiati.

    Ministrul de Interne al Bavariei, a carei capitala e Munchenul, Joachim Herrmann:

    "Am 9 ani de cand sunt minstru de interne si niciodata nu s-au mai intamplat atatea, intrun termen asa de scurt. A fost o saptamana foarte grea, si pentru mine si pentru oamenii din Bavaria."

    Minunat, Orientul Mijlociu in Europa.

    Hai s-o luam sistematic, ca tot ma intreba cineva ce trebuie facut:

    Tipul care a omorat o poloneza insarcinata cu o maceta era cunoscut pentru comportament violent. Dar legislatia facuta de stanga interzice trimiterea azilantilor inapoi, indiferent ce face, si a fost lasat pe strazi sa-si faca treaba. Uite o chestie pe care madam Merkel ar fi putut sa o faca oricand - azilantii care comit infractiuni violente isi pierd dreptul de azil. Dar refuza.

    Tipul care tot ieri s-a aruncat in aer la intrarea intr-un festival de muzica, fiindca n-avea bilet, aplicase pt azil, dar a fost refuzat. DAR a fost lasat in Germania, pt ca legislatia nu permite returnarea lui in tara aflata in razboi. Care e un alt mod de a ii permite, de fapt, sederea in Germania. Ba voi va dati seama ca madam Merkel a aranjat lucrurile in asa fel incat si aia acceptati si aia refuzati raman acolo? CINE scrie legile astea? Daca ar fi fost trimis in Turcia, de unde a venit, ieri nu ar fi existat nici al doilea atentat.

    Si uite 2 chestii pe care madam Merkel le poate face ca sa preintampine atentate.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  9. #20

    "Pane e Vino" din Bucuresti pe Nerva Traian. Duminica e inchis. Fac cele mai bune scoici pe care le-am gasit in aceasta viata 🙂
    Vreo 35 lei portia si plec de acolo, absolut de fiecare data, grohaind. Atat de mare este portia.
    Enjoy them! 😀

    PS: Acum au bagat si ceva scoici cu feta, merita incercate. Dar prima oara mergi pe cele clasice!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #21

      sarumana

    • #22

      si acu sterge comentariul, ca in 2 saptamani se strica si asta.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #23

      Eu as confirma, dar mi-e ca nu mai prind masa Si hamsiile sunt bune aici

      Thumb up 0 Thumb down 0

  10. Voua nu vi se pare suspect ca oriunde apar turistii romani se fut serviciile in cativa ani? trei sunt sigur verificate: romania, bulgaria si turcia.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  11. 20 de midii? Acum dupa ce ti-am vazut farfuria cu mici de la cocosatu imi dau seama ca 200 era portia corecta

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #26

      alo, sefu, aia era o farfurie pentru 4 oameni, eu am mancat 3 mici. dieta...

    • Am corelat si eu cu afirmatii mai vechi, ca 20 de mici erau putini la o masa :))

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #28

      oamenii se mai si schimba...:))

  12. Băi frate, am și io o întrebare dacă se poate.... În afară de mine, a mai făcut cineva pârnaie, d-aici de pe blog? :))))

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #30

      Nu, dar am vizitat intr-o dupa-amiaza parnaia din Iasi la nu stiu ce curs de pedagogie in facultate. Se pune?

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • Nu se pune frate, din păcate. Tre s-o faci efectiv cum am făcut-o eu, 8 luni, 9 luni aproape. Înțelegi...

      Ia uite e 13 ceasu aproape... la ora asta, la Găești, striga Gică Bucătaru- LA MASĂĂĂĂĂĂĂĂĂ! HAI LA FRIGIDEEEEEEEEEER! Care aveai desigur, ceva la frigider. Parcă-l aud aievea pe Gicuță....

      Thumb up 0 Thumb down 0

  13. Inca un restaurant care nu rezista propriului succes 🙂

    Thumb up 0 Thumb down 0

  14. #34

    Am eu o recomandare. Și dacă tot erai în Kavarna - acolo pe plajă e un restaurant cu super super midii (moi și mari și juicy) și puteai merge. Balgarka îi zice.
    http://www.kavarna.ro/restaurante/restaurant-bulgarka-bulgarian-zona-de-plaja-kavarna/

    Thumb up 0 Thumb down 0

  15. #35

    Vad ca beati Becks... berea lor nu-ti place? Shumensko, Astika?

    Thumb up 0 Thumb down 0

  16. #37

    Off-off,mai,mai-topic:apropo de sosele,sunt blocat de o ora pe centura Brasovului!Sunt km. de masini in fata mea.Nimeni nu vine sa explice ce se intampla:accident,atentat terorist,lovitura de stat(asta ar fi buna),au aterizat martienii,klingonienii?Sau joaca unii ping-pong pe calea de rulare conform principiului:sport,natura,tinerete,si mai dai in plm de soferi??
    Intrand pe net de pe telefon,aflu ca e o manifestatie de protest a transportatorilor,impotriva majorarii demente a RCA-ului!Neste zeci de tiruri blocheaza practic traficul.
    Pai fmm Ciocolos,de ce il lasi pe Negritoiu sa faca abuzuri de genul asta?N-ai bani la buget?Ii saracesti pe ai care muncesc cinstit?Ai parandaratul asigurat de la jmecheri?Pe timpul guvernarii dinainte nu suflai,nu aprobai mariri de tarife in asigurari.Oare de ce?Ti-o tragea Ponta la funduleanu?
    Sa traiasca diaspora care ne-a adus cea mai proasta-ticaloasa-cretina guvernare din 89' incoace!Pana si radu vasile se simte Superman vazandu-i pa tembelii astia!
    Asta n-as fi crezut niciodata.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  17. M-am lămurit de unde vine cuvântul ,,mamaie”. Din limba tătară, de la mamai. Acum vreau să aflu de unde vine cuvântul ,,pensie” :)))))))))

    Thumb up 0 Thumb down 0

  18. #40

    Mai intai cocosatu, dupaia dalboka... Ce urmeaza? Dristor? O luna neagra...

    Thumb up 0 Thumb down 0

  19. #41

    aoleu, scoici? midii, iaks.Bulibaş şef eu vreau să zic că am mâncat o şaormă mişto cu 12 lei sâmbătă, de la cea mai bună şaormărie din Cluj, cu carne de pui, cu varză, castraveţi, chestii mâncabile ce mai, şi cu sos dinăla pişcăcios eros pista unguresc. N-au bulgarii aşa ceva.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  20. In februarie am fost ultima data si a fost f f ok, am platit vreo 140 Ron si am mancat indestulator si de toate. Planuiesc sa merg fix de azi intr-o saptamana, in trecere, pentru un mic-dejun cu scoici :). De ce mi-ati ruinat visul, ha??? Are cineva idee la ce ora deschid? Cred ca voi ajunge acolo pe la 10.00.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  21. #43

    https://www.facebook.com/Pescaria-lui-Matei-349452848488396/ p-astia ii stii?

    sau astia https://www.facebook.com/pages/Restaurant-Golful-Pescarilor/697905500349547 ca sunt la 300m unii de altii , tot cu midii crescute de ei in larg si bla bla

    Thumb up 0 Thumb down 0

  22. Am fost weekendul ăsta la bulgari și întâmplător am aflat de la un prieten care a fost de curând că midiile de la Dalboka sunt foarte foarte incredibil de mici în perioada asta. Cică sunt curenți care nu le lasă să crească și de asta sunt așa. Probabil sunt și mai puține. El a vorbit cu ei și a aflat "povestea asta" și tind să-i cred că așa e. Din punctul meu de vedere, e absolut regretabil că n-au găsit o variantă să fie onești cu vizitatorii și să nu se simtă păcăliți - asta fiind în totalitate vina lor, dar pot și să înțeleg că există și condiții naturale care pot influența marfa.

    Datorită heads-up-ului primit de la amic, nu am vizitat Dalboka weekendul ăsta, dar o s-o fac cu altă ocazie când n-or fi aceleași condiții. Chiar sper că doar despre asta e vorba și nu despre șoricu` care le-ar fi crescut în loc de piele.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  23. #45

    Merg des in Bulgaria - macar odata pe luna si de anul trecut din august s-a scumpit ingrozitor piata la ei. S-a ajuns ca in Kaufland sa fie branza sau celebrul iaurt mai scump ca al nostru. Ca sa nu mai zic de bere.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  24. #46

    Noi tocmai ce am fost la Dalboka la inceputul lunii iar niste prieteni we trecut, chiar de 2 ori. Noi din contra am platit putin ptr 5 persoane, aprox 250 Ron cu tot cu bacsis si am comandat o gramada (midii pane, erau fara carapace, evident, nu stiu ce spune domnul in articol dar midiile pane erau 8 leva si erau multe...scoicile picante au fost f f bune si suficiente, nici nu le-am putut termina, nu am stat sa le numar dar cred ca au fost minim 20..cu sos mult, 1 portie de icre la care am avut paine, 1 portie de guvizi prajiti, 4 pesti destul de mari, 1 portie de hamsii prajite, 2 portii de rapane pane (cate 2 frigarui de persoana), 2 portii de cartofi prajiti, 2 beri si 2 sucuri, plus 1 ciorba, totul a fost 250 Ron si ar fi costat si mai putin daca am fi platit in leva, ptr ca intr-adevar, paritatea la Dalboka este f f proasta, nu merita platit in Ron.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  25. #47

    Eu am ajuns din intamplare (voiam sa fugim cateva zile la mare, nu prea stiam unde sa mergem si ne-a recomandat cineva) la Sozopol. E cam mult de mers, dupa Burgas vreo 30 de km, e potrivit pt vacante mai lungi. Am descoperit cu maxima incantare varianta la malul marii a Sighisoarei. E o statiune in care merg doar bulgarii (mai vezi doar vreo cativa rusi rataciti) si sunt 90% familii cu copii. Curat, civilizat, ieftin, mancare super buna peste tot (midiile super bine gatite si proaspete, portii imense cu 10 leva), niste privelisti superbe.

    Thumb up 0 Thumb down 0