Fiscalizarea bacșișului

ponta

VVP dorește fiscalizarea bacșișului lăsat la ospătar și chelneri. Care practic ospătari și chelneri vor începe să dea bon fiscal și pentru asta, of course.

Ca să ne înțelegem, că poate nu știți. Ospătarii și chelnerii sunt angajați cu cel mai mic salariu posibil în românia. Nici nu cred că au minimul pe economie, ci doar minimul la vreo 2 ore lucrate pe zi, ceva de genul. Veniturile lor se bazează exclusiv pe bacșiș și, de ce nu, e o metodă foarte bună de stimulare a servirii de calitate. Ești bun, primești minim 10% din notă și toată lumea e fericită. Nu ești, îți cer restul până la 10 bani. De ce nu?

Revenind, da, aș fi de acord să fie impozitați acei bani. Dar altfel. Nu în regimul de fiscalizare a firmei care vinde produsele alea. Pentru că eu acei bani îi ofer, de bună voie, unei persoane fizice, care mi-a făcut un serviciu. E ca și cum aș face o donație în nume propriu.

În condițiile de față, niciodată nu voi sta eu să îmi dea chelnerul bon pentru bacșiș, pentru că s-a gândit el Ponta că așa revigorează economia. Lasă, că de când lumea există ascunzători la bani, ca să nu găsească fiscul bani asupra ta.

Viorel să ia banii ăia de la bunurile nerecuperate de ANAf.

__________________________________________________
Dacă ți-a plăcut articolul, dă-mi o bere virtuală BERE
Loading...

31 comentarii

  1. #1

    Reg(u)lare de conturi. Viorel da in breasla preferata a lui base, ospatarii.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. #4

    Chelnerii si ospatarii sunt cele mai infecte fiinte de pe fata pamantului dupa ardeleni asa ca da-i dracu sa-i impoziteze.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #5

      Iar tu esti un frustrat, care pune etichete si are idei preconcepute despre toata lumea.

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #6

      De ce am impresia ca primul tau job a fost ... ospatar? Ori inca mai profesezi ?

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #7

      ...desi unele chelnerite ar merita toata dragostea noastra...

      Thumb up 0 Thumb down 0

  3. #8

    https://www.youtube.com/watch?v=q_vivC7c_1k

    Cred ca asta se aplica si la noi nu numai la americani.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  4. #9

    Da, si eu tin banii la sutien ca sa nu am probleme cu fiscul.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • mă, şi eu am pieptul mai proeminent, da' îmi place să cred că e de la anii de sporturi de forţă, nu de la anii în care nu am mai făcut. tu cum ai ajuns să porţi sutien?

      Thumb up 0 Thumb down 0

  5. Eu am fost chelner, niciodata nu am tinut bacsisul in casa, cred ca asta cu: banii in plus sunt din bacsis este scuza de rezerva 🙂

    Thumb up 0 Thumb down 0

  6. #12

    Tocmai ce auzisem ieri (la bussines club - Stelian Muscalu) ca Guvernul a dat o ordonanta de urgenta prin care bunurile recuperate de ANAF pot ramine in proprietatea statului, pentru buna lor folosinta, desi nu stiu ce francezi (de la fiscul lor) recomandasera valorificarea lor cat mai repede, pentru a evita devalorizarea si cheltuielile cu intretinerea.
    Sa vezi iar inchirieri pe bani de tigari catre prietenii celor de la putere...

    Thumb up 0 Thumb down 0

  7. #13

    Asta a fost un cadou nesperat al lui Ponta pentru bodegi:

    1. Micsorarea TVA a adus fara nici un efort un +15% la profit, ca nu coboara nimeni pretul la ciorba de burta etc
    2. Nelimitarea bacsisului, va face ca venitul final al angajatilor de la restaurante sa aiba componenta bacsis (bani la negru) mult mai mare, iar patronii pot ei sa lase bacsis, nu-i asa?
    De ce sa dai 3000 lei la un sef de sala, cand ii poti da 1500 lei si restul bacsis ? 😀

    Ieri vorbeam cu un patron de bodega si jubila la aceasta idee!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  8. #14

    Mie 50% din chelnerii și ospătarii pe care i-am întâlnit mi s-au părut niște zeflemisti. Restul erau... "mediocri", în sensul ca doar își făceau treaba. Foarte rar dai de cineva care să-ți zâmbească, sa fie amabil și să-ți facă o placere să-i lași ceva pentru deranj.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  9. Ha, oare cum vor face cu minorii care primesc ? Stiti doar ca de Craciun colinda sau umbla cu Steaua,pe ei cum ii va impozita ?

    Thumb up 0 Thumb down 0

  10. #16

    Din cate tin minte ANAF-ul ne tot promite de vreun an ca ia marile averi la verificat. Ca lucreaza de se rup si is pe linia finala si in curand vor veni rezultatele. Acu s-a mai descoperit o activitate la care nu fac nimic: recuperarea bunurilor.
    Eu cred ca toata agitatia din ultima vreme cu Anaf-ul e doar ca sa dea impresia ca lucreaza si nu ard gazul degeaba. Asteapta sa fie rugati, stati ma mai incet ca ajunge. Luati o pauza sa ne revenim.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  11. #17

    deci eu nu mai las spaga un leu, sorry guys. refuz sa dau bani la acest stat idiot si daca asta inseamna sa il privez pe om de un venit , so be it .
    Cum spui si tu, in alte tari cu apa calda si bacsis pe bon salariul unui ospatar ajunge lejer la 1000 euro , asa ca nu prea ii pasa de 2 euro ai mei dar multumeste evident .

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #18

      Nu ii pasa de cei 2 euro ai tai, dar cu ei cu tot mai strange 200% din salariu intr-o luna. Pentru ca si afara se lasa bacsis, chiar daca sunt platiti corect ospatarii.

      Thumb up 0 Thumb down 0

  12. E bine aşa. Că prea veneau toţi ospătarii la serviciu cu ultimele modele de Q7, X6 şi Bentley.
    Aproape că nu mai distingeai în trafic care e politician şi care chelner...

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #20

      sau politist

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #21

      sau popa

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • #22

      Crezi tu ca ospătarii fac atâția bani??? Poate doar în Dubai vezi asa ceva :@
      La noi în romanica nu cred

      Thumb up 0 Thumb down 0

  13. Povesteam ieri cu un prieten, barman de multi ani intr-un restaurant de cartier, nimic fancy:
    - se face bacsis cam 1000 lei / zi ( in total toti chelnerii, pe 24 de ore)
    - extrapoland, 30.000 lei pe luna, 365.000 lei pe an (adica, 81.111 EUR / an)

    Vorbim aici de un restaurant, dintr-un cartier oarecare.

    Nu asta ar fi problema... dar daca eu ca si consumator nu sunt multumit de serviciile prestate (ciorba chioara, mancarea sleita, berea calda, mizerie, etc) atunci de ce sa fiu obligat sa platesc respectivul bacsis ?

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #24

      Credeți ca e o munca ușoară sa stai 14-16 ore în picioare sa alergi sa ți se umfle picioarele în pantofi după 8-9 h ( ceea ce absolut normal) sa încerci din răsputeri sa faci tuturor pe plac, sa înghiți toate bășinile și fițele la tot felul de oameni, sa apuci sa mănânci poate o data în zi ( neavând program de masa) și aia pe fuga, sa îți iei înjurături ptr greșelile la bucatari și barmani și poate și ale tale ca nu ai cum sa fii perfect ca ești om și toate astea pe un salariu minim pe economie din România sau poate chiar mai mic în condițiile în care se considera ca mai faci ceva peste și poate ajungi la un salariu decent sa trăiești nu sa îți cumperi mașini și vile cum vorbesc alții. Ceia care au mașini și vile nu au făcut bani din șpăgi ci din furaciuni de la patroni sau clienți. Ospătarii adevărați muncesc cinstit și fac servicii de calitate ptr putinii bani pe care ii dați în plus. 40 % fizic și 60% psihic ceea ce e foarte mult ptr niște persoane care muncesc 16 ore pe zi și a doua zi trebuie sa fie fresh și sa o ia de la capăt cu zâmbetul constant pe buze!! Suntem niște oameni de cacat într-o tara de cacat, deci nu am făcut pe nimeni de ras!!

      Thumb up 0 Thumb down 0

  14. #25

    In USA la unele restaurante pentru o masa de 6 persoane bacsisul e inclus in nota de plata. 10% minim si urca pina la 20%.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • #26

      In SUA cam in toate restaurantele in care am fost pe bon era trecut tips-ul si era intre 15-25%. Inclusiv la spelunca Pizza Hut unde era autoservire deci chelnerii doar faceau curat

      Thumb up 0 Thumb down 0

  15. #27

    auzi nu mai bine umflam bugetul cu averile lui mazare, felix, udrea, videanu, nastase etc?

    ma gandesc ca aia or avea asa... cevA mai mult decat ospatarii!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  16. Oameni buni (ma adresez aici celor care nu sint chelneri..), voi primiti bacsis la locul vostru de munca? Eu nu primesc. De ce as da unuia care e platit sa-si faca treaba?..aa, faptul ca e prost platit..asta e alta discutie. Sa ceara o marire de salariu de la angajator .
    Si acum ma adresez chelnerilor..sariti cu minusurileeee!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  17. #29

    in canada ospatarii platesc impozit din venitul lor oficial +15 % considerat tips.
    d-aia dai 10-15% bacsis, ca ala plateste oricum taxe. si nu, nici un bon fiscal, cacaturi d-astea.
    e s-asta cu dus-intors. adica e neoficial dar e oficial. sa-i mai inteleaga cine?

    Thumb up 0 Thumb down 0

  18. #30

    Dar pe "fete", de exemplu, cum le impoziteaza?
    La 5 hexoral, unul este pentru Ponta?
    Deci 4 pentru prestatoare si o m...e pentru Ponta? 😉
    Va rog sa ma lamuriti, ca nu sunt contabil! 😉

    Thumb up 0 Thumb down 0