De când s-a născut fiica, mi-am jurat în barbă să nu o cresc și să nu o îmbrac cu haine “de copii”, cum e tentația la noi, ci să o învăț să se îmbrace cu stil, să aibă propria ei viziune despre haine. Când s-a născut fiul, visam să îl îmbrac rapper, plin de șmecherie. Se pare că de fapt înclină mai mult spre rock, amândoi, deși fiica mai lălăie și la Smiley.

Asta este replica pe care o auzi des când vine vorba despre cum este îmbrăcat un copil: “Lasă, nu contează, e copil”.

Uite-aşa apar pe stradă o grămadă de copii îmbrăcaţi cu haine neasortate, haine prea mari sau prea mici. Combinaţii de haine cu care, în mod normal, adultul de lângă el nu s-ar îmbrăca nici mort, pentru că el vrea să arate bine, să impresioneze, să se simtă privit şi admirat şi să fie judecat conform apariţiei pe care o face.

Deşi nicio femeie cu capul pe umeri nu s-ar îmbrăca în trening şi cu geacă de piele când se duce în mall sau în oraş şi nu ar accepta să poarte haine din piaţă, pe stradă sunt o mulţime de copii care parcă îl au consultant în probleme de look şi estetică pe nea Gheorghe care merge cu vaca la râu.

Revenind la faptul că e doar un copil şi nu va fi judecat şi nu contează cum arată, nu e chiar aşa. Gusturile se formează încă din copilărie. Unii le au din naştere, alţii trebuie învăţaţi. Dacă tu îl îmbraci în trening şi-l încalţi cu sandale toată copilăria, când va fi mare, ai şanse să fie un cocalar drăguţ, eventual o piţipoancă mişto.

În afară de asta, chiar dacă e doar un copil, trebuie să se simtă bine în pielea lui. Şi copiii se compară între ei şi se critică unii pe alţii, nu doar adulţii. Şi au şi ei preferinţele lor, dar asta nu înseamnă că dacă fiica vrea să se îmbrace toată în sclipici şi paiete, tu trebuie să o laşi.

Fiică-mea îşi alege singură hainele de la 2 ani jumate şi pur şi simplu nu vrea să iasă din casă dacă nu îi place cum e îmbrăcată. Desigur, uneori face greşeli când asortează hainele, dar dacă i se explică ce nu e bine, înţelege. Pentru mine, ca tată, e mai enervant când începe cu “dar tati, şosetele astea nu au aceeaşi culoare ca bluza”, dar noroc că are cine să o ajute.

Un alt aspect al problemei este dat de faptul că prin cel mic de lângă tine eşti etichetat şi tu. Cam ce ai gândi tu despre o mamă şi un tată aranjaţi până la ultimul detaliu, dacă au de mână un copil îmbrăcat de parcă e pregătit de culcare? Bine, dacă atunci când citești acest articol ești la nuntă, îmbrăcat în izmenele numite popular sweat pants, treci peste acest pasaj, e ok.

Nu e nimic nou în faptul că cei mici vor să ne copieze, cu cât pot face asta mai mult, cu atât mai bine pentru. Ei sunt foarte fericiţi şi se simt speciali atunci când stilul hainelor lor, seamănă cu cel al hainelor noastre.

De aceea a apărut magazinul online Mr. Pich, magazin ce se adresează copiilor cu personalitate, ce vă oferă posibilitatea alegerii unor hăinuţe de calitate în stilul urban-chic, o selecție unică de haine pentru copii de la brand-uri din toată lumea, pentru a-ţi oferi posibilitatea de a-ţi scoate copilul în evidenţă printr-un stil unic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.