129 comentarii

  1. #1

    Aer cu presiune. Nu vinde emag si compresoare?

    Thumb up 0

  2. #2

    daca e calcar, lasata chestia peste noapte in otet (sau tamponata bine cu otet), si curatata dupa cu ceva furtun de presiune.

    Thumb up 0

    • #3

      ^^ Oțet nu recomand: durează mult procesul și miroase aiurea.

      Sarea de lămâie în schimb e mai eficientă dar să nu uiți să clătești bine la sfârșit cu apă din abundență.

      Thumb up 1

    • #4

      Cu otetul scapi de calcar rapid si usor (desi miroase, ce-i drept) daca fierbi otetul (poate si cu putina apa). In 2-3 minute ai scapat de tot calcarul, nu lasi dracia aia in otet peste noapte.

      Thumb up 0

  3. Fa o compozitie apa cu otet si lasa partea aia metalica cu gauri in ea o perioada apoi clateste :D

    Thumb up 0

  4. #6

    Aş încerca cu aspiratorul, ciocnind uşor capacul cu mînerul de plastic al unui cuţit.

    Thumb up 0

  5. #7

    si eu am fix esspresor din ala si nu mi se intampla niciodata chestia aia, pur si simplu clatesc sita sub jet de apa si e curata, nu intra zatul de cafea in gaurile alea. Ce soi de cafea folosesti? Poate nu e macinata la granulatia potrivita...

    Thumb up 0

    • #8

      jacobs

      Thumb up 0

    • #9

      Cetin, radem glumim dar....eu nu-mi mai fac de ceva ani esspreso pentru ca-mi place cafeaua turceasca dar ce as face eu? As plasa filtrul ala pe care tu ai bagat n-spe ace deasupra focului pentru a face cafeaua aia scrum si dupa aia o bati frumos cu o lingura de lemn iar cenusa va cade singura. Plus ca asa cu acul risti sa faci zgarieturi pe gauricile alea si sa se stranga si mai repede resturile de cafea data viitoare. Da' ma rog daca te pasioneaza munca de impuns cu acul...be my guest!

      Thumb up 0

    • #10

      Daca-ti place Jacobs, fa-l la ibric sau la chestie din aia de la Ikea, o cana cu o sita cilindrica in mijloc, pui cafeaua in sita, torni apa fierbinte deasupra si lasi cateva minute, iese super-aromata. Eu dimineata imi fac un esspreso ca e mai tare (dar folosesc cafea de esspreso Caffee River, e macinata mult mai fin si nu intra zatul in sita). Dupamasa imi fac in cana din aia de care ziceam de la Ikea, de obicei Amaroy sau Don Cafe verde, e un pic mai slaba si foarte aromata.

      Thumb up 0

  6. #11

    Daca e metal, bag-o la fiert cu detergent de vase, cat mai concentrat.

    Thumb up 0

  7. #13

    Acum stim ca de ziua ta iti putem trimite un kit de goblen sau "Crosetam frumos"....

    Thumb up 0

    • #14

      in curand de vanzare pe unpol sosete si fulare

      bwahahahahah

      Thumb up 0

  8. #15

    Pai .. fie il speli imediat dupa folosire. Fie te chinui cu acul si apa calda, sau daca crezi ca iese cu aer comprimat gasesti sub forma de spray (se foloseste in IT pentru suflat praful)

    Daca e calcar, varianta lui 'user' cu otet.

    Thumb up 0

  9. #16

    Daca e calcar, foloseste Calgon in cafea. Bonus nu faci nici pietre la rinichi.

    Thumb up 0

  10. #18

    plicuri d-alea de desfundat tevi, de la mr muscolo :)

    Thumb up 0

  11. #19

    Pentru depuneri de grasime foloseste Sano Forte http://imgur.com/3jUk6iV. Dar atentie, foloseste manusi, ca e o solutie foarte concentrata de soda caustica.

    Thumb up 0

  12. #20

    Daca e calcar rezolvarea e o solutie lichida de anticalcar.Exista pe piata ceva de la sano parca si curata orice depunere calcaroasa in maxim 10 minute.Recomand apa de la robinet filtrata,eu folosesc o cana filtranta de la brita.Apa plata cumparata lasa depuneri masive de calcar nu conteaza cine o produce.Vorbesc din proprie experienta si in perfecta cunostinta de cauza.

    Thumb up 0

  13. #21

    Pai, acid sulfuric ?:)))

    Thumb up 0

  14. #22

    da, stiu eu o solutie mult mai simpla. click pe link-ul ala ... ;-)

    Thumb up 0

  15. #23

    Daca vrei te ajutam. Fiecare cu gaurica lui :)

    Thumb up 0

  16. #28

    Asculta niste death metal, iti va da putere...

    Thumb up 0

  17. #29

    Calcar, șmarcal... Umpli cada cu apa. Ridici filtrul deasupra capului, cum ridici toporul atunci cand spargi lemne. Te incordezi, tragi aer in piept si izbesti cu putere sita de luciul apei. Apa va trece cu o viteza incredibila prin gaurele, indepartand orice depunere de zaț sau calcar.
    Asa curata barbatii.

    Thumb up 0

    • #30

      si mai torni si vreo 5 litrii de benzina in apa. apoi dai foc si in final ai si sita curata si apa calda la pretu de apa rece... :D

      Thumb up 0

    • #31

      Barbatii nu pun apa in cada cand fac asta...

      Thumb up 0

  18. #32

    O T E T

    Thumb up 0

  19. #38

    Din cand in cand cred ca e ok sa schimbi cu totul capacelul respectiv. Eu pe langa calcar vad si alte parti mai tocite. La 2-3 ani mai cumperi cate o dracovenie din aia. Nu de alta, dar cauti o solutie de "lenesi".
    Ca altfel, ca acul tot a durat mai putin decat solutiile de genul fiert in detergent, sano forte, calgon, mr muscolo, care functioneaza majoritatea. Intreaba sotia ce foloseste pt oale.

    Thumb up 0

  20. #39

    Nu mai baga acul pe acolo bre. Largesti gaurile si se duce dracu asa zisa aroma. Il speli dupa fiecare folosire, adica il clatesti si gata.
    Nu cred ca gaurile alea se infunda.

    Thumb up 0

  21. #42

    incearca sa schimbi cafeaua.... jacobs nu prea e ok la esspresor

    Thumb up 0

  22. #43

    Pai cand ai cumparat shot-ul ala n-ai vazut ca e cu defect? Se varsa toata tuica imediat.

    Thumb up 0

    • #44

      Felicitări, data viitoare vei ajuta un prieten care caută sa împrumute niște bani spunandu-i ca ar fi trebuit sa economiseasca... Offfff, omul caută soluții, nu cauza...

      Pe de alta parte, de acord cu tine, Jacobs sux. :)

      Thumb up 0

    • #45

      My bad, fail sa comentezi de pe telefon: răspunsul era pentru @bgd.

      Thumb up 0

    • #46

      no passa nada querida :)

      Thumb up 0

  23. #47

    Era pe vremuri (acu'10ani) o solutie Triumf se numea de curatat aragazul si stiu ca puneam cu pensula un pic (chiar pe unele strecuratori) iar dupa cca 5 minute curatam cu o periuta. Trebuie clatit bine pentru ca solutia respectiva are soda caustica in compozitie.

    Thumb up 0

    • #48

      +1. Inca e. Kaufland ftw!

      Thumb up 0

    • #49

      Solutie d'aia gasesti peste tot. Adevarul e ca ce nu se curata cu Triumf, nu cred ca se curata cu nimic altceva. Iti ia si pielea de pe maini.

      Thumb up 0

    • #50

      folositi manusi de cauciuc.....

      Thumb up 0

    • #51

      Nu pot. Ma incomodeaza.Si oricum la serviciu port manusi non stop asa ca nu mai suport sa imi pun si acasa.

      Thumb up 0

    • #52

      ce serviciu??

      Thumb up 0

    • #53

      @blue: in afara de faptul ca-ti provoaca rani deschise care trec greu mai e si toxic....sunt niste manusi de latex mai subtirele ca cele de cauciuc. Incearca sa-ti protejezi mainile de toate chimicalele care suntem cam obligati sa le folosim. Mai tarziu o sa-ti tai unghiile cu drujba la cat de groase o sa se faca....ori nu o sa mai ai unghii de loc.

      Thumb up 0

    • #54

      Arhi, nu e nimic kinky la jobul meu. Numai la rele va e capul.
      Mihaela, nu-l folosesc chiar zilnic asa ca nu amavut probleme pana acum. Dar chiar am dezvoltat o alergie pe maini de la latexul manusilor chirurgicale purtate zilnic, asa ca nu prea le mai suport.

      Thumb up 0

    • #55

      Guys, Sano Forte e Triumf on Steroids.

      Thumb up 0

  24. #56

    ia-ti altu' :p

    Thumb up 0

  25. #57

    Incearca sa fierbi vreo 10 min in solutie de soda caustica. E o metoda f buna sa scapi de orice urma de arsuri sau mancare f intaritata de pe vase.

    Thumb up 0

  26. #58

    526 de gauri...!

    Thumb up 0

  27. #61

    daca-l fierbi in oala sub presiune cu doi stropi de soda caustica se curata de tot!

    Thumb up 0

  28. #63

    acuma serios vorbind, eu macin cafeaua nitel mai mare si n-am probleme de genul asta

    Thumb up 0

    • #64

      vreau sa imi iauunul de ala cu rasnita

      Thumb up 0

    • #65

      Doamne...le-ati si numarat? Imi aduceti aminte de Rain Man cand au cazut scobitorile pe jos

      Thumb up 0

    • #66

      pai nu le numeri. calculezi pe o portiune, dupa care calculezi pe baza razei cercului

      Thumb up 0

    • #67

      Sincera sa fiu nu stiu daca ma intereseaza cate gauri sunt intr-o strecuratoare si nu mi-am propus sa aflu dar tinand seama de masochismul tau....stiu eu!

      Thumb up 0

    • #68

      esti giugiulibilă:)))

      Thumb up 0

    • #69

      Mie mi-au iesit 546 pe algoritmul cu integrat pe suprafata + mici ajustari (se vede clar ca gaurile nu sunt chiar dispuse pe tot cercul - spre extremitati e ciudatel)

      Thumb up 0

    • #70

      Ia...Vlade calculeaza si azimutu'......vectorii incadrati pe suprafata exterioara si scoate radacina patrata...o sa-ti dea cu virgula

      Thumb up 0

    • #71

      @mihaela: vrei sa-ti iau azimutu?

      Thumb up 0

    • #72

      ahahahaha si un arc sin de cotangenta, eventual

      Thumb up 0

    • #73

      @Vlad: nu prea ai cum pentru ca suntem pe coordonate astronomice diferite

      Thumb up 0

  29. #74

    Am citit TOATE comentariile si pur si simplu ma minunez de ce idei/propuneri s-au facut.
    Cea mai simpla modalitate de a curata filtrul este de a-l pune in brate sotiei si de a o ruga sa se ocupe de el, deoarece ea este mult mai meticuloasa si priceputa decat un barbat.

    Thumb up 0

    • #75

      tu vrei sa sugerezi ca sunt unele arii ale activitatii in care femeile sunt mai bune ca barbatii? Faptul ca un barbat adevarat nu gateste nu inseamna ca nu stie...

      Thumb up 0

    • #76

      Esti tanar.
      Cand vrei sa scapi de o corvoada pasand-o sotiei, tot ce ai de facut e sa-i spui ca ea se pricepe mai bine la.....

      Thumb up 0

  30. #77

    Un subiect amuzant în care toate "găuricile" şi toţi curăţătorii/desfunzătorii de găurici s-au distrat de minune :))=))

    Thumb up 0

  31. auzi, cel mai bine e să-ţi cumperi un alt espressor. că văd că eşti mofturos rău, dom'le. nu de alta, ai primit atâtea sugestii şi niciuna nu te mulţumeşte. ia-ţi un espressor nou şi ca să recuperezi timpul pe care l-ai pierdut cu... găuricile bea o Terapia şi gata.

    Thumb up 0

  32. triumf. dai, lasi 5 minute si apoi ai rezolvat problema...e in flacoane galbene. doar sa clatesti bine apoi...

    Thumb up 0

  33. #80

    Ahaaa... deci ai fost destul de rapid. S-a rezumat la minute!
    Unul mai neindemanatic petrecea zeci de minute.

    Ca idee, daca il vanturai prin cada plina cu apa, nu se curata? Da stiu... dupa trebuia sa cureti cada. Detalii, detalii, detalii...

    Thumb up 0

    • #81

      Eventual vanturai in cada filtrul cand tu faceai baie......ai un plus ca puteai sa faci body exfoliation cu cafeaua ramasa......Jumulici tu speli si farfuriile in cada? Eventual dupa ce ti-ai spalat bocancii sau vre-un pres. Cred ca nu mai beam cafea veci sa-mi fi facut sotul asa ceva. Ori ii dadeam cu filtru de cap pana ii faceam o pepiniera de cucuie.

      Thumb up 0

    • #82

      cred ca meriti o batuta buna, prea esti violenta:D

      Thumb up 0

    • #83

      Arhi pervers mic :))

      Thumb up 0

    • #84

      @Cetin: Glumeam! Dar acu' pe bune...daca ar fi venit sotia ta si ar fi spus ca ti-a vanturat-o prin cada (cana de filtru nu te gandi la tampenii!) tu ce i-ai fii facut? Sau mai faci ceva cu filtrul ala vanturat prin cada .....a pe bune dupa mintea lui Jumilici mai bine il bag in close si trag apa ca si aia vine cu presiune...nu?

      Thumb up 0

    • #85

      vezi ca sugestia a dat-o si corban, mai sus:))

      Thumb up 0

    • #86

      Excelenta idee!

      Thumb up 0

    • #87

      Dani a zis de cada nu de ideea cu closetul....ca asa daca tot zici ca ai fost in armata la pompieri poti sa mergi la vreo staie de pompieri sa-i rogi pe aia sa-ti bage 2 min tulumba de apa pe filtrul tau de cafea....hai ca deja ajungem prea departe...nu?

      Thumb up 0

  34. #88

    Bicarbonat de sodiu plus otet. Dispar urmele ca prin minune. Si partea cea mai buna e ca nu e un detergent toxic

    Thumb up 0

    • #89

      Subscriu. O lingurita de bicarbonat de sodiu presarat pe toata suprafata, apoi torni otet deasupra.
      Se foloseste si la desfundat tevi, nu numai la gaurici.

      Thumb up 0

  35. #90

    Poate ar trebui sa pui un update la articol gen "BAI OAMENILOR, ESTE CAFEA NU CALCAR" :D.
    Acum trecand la lucruri serioase - incearca sa-l pui gol in espressor. Presiunea apei o sa elibereze gaurile.

    (Never tried)

    Thumb up 0

    • #91

      nu merge, am incercat

      Thumb up 0

    • #92

      Well, atunci acul e solutia si, pe viitor, foloseste cafea cu granulatie mai... mica.
      De ce mai mica? Eu la munca am tot espressor, iar rasnita (ca avem cafea boabe + rasnita) scoate cafea la granulatia cea mai fina. Presiunea apei face cafeaua sa se comprime intr-un bloc compact care iese foarte usor din sita dupa aia si nu lasa nimic in urma (se fac zeci de cafele zilnic si n-am avut problema asta).

      Thumb up 0

    • #93

      o sa imi iau un espressor cu rasnita

      Thumb up 0

    • #94

      Arhi, gurile rele spun ca expresoarele cu rasnita incorporata nu sunt prea ok, chiar rasnita din ele nu e stralucita. Daca nu esti foarte pretentios la arome probabil o sa te multumeasca, dar aceleasi guri spun ca e mult mai ok cu o rasnita de calitate si un expressor relativ ieftin (bugetul e tot pe acolo).

      Thumb up 0

    • #95

      nu sunt foarte pretentios, doar beau jacobs:))

      Thumb up 0

  36. #96

    Sfat profesional: îl speli în fiecare seară 10 secunde cu o perie de plastic și o dată pe săptămână cu un detergent profesional (eu folosesc ascor express iar portafilterele le am de 5 ani și nu au nici pe dracu)

    Thumb up 0

    • #97

      tot respectul pentru tine, dar mai bine arunc jegul ala de espressor, decat sa ma chinui atat

      Thumb up 0

    • #98

      Eventual ii acorda 5 minute de rugaciune si templul inchinat esspresorului in bucatarie cu aducere de ofrande precum boabe de cafea si coronite de flori.

      Thumb up 0

    • #99

      @arhi Cum crezi dar totuși e vorba de maxim 5 minute pe săptămână, în topul lucrurilor care contează pentru o cafea curățirea ar fi pe locul 4 (1. cafeaua 2. râsnita 3. espressorul 4. curățirea 5. apa. Da râsnita e mai importanta ca espressorul.)

      @mihaela te rog sa nu te superi dacă îți spun că ești proastă și cineva ar trebui să te închidă în bucătărie

      Thumb up 0

    • #100

      IonutT: mai ia niste cursuri ceva de controling anger...si da nu te pune cu mine ca-s proasta si te pot bate cu experienta. Cam cum crezi tau ca Arhi cu doi copilasi ar putea sa inchine atat timp rasnitei si esspreso-ului...pe bune...mai e si aspiratorul, aparatul de aer conditionat si inca alte multe aparate pe langa sterilizat biberoane, tetine, ...
      Tu Ionut cu doi de t esti singur si steril/sterilizat....

      Thumb up 0

    • #101

      Mihaela, da-mi voie: buahahahahaha!!!! Asta ca sa nu te las singura. Cu prostia ta si a mea il ducem sub nivelul nostru nu la nivelul nostru. Deci dupa cum ziceam: buhahahaha

      Thumb up 0

  37. #102

    nu fac reclama, dar daca iese cu ceva substanta legala, aia e triumf de la farmec. curata practic orice.

    Thumb up 0

    • #103

      Dacă vrei sa spui adio la portafiltru poți folosi

      Thumb up 0

  38. #104

    Coca Cola ai incercat? Curata de nu se poate...

    Thumb up 0

  39. #105

    Eu nu beau cafea si nu stiu sa fac decat la ibric :))) Bunica zice ca aia e cea mai buna..

    Thumb up 0

    • #106

      +1
      Din D-nul Gheorghe Florescu de la pravalia de cafea din Piata Rosetti:
      - Atenţie! "Bărbatul trebuie să facă soţiei cafeaua"
      - "Se ia ibricul şi se măsoară apa cu ceaşca cu care se bea cafea,cam 50 ml. Se pune la fiert. Dacă se bea cu zahăr, se pune o linguriţă rasă. Dacă se bea cu miere, se pune mierea la sfârşit, mierea nu trebuie fiartă. Când apa ajunge la temperatură călduţă, ca de făcut pâine, atunci se pun două linguriţe de cafea (pentru fiecare ceaşcă) nici pline cu vârf nici rase, obişnuite. Se amestecă şi se lasă să fiarbă până când devine fiertura mai vârtoasă, dar să nu ajungă să dea în clocot. Se mai ia un vârf de linguriţă de cafea şi se presară ca o ploaie, cum ai pune zahăr pudră peste o gogoaşă. Acest vârf de linguriţă presărat reprezintă marele secret al unei cafele de excepţie la ibric! Se amestecă, se face un caimac abundent care se pune, o lunguriţă-două, în ceşti. Cafeaua din ibric se lasă să fiarbă până dă în clocot şi se pune peste caimacul din ceaşcă"

      Thumb up 0

  40. #107

    Meriti o prajiturica pentru efort, dar nu le am cu astea.

    Thumb up 0

  41. #108

    Trage aer în piept și dute sa vezi ce înseamna proastă după aia vino și cereți scuze. Încă o dată spun este vorba de 5 minute pe săptămână.

    Thumb up 0

    • #109
    • #110

      Mergi tu Ionut cu doi de t sa inveti gramatica (apropo de cereti vs cere-ti) si apoi deschide DEX-ul la cuvantul prost.

      Thumb up 0

    • #111

      voi realizati ca va certati d-ampulea acum, nu?

      Thumb up 0

    • #112

      Ia du-te prin cluburi și caută puțină ''carne '' ca ești prea stresată. Eu am răspuns scurt și la obiect și vii tu sa faci offtopic. Dacă te consideri asa de învățată de ce plm nu dai răspunsuri concrete și o arzi cu tot felul de replici penibile. Dacă ești un troll... familia...

      Arhi scuze.

      Thumb up 0

  42. #113

    Eu imi amintesc perfect cand ti-ai cumparat espressorul asta. Si atunci ti s-o spus sa-ti iei unul cu rasnita, tu batman ca nu dai atata pe unu'... Iaca acuma iti cumperi unu' cu rasnita :)))
    Ps: pur si simplu n-am rezistat sa nu-ti aduc aminte :D

    Thumb up 0

    • #114

      ma mir ca nu mi-ai recomandat sa imi iau un Volvo S60 in loc de ford, pentru ca, nu-i asa, suntem prea saraci sa ne luam lucruri ieftine

      Thumb up 0

    • #115

      Pfff, Volvo S60, iti dai seama ca e cea mai faina masina din lume??? Ce vis...
      Ps: atunci nu eu iti recomandasem, eu iti aduc doar aminte.

      Thumb up 0

    • #116

      anatati,
      lucrurile ti le cumperi toate si intotdeauna numai cand le vine randul, adica la timpul lor...

      Thumb up 0

    • #117

      Pff, ce vis ramane atunci S60-ul...

      Thumb up 0

    • #118

      Ete na, baga credit fata si ia-ti masina aia :)

      Thumb up 0

  43. #119

    Arhi, am acelasi tip de expressor. Jacobs macinat pt el nu gasesti,doar boabe si astea la punga de 1 kg, pe care trebuie sa le macini tu daca ai rasnita cu posibilitaea de reglare a granulozitatii de macinare. Aia macinata,jacobs, nu e pt expresso.
    Recomand ,in ordinarea crescatoare a pretului, Tchibo expresso 15 lei( si inca cateva la aprox acelasi pret- Lavazza expresso 20-25 lei si ,cea mai buna, Illy! aprox 45 lei 250g la noi sau 7-8 euro in Italia. Sau cauti un magazin specializat in Bucuresti,de unde cumperi cafea arabica pura,boabe verzi, o prajesti acolo ,pe loc si ti-o macini acasa,la rasnita mentionata mai sus, exact cat iti trebuie o data. Asa se face profesional..ar trebui insa si alt expressor..
    Referitor la curatare, nu vreau sa jicnesc pe nimeni dar nu se folosesc solutii chimice de curatat tevi,grasime,etc la asa ceva. Pur si simplu lasa sita in apa fierbinte apoi tine-o sub jetul de apa..se va curata!

    Thumb up 0

    • #120

      deci...nu imi place illy. am incercat de 2 ori sa imi cumpar, nu sufar gustul. sunt invatat cu porcaria asta de jacobs ca mosnegii aia cu marasesti fara filtru...

      Thumb up 0

  44. #121

    Arhi,,Jacobs expresso exista doar boabe la 1 kg. Recomand, in ordinea cresc a pretului Tchibo expresso, Lavazza expresso si,cel mai bun Illy!
    Corect se face,insa..: se cumpara boabe verzi de la magazin specializat,se prajesc pe loc ,tot acolo, si se macina acasa la o rasinta cu reglaj al granulatiei, exact cat iti trebuie pe loc.
    Nu se curata sita cu substante aiurea( de tevi,grasime ,etc..) Tine-o in apa fierbinte apoi sub jet de apa puternic. S-a infundat din cauza granulatiei prea mici a cafelei Jacobs ce o folosesti si care ,cred, e pt fiert.

    Thumb up 0

    • #122

      Scuze,am postat de 2 ori crezand ca nu mi-a intrat din prima..mesajul :))
      Tunci incearca jacobs boabe ,scrie expresso pe punga de un kil...Se macina acasa si cred ca se merita sa cumperi o rasinta buna,tre sa aiba la emag unde esti tu pe felie. Eu am probat ,iese cafea f buna..insa nu am rasinat buna..am o cioarsa de aia veche cu care poti face si zahar tos..

      Thumb up 0

  45. #123

    Sau, uite o idee: iti cumperi cafea divina de la delicatese florescu si-un ibric de alama tot de la el, apoi ii pregatesti doamnei intr-o duminica dimineata o cafea la ibric pe care i-o servesti la pat. Prepari cafeaua dupa cum te invata dl Florescu si cine stie, daca te-ai trezit suficient de devreme, inaintea copiilor ...

    Thumb up 0

  46. #124

    La preturi mult mai bune decat la Florescu gasesti aceeasi cafea si in alta parte, de exemplu http://www.sarkiscafe.ro/. Pe mine, cafeaua de la Florescu m-a dezamagit de fiecare data cand am cumparat. Poate am avut asteptari mult prea mari, dar un lucru eclar: acolo platesti brand-ul, nu neaparat calitatea. Nu am idee ce aparate folositi voi pentru prepararea cafelei, dar in nici un caz nu as folosi cafea ambalata din supermarket, mai ales pe cea macinata, indiferent de brand. Eu folosesc un espressor traditional Bezzera BZ10 si o rasnita Bezzera BB005 luate de la http://www.perfectespresso.ro/. Nu pot sa va descriu ce gust are espresso-ul folosind o cafea proaspat prajita.

    Thumb up 0

    • Mulţam de info :) Chiar acuma mă uitam să-mi comand cafea. Deocamdată eu am redescoperit ibricul, oricât de laborios pare...

      Thumb up 0

  47. #126

    Fii atent, n-o sa mai ai evaar problema cu gauricile: la espresor nu se pune cafea macinata fin. Asa pateam si eu la inceput pana am deschis internetul si m-am luminat :p

    Merit o Terapia pt sfatu' asta? Este, este? :D

    Thumb up 0

  48. #127

    A, si ia sa incerci si Julius Meinl (rosu Praesident). Are cam acelasi pret cu posirca de la Jacocks dar are o aroma mult mai faina
    +1 Terapia la studentu'

    Thumb up 0

  49. #128

    http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere
    Espressorul cu rasnita este cea mai nefericita alegere. Explicatile sunt prea lungi pt coment.
    http://www.espressoman.ro/care-espressor-e-mai-bun-intai-rasnita-apoi-restul/
    Liviu Fratila se pricepe. Eu sunt amator dar am espressor acasa de vreo 5 ani. Nu mai folosi cafea de ibric la espressor. In rest, ia tot o semiautomata dar cat mai varf de gama.

    Thumb up 0

  50. #129

    Acum am vazut "problema". Daca nu ai rezolvat intre timp, raspunsul e simplu - iti trebuie detergent special pentru espressoare. Odata la o luna/doua, pentru 20 de minute, baga toate accesoriile aparatului intr-o solutie de apa fierbinte si o lingura de detergent special (de backflush se mai cheama, dar tu nu vei face backflush caci Philips nu suporta). Practic e un fel de degresant impotriva urmelor lasate de uleiurile din cafea. Cele mai celebre marci sunt Urnex, Joe Glo, Puro Caff. Nu ai nevoie de un decalcifiant (sare de lamaie sau otet) pentru asa ceva. Oricum, daca ai bagat acul, cred ca ai produs deja stricaciuni sitei tale si ar trebui schimbata. Pentru viitor, ia o rasnita, fie ea si manuala si cafea proaspat prajita, apoi scoate sistemul de presurizate al portafiltrului, ca aici http://youtu.be/kV31qWRlBD4 Rezultatele vor fi infinit mai bune.

    Thumb up 0