73 comentarii

 1. #1

  Mi se pare logic, spitalul are grija de tine temporar, biserica pe vecie.

  Thumb up 151 Thumb down 1

  • Si oricum numarul creshtinilor e mai mare ca a bolnavilor.

   Thumb up 76 Thumb down 2

  • #3

   Si oricum barbosu e cel care face toate minunile, nu? Dupa fiecare operatie reusita, rudele zic "multumim lui dumnezeu ca ne-a ajutat" . Daca n-ar fi barbosu, ce ne-am face?!

   Thumb up 22 Thumb down 2

  • #4

   amin!

   Thumb up 5 Thumb down 0

 2. #5

  perfect! si da doamne cat mai multe sarbatori, si du i pe prosti la biserici cu pomeni si donatii. amin. mi se pare mie sau biserica ortodoxa se radicalizeaza? pe cand un atentat cu bomba al unui popa ca n o primit si el bani de la guvernoi?

  Thumb up 11 Thumb down 0

 3. Pot sa acuz de prostie si servilism religios consiliul general al municipiului București. Politicieni si atat. Alegerile sunt aproape.
  In schimb, pot sa somez bisericile sa refuze banii si sa ii dirijeze spre spitale.

  Thumb up 33 Thumb down 0

 4. Nu toti romanii sunt ultimii oameni, poate doar cei din Consiliul general al municipiului București.

  Thumb up 15 Thumb down 7

 5. #11

  CSM Bucuresti primeste 11 milioane de euro, mai nou :)

  Thumb up 5 Thumb down 0

  • #12

   Foarte bine! Astea măcar sunt în primele 8 din Europa. Echipele de fotbal din Chiajna şi Voluntari primesc milioane de euro de la primărie.
   Noi la Vâlcea plătim taxă specială pentru cultură şi sport. Asta separat de restul taxelor valabile pentru tot românul.

   Thumb up 7 Thumb down 1

  • @dani - ce cultură mai e prin vâlcea în afară de pilotu' prozator ?:mrgreen:

   Thumb up 4 Thumb down 1

  • #14

   pilotu' liric, pardon!

   Thumb up 4 Thumb down 0

  • #15

   Dar nu la mine ajunge vreun leuţ, stai liniştit. Eu voi plăti neşte meleoane (lei vechi) pentru pilonii literaturii vâlcene care practică malahia circulară. Pe banii mei.

   Thumb up 2 Thumb down 0

 6. #16

  mai asteapta o zi sau doua clarificari!
  am impresia ca de fapt e vorba despre suplimentarea bugetelor fata de anul trecut si nu despre bugetele in sine.
  adica bugetul spitalelor a fost suplimentat cu 6 si cel al bisericii cu 10. nu cred ca spitalele dn bucuresti pot functiona cu 6 milioane. de fapt cred ca nici macar unui spital nu i-ar ajunge suma asta pentru a functiona.

  Thumb up 28 Thumb down 0

 7. #17

  Văd roșu în fața ochilor acum.
  Și azi ar fi trebuit să fiu chileanu'.
  Ca să fiu civilizată, declar doar atât: sper să ajung să văd în viața asta decăderea mizeriei numite BOR. Pentru asta trebuie să dispară anumite generații, și odată cu dispariția lor, numărul jigodiilor de popi îmbuibați se va diminua semnificativ. Ohohoooo, abia aștept ziua aia!
  Cât despre mine, ca o atee nenorocită ce sunt, i-am anunțat demult pe ai mei să mă incinereze și să-mi arunce cenușa în grădină la mamaia, în caz că crăp înaintea lor.

  Thumb up 20 Thumb down 8

  • #18

   Vezi, nu zicea bine zapciul ce zicea?
   https://www.youtube.com/watch?v=mmTYOY_jQWc&t=0m53s
   Cum poti sa spui asa ceva de BOR?

   Thumb up 0 Thumb down 3

  • #19

   in gradina la mamaia unde mere baselu cand e la mare

   Thumb up 1 Thumb down 1

  • #20

   Poti sa fii fi'sa lu' Connor McLeod dar tot nu o sa vezi sa se intample asta. O sa se curete babele dar raman cocalarii cu o mie de cruciulite in parbriz, casnicele care tot posteaza poze cu Boca pe facebook sau viitorii becalli

   Thumb up 16 Thumb down 0

 8. #21

  Putin off-topic: Mi-a povestit bunica-mea ca zilele trecute a vizitat-o popa. Strangea semnaturi de la cei care se opun parteneriatului civil intre persoanele de acelasi sex. Bucuresti, anul de gratie 2016

  Thumb up 9 Thumb down 3

  • #22

   Asa, si? Serios acum, biserica/crestinismul sunt contra poponautismului din totdeauna, ce e rau ca strang semnaturi contra legiferarii unei pervertiri a notiunii de familie? Cu ce e mai putin dreptul lor de a strange semnaturi contra fata de dreptul altora de a strange semnaturi pentru?
   Adica biserica are tone de alte bube, zic sa ne uitam la cele care conteaza.

   Thumb up 22 Thumb down 49

  • #23

   Normal, pentru că neantu' popa știe că homosexualii vor arde în iad și că n-au drepturi pe lumea asta, cu toate că plătesc aceleași taxe statului român.

   Thumb up 11 Thumb down 4

  • #24

   Adica tu crezi ca homosexualii nu vor arde in iad??!

   Thumb up 11 Thumb down 27

  • #25

   Iată că s-a arătat primul exponent de creştin milos.
   Radule, mai zi-ne, tată, cum e cu pervertirea noțiunii de familie.

   Thumb up 12 Thumb down 7

  • #26

   Bă, tu ești troll.

   Thumb up 15 Thumb down 4

  • #27

   sarpele s-a lasat pe tanjala, era si normal sa apara un nou lider...

  • ... sa ne izbaveasca. Amin.

   Thumb up 4 Thumb down 1

  • Si parca nici Tim nu e mai e ce-a fost. Sic transit...

   Thumb up 15 Thumb down 0

  • #30

   Tim acum paste pe alte "meleaguri", mai libere si mai insorite... Idiotul... asta, idolul lui a dat drumul la comentarii pe blogul propriu si personal.

   Thumb up 10 Thumb down 1

  • #31

   Nu, deea, sunt elf. Am urechile si ... lungi adica :)

   Thumb up 3 Thumb down 8

  • #32

   @ Deea

   Ca zice popa ?! De parca gheii au o viata mai bune sub alta religie, sub niciuna sau in alte locuri ! Ganditi prea local.
   Vorbim totusi de ... 7%, nesemnificative din punctul meu de vedere, n.b. de circ derizoriu pe seama lor, ca sa-ntelegi si tu/voi.
   Si cand o aud pe aia "traim in 2016", tineti-ma, ca-mi vine sa ma tai. Cu siguranta voi sunteti mai dastepti decat toti ganditorii din antichitate pana-n trecutul recent, ca v-ati nascut mai incoace, nu ? La voi si principiile au termen de expirare.

   Thumb up 2 Thumb down 12

  • #33

   in antichitate, homosexualitatea era ceva normal si practicat fara probleme. bine, la fel era si sexul cu baietei, dar doar subliniam un punct de vedere.

  • #34

   @micul despot: la hindusi cica se poa': https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_and_religion#Hinduism

   Thumb up 1 Thumb down 0

  • #35

   Homosexualii se vor arde in iad

   Thumb up 30 Thumb down 0

  • #36

   @ Cetin

   Este astazi omenirea mai religioasa decat in antichitate ? Atunci homofobia nu este un dat al credintelor religioase, necontestand faptul ca poate fi o influenta a unora dintre ele. Insa tu sau oricare alt ateu convins, nu te dezici numai de cea iudeo-crestina, ci de toate.
   Eu, unul, ma recunosc prea mic pentru a putea delibera daca homosexualitatea este conditionata genetic sau doar influenta unor culturi mai permisive si a altor circumstante (cum ar fi claustrarea). Tind spre prima ipoteza. Ce ma oftica, e mimetismul unora, trendul asta de a te da cu orice pret si ocazia open-minded, fara a fi cu adevarat preocupati de soarta lor, cat de propria imagine. Mi se pare artificial, ca sa-mi subliniez si eu punctul de vedere.

   @ Highlendere from the clan of the Kolentainers

   Hai, mai, aia la care se mai pratica inca crima de onoare si violul in masa ?! :)

   Thumb up 2 Thumb down 4

  • #37

   avand in vedere ca in regnul animal, homosexualitatea are o pondere foarte mare, sunt convins ca si acolo tot cultura permisiva e de vina.

  • #38

   Oare de câtă educație ai nevoie ca sa faci diferența între a tolera un comportament deviant și a il prezenta ca normal.

   Thumb up 5 Thumb down 4

  • #39

   @ Cetin

   Da, ratiunea inhiba multe altele inafara sexualitatii. Mie nu-mi vine sa ma iau dupa altul, daramite dupa exemplele faunei.
   Daca orientarea sexuala ar fi optionala, in conditiile in care barbatul s-a ocupat cam de toate, mai putin cu nasteri si alaptari, altfel spus, a fost prestatorul principal panan-n modernitate, nu cred c-am fi supravietuit ca specie. De ce sa-si mai fi pus problema succesorilor, luand asupra sa sarcini foarte riscante, cand putea inca de pe atunci sa se multumeasca cu sexul la viata lui pentru un efort cu mult mai mic ?
   Eu voi considera pe mai departe homosexualitatea ca fiind o anomalie, un posibil marker natural spre a indica calea turmei, majoritatii, fara a o considera insa patologica.

   Thumb up 3 Thumb down 3

  • #40

   stau si ma intreb ce se intampla cu un homosexual atunci cand este blamat de societate, de biserica, de legislatie ?
   devine hetero de rusine? wtf ?

   Thumb up 11 Thumb down 1

  • #41

   Baetz, vin cu clarificari in ceea ce priveste poponautismul in antichitate, pentru ca exista parerea gresita ca homosexualitatea in antichitate era sub forma a ceea ce e homosexualitatea astazi. Baetz, gresiti proFund si va explic de ce:
   In antichitate, relatiile homosexuale permise erau doua, intre stapan si sclav sau intre batran si pre-adult tanar. Era permis si ok sa fii cel care fute, sa fii futut era cumplit de injositor, la fel cum era cumplit de injositor sa fii doar popo - erai pe acelasi nivel cu cea mai de jos curva. Homosexualitatea era in paralel cu viata heterosexuala si cu familia normala, NU inlocuia familia traditionala heterosexuala, nu insemna ca nu ai copii, nu insemna nimic din punct de vedere legal - nu se intemeiau familii de gay, nu se dadeau mosteniri pe linia asta, nu se imparteau bogatii la divortul popo, nu exista regina si regina sau regele si regele etc.
   - In ce priveste prima forma de homosexualitate, cea cu sclavii, era ca si laba in baie: sclavul/sclava nu insemna nimic, era ca un animal pe langa casa si puteai sa faci orice cu el, sa il futi de plictiseala, sa ii tai nasul, sa il vinzi cand nu aveai bani de bere. Nu insemna iubire.
   - In ce priveste a doua forma de homosexualitate, cea intre matur si tanar (pederastia), era privita ca o forma de initiere a tanarului de catre un matur in ale vietii. Maturul curta tanarul, ii facea cadouri, il invita la petreceri, la vanatoare, il invata sa lupte, ii vorbea de filosofi, transfera asupra tanarului bagajul lui de cunostinte. Era cu atat mai mare faima pentru un tanar sa fie eromenosul (iubitul tanar) cu cat maturul era mai celebru, era cu atat mai mare rusinea pentru un adult sa fie respins de un tanar - pentru ca insemna ca nu e un model de reusita sociala suficient de bun pentru a da sfaturi altora. Legatura sexuala se intampla sau nu, nu era obligatorie, era mai mult vorba despre spiritualitate si societate.
   Deci, cand vine unul si zice ca azi poponautismul e ok - sa facem "familii" poponaute, sa impartim mosteniri pe baza asta, WTF hai sa sa adoptam chiar si copii - pentru ca asa era si la antici, explicati-i cat de pe langa subiect este. Sau cat de poponar mincinos este.
   Fara suparare pt colegii epilati si cu chiloti tanga care citesc asta, familia e celula de baza a societatii in orice civilizatie umana de pana acum, e compusa din barbat + femeie si copiii aferenti, asa a fost, asa va fi, amin. Eu, in obscurantismul meu ortodoxo/catolic sunt pe principiul "don't ask, don't tell", nu te intreb cu cine te arzi si unde si nu ma intereseaza si nu e treaba mea, pentru ca tu o sa ii explici barbosului ce si cum - dar atat; nu veni sa ma freci la icre cu marsuri de afirmare a mandriei (??? wtf, ce mandrie?) gay, cu solicitari de redefinire a notiunii de familie, cu solicitarea dreptului de adoptie etc.

   Thumb up 33 Thumb down 10

  • #42

   Toată lumea e moderna și open-minded pana e vorba de familia lui.
   Ce faci dacă /când va veni Vasile sa îți ceara binecuvântarea sa îți ia feciorul în uniune civilă?

   Thumb up 4 Thumb down 7

  • #43

   da, ca daca nu i-o dau eu, sigur feciorul meu va deveni straight si va pasi pe calea cea buna.

  • #44

   @Radu: corect. Treaba cu cel penetrat si penetratorul era valabila mai ales la romani. Chiar am citit undeva recent ceva legat de asta. Era ceva legat de "homosexualitatea" lui Traian (ca-n bancul ala idiot: care este singurul popor care se trage din homosexuali? Raspuns: romanii. Toata lumea se trage din Adam si Eva, numai ei din Decebal si Traian).

   Thumb up 7 Thumb down 0

  • #45

   Corect, doar ca în cazul în care nu exista posibilitatea asta, a uniunii pers de același sex, măcar vei putea trai cu speranța că poate mai exista o sansa sa se întoarcă la normalitate.
   Și oricum vei fi scutit de multe situații penibile.
   Orice tata prefera sa își vadă feciorul mire nu mireasă.

   Thumb up 2 Thumb down 9

  • #46

   nu, nu exista aceasta sansa. nu te futi in cur pentru ca asa alegi tu.

  • #47

   În afara celor care au fost abuzați în copilărie și în consecinta se transforma în acuzator ceilalți oameni aleg unde sa își bage și ce sa își bage.
   Nu e o boala e o perversiune a unui instinct natural- atracția fata de sensul opus în vederea transmiterii genelor.

   Thumb up 1 Thumb down 9

  • #48

   dap, asa e, ceilalti care au demonstrat stiintific ca nu e o alegere sunt doar idioti sau membri ai unei conspiratii poponaute. hai sa incheiem discutia, ca e stupida

  • #49

   Abuzator

   Thumb up 1 Thumb down 4

 9. #50

  Spitalele au 241 de milioane de euro.

  Thumb up 13 Thumb down 0

  • #51

   asa cum ziceam mai sus, stirea a fost foarte putin scoasa din context si a devenit altceva. altfel nu crea buzz si nici indignarea cetateneasca.

   Thumb up 14 Thumb down 0

 10. #52

  Mi se pare normal ca bisericile sa aiba buget mai mare decat spitalele, pentru ca bisericile sunt mai multe!

  Thumb up 1 Thumb down 9

  • #53

   dar bisericile au incasari, contabilizate/fiscalizate sau nu.
   spitalele sunt finantate de la buget in proportie de 100% am impresia?

   Thumb up 3 Thumb down 1

  • #54

   Au incasari, dar si cheltuielile sunt mari. Nu cred ca stii cata benzina consuma masinile preotilor, chiar daca pretul petrolului scade, benzina nu se va ieftini. Asa ce e nevoie de bani mai multi de la buget.
   Sa nu mai vorbesc de pretul aurului, pun pariu ca nu stii cat aur intra in toiagul preafericitului Daniel ...

   Thumb up 7 Thumb down 0

 11. #55

  Adevarul este ca nevotatul este si ala o forma de vot. Daca nu mergi tu sa pui stampila poti fi sigur ca buletinul ala de vot o sa apara stampilat undeva. Probabil in Teleorman...

  Thumb up 15 Thumb down 2

 12. #56

  Cum sa o spun delicat?
  Alesii sint oglinda alegatorilor.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 13. Nu ca nu ma pis pe ea de biserica dar stirea completa suna asa:

  "Spitalele primesc alte 6 milioane de lei in plus, prin amendament, pe langa cele 241 de milioane de lei alocate initial."

  Thumb up 10 Thumb down 0

 14. Am o curiozitate, statul roman? cine mai exact se ocupa de asta? Si de ce noi permitem aceste lucruri?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 15. #61

  Nu toti romanii sunt ultimii oameni, numai miticii din sud!

  Thumb up 2 Thumb down 18

  • #62

   pleaca ba bozgore d'aici.

   Thumb up 7 Thumb down 1

  • Buget Brasov - 265 milioane lei - 7.8 milioane lei la popi, adica 2.94%
   Buget Bucuresti - 4 miliarde lei - 6 milioane la popi, adica 0,15%

   No, care e "mai" ultim om? Ala din Nord sau ala din Sud?

   Thumb up 13 Thumb down 1

  • #64

   "Miticii din sud" e pleonasm, mitici sunt numai in sud, incultule; localnicilor din Ardeal li se zice prostalai, inceti, talambi etc.

   Thumb up 13 Thumb down 6

 16. #65

  Romanii nu sunt ultimii oameni, indiferent cate marsavii ar comite cei care i conduc, cat de ilogica ar fi gandirea lor, cat de sadic si ar bate joc de tara_romanii sunt in marea lor majoritate inteligenti ,culti, frumosi si cu bun simt pe toate planurile... multe tari dezvoltate nu au cetateni atat de valorosi.

  Thumb up 1 Thumb down 7

 17. De-ar fi adevarata stirea, Bucurestiul ar avea cei mai sanatosi locuitori din lume. Tratati cu 1 euro/caciula pe an. E 1 Aprilie azi?

  Thumb up 3 Thumb down 1

  • Primaria nu finanteaza serviciile de sanatate ci intretine cladirile in care functioneaza spitalele, plateste salariile medicilor, etc. Serviciile de sanatate sunt finantate de la Ministerul Sanatatii.

   Thumb up 1 Thumb down 0

  • Adica medicii isi iau salariile de la primarie? Mai sa fie!

   Thumb up 0 Thumb down 1

 18. #69

  mai era ala de la o parohie de pe langa Bucuresti, care avea "Maserati". Rosu! Ca sa nu-l deoache satana..:))) ala m-a amuzat cel mai tare

  Thumb up 5 Thumb down 1

 19. #70

  Taximetristul din Dublin povestea in timp ce ne ducea la hotel ca fiul lui a trebuit sa se inscrie la o scoala din asta generala, nasoala, unde sunt tot felul de copii, nu doar catolici si nu e condusa de biserica. Si saracul copil trebuie sa se impartaseasca la o biserica de langa scoala ca bulangiii aia nu au asa ceva in curte.
  La astia tot sistemul de invatamant a fost condus de biserica

  Thumb up 6 Thumb down 0

 20. @gigi - pe la machedonii din pipera/tunari (ăia cu oile)?

  Thumb up 1 Thumb down 1

 21. @perji - "votat" de vreunu' venit din "eternitate", că na, de ce nu...

  Thumb up 2 Thumb down 0

 22. #73

  Mda. Republica bananiera.
  Imi fac bagajele.

  Thumb up 0 Thumb down 3