Victor Ponta are o problemă

burberry

Baroul București a clarificat cea mai importantă necunoscută din ecuația tezei de doctorat a premierului Ponta. Într-un document oficial semnat de prodecanul doctor Ion Dragne, Baroul București a confirmat, în exclusivitate pentru „România liberă“, că premierul a devenit avocat pe baza titlului de doctor. Pe de altă parte, lucrarea sa de doctorat - “Curtea -Penală Internațională” - pe baza căreia a obţinut titlul academic, a fost demascată drept plagiat de o revistă științifică din lume, „Nature”. Dezvăluirea a fost confirmată de două comisii independente, dintre care una a Universității București, instituția unde premierul și-a susținut doctoratul în anul 2003. Din postura de avocat, Victor Ponta a câștigat 380 de mii de euro

Iar problema sa e mare. Pentru că asta înseamnă că a obținut foloase necuvenite, bazate pe un fals. Fals, uz de fals, fals în înscrisuri și acte oficiale. Ăștia sunt ani grei de pușcărie.

Momentan, din fericire pentru el, are o decizie care spune că nu a plagiat. Iarăși, din fericire pentru el și total întâmplător, guvernul româniei a dat o ordonanță de urgență care spune că un doctor poate renunța la doctorat.

Să vedem ce va mai fi.
Altfel, prevăd un stock de fulare Burberry și în casa Ponta...

__________________________________________________
Dacă ți-a plăcut articolul, dă-mi o bere virtuală BERE
Loading...

34 comentarii

 1. #1

  nu ii da idei ca asta pana deseara mai baga o ordonanta ceva si desfiinteaza baroul,furtul si orice altceva il mai deranjeaza...

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. #4

  Chiar daca ramâne fără doctorat, faptele rămân si sperăm că vor fi "judecate" ca atare.
  Nu cred ca OUG are efect retroactiv.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. #5

  Sa mai zica cineva ca biliardul nu e un sport frumos, vedem acum ca atunci cand Basescu a dat drumul la "dottore" , vroia sa joace cu manta.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Ok 🙂 Avem un premier plagiator.
  Am avut si un presedinte jucator.

  De unde ai tras tu concluzia ca asta inseamna "ani grei de puscarie" ?

  Ai uitat ca traiesti in tara unde nici apocalipsa nu vine ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • oai nuuuuu. in teorie. in codul penal. nu in practica.

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Si daca ponta are KLAUStrofobie, poate scapa de parnaie?

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • #10

   offtopic
   @Arhi, saitul zice în titlu "Din țara unde nici apocalipsa nu vine" iar logo-ul "Comunitatea unde nici apocalipsa nu vine". Consistency, my friend, consistency!

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • #11

   well, no

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • @arhi juridic vorbind ponta nu a savarsit nicio infractiune. Doctoratul l-a obtinut legal (chiar daca a copiat lucrarea finala), iar intrarea in barou s-a facut in baza unor prevederi legale referitoare la doctori in drept (banuiesc ca exista). Nici vorba de fals sau uz de fals. Iar despre foloase, acestea sunt evident cuvenite, fiind o contraprestatie a activitatii desfasurate in calitate de avocat, iar nu o remunerare a titlului de doctor.
   Repet, strict juridic.

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • #13

   mi-e lene sa te contrazic. tocmai am discutat cu un domn avocat fix pe subiect. e cum zic eu. daca se constata ca a obtinut doctoratul prin plagiat, e bun de parnaie

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • De avocati care sa sustina ca sunt infractiuni acolo unde nu sunt, eu nu am auzit.
   Oi fi vorbit cu maestrul mateut 🙂

   Thumb up 0 Thumb down 0

 5. cred ca noi ca si societate avem o problema cata vreme toleram un astfel de comportament!
  sunt sigur ca Ponta nu are nici un fel de problema.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. #16

  Victor Ponta are o problema?eu cred ca noi romanii avem o probleme pentru ca e inca prim-ministrul Romaniei:)))

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Numai una?!?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. #18

  E nasoala tare ca mai sunt si alte profesii unde un "doctorat" iti aduce oarece beneficii. Acu sa-l vedem ce ordonanta mai scoate mintea lui victoras.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 9. #19

  Asta e una din cele mai mici griji la ora actuala pentru Ponta.Din surse sigure va zic de pe data de 17 noiembrie Daciana nu i-a mai dat pi*da.Asa ca deocamdata are probleme mai serioase.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 10. #25

  Nu prea inteleg cum a ajuns ala avocat doar prin simplul fapt ca era doctor in drept. Normal trebuia sa sustina acel concurs, deci altii pe langa el ar trebui luati la raspundere.

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • #26

   Așa scrie la regulament. Ești dottore n-ai nevoie de examen. Se presupune că dacă ai fost capabil să studiezi, să concepi și să susții un doctorat atunciun examen de genul este trivial. Și e normal, că sunt două posibilități aici. Ori ești căpățână și examenul e floare la ureche ori ai suficienți bani și relații încât să-l iei pe nașpa. Și banii ăia tot la cei care organizează intrarea în barou și taie și spânzură prin universități au ajuns. Win win.

   Thumb up 0 Thumb down 0

 11. umple codul penal de steluţe
  şi nota de subsol din codul penal o să arate aşa
  * - în cazul lui victor ponta nu se aplică.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 12. #28

  Fulare, fulare! Asa sa te-ajute MMS! Doamne, mi-e frica de ce-o sa ma auto-flagelez(cu alcool), in ziua in care pontel, woodrea, basel, dragnea, oprea, berceanu, videanu or sa se-nghesuie cu borcea sau felix in curte, la plimbare!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 13. #29

  Daca stie ca n-are tinta, sa incerce cu grenada.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 14. #30

  La ce procese a participat pacaliciul asta in calitate de avocat? Mai sunt valabile sentintele in cazul in care-i ''expira" titlul de avocat?

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • #31

   de exeeeeemplu, a fost avocatul de casa al elenei udreeeea... :)))

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • #32

   Parca fuse procuror, nu avocat...

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • #33

   a fost avocatul lui ovidiu tender intr-o perioada. asta e unul din numele mai sonore

   Thumb up 0 Thumb down 0

 15. #34

  Bre, toata povestea asta cu doctoratul lui Ponta e ca si cum ai zice ca daca s-ar afla & dovedi ca Basescul a copiat la examenul de la Academia de Marinari inseamna ca diploma lui de marinar nu era valabila si ca atare si transporturile pe care le-a facut cu nava nu mai sunt valabile si sunt nule...

  Thumb up 0 Thumb down 0