A 11 a poruncă – Nu bârfi

Nu îmi plac oamenii care bârfesc. Hai să spun că la femei nu mă deranjează, e în natura femeii să vorbească, plus de asta, orice bărbat cu experiență își poate bloca complet simțul auditiv pe partea unde turuie o femeie.

Dar ca bărbat, bârfa e jenantă. Desigur, nu mă refer la discuțiile între prieteni. Acela se numește schimb de experiență și e profund necesar.
Însă când tu omule, te întâlnești cu mine și singurul subiect de discuție este cât de nașpa e prietenul nostru comun X, ți-ai tăiat craca de sub picioare.

Pentru că în primul rând, nu vorbești de rău un om, în absența sa. Dacă ai cu adevărat cojones, spune ce ai de spus cu el de față. Dacă nu ai, taci, să vorbești în lipsă se numește lașitate, nu să ai cuaie.

Și 2, când îmi bârfești prietenii, e ca și cum m-ai bârfi pe mine. Am prea puțini prieteni și îi prețuiesc prea mult ca să pot lăsa un oarecare să îi toace, din lipsă de ocupație sau curaj.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

14 comentarii

 1. typo: „partea unde turuie o femei.” 😀

  Thumb up 0
 2. Genul mascul bârfitor e şi el bun la ceva. Dacă vrei să răspândeşti un zvon, îi zici doar lui şi problema este rezolvată.

  Thumb up 0
 3. Barfa are si ea un loc strategic in viata unui om .. dar pentru mine cea mai periculoasa este barfa femeilor . Femeile cand se apuca de barfit rara de tot le mai poti opri 🙂

  Thumb up 0
 4. da si nici macar nu-si asuma ceea ce zic, chiar daca ii pui in fata faptului implinit, singura diferenta intre metrosexualii astia si babele de la mine de la tara e apa de toaleta ce-o folosesc.

  Thumb up 0
 5. Barfa e o forma de refulare jalnica, indiferent ca este practicata de femei sau de catre barbati. Si cum probabil prea putin si prea putini ne mai putem ridica la exigentele unei conversatii, ramanem la nivelul banalei barfe distructive.

  Thumb up 0
 6. Umbra vorba ca de apuci de sala iarasi. Mi-a zis o pasarica 🙂

  Thumb up 0
 7. ÎMBÂRLIGĂTOR îi zice, am avut un specimen de asta ca şef patru ani … a prins-o din zbor p’aia cu “dezbină şi stăpâneşte” şi dă tata omor colectiv. Acum e doar o amintire urâtă şi motiv de glume la birou.

  Thumb up 0
 8. Cu acest post al tau mi-ai amintit o intamplare petrecuta in tinerete, pe timpul stagiaturii.
  Lucram in trei schimburi iar la sch. III, toti inginerii de pe schimb puneam fiecare ceva banuti la caciula si functie de cat strangeam, dadeam cu banul si pe care cadea ghinionul, mergea la o carciuma mai aproape si cumpara cate o sticla-doua de bere sau altceva. Culmea dracului, abia sosea seful dimineata si stia totul (pe vremea aceea nici nu se auzise de celulare). Intr-o noapte, luand-o prin eliminare (ala nu, celalalt nu), am ajuns sa banuesc pe unul dintre colegii nostri care mai fusese prins de cineva ca barfeste si paraste. Stiu ca era intr-o luni noaptea. Fiind doar cu inca unul din colegi (de care eram sigur ca e ok) si cu cel pe care-l banuiam, le dau o „veste traznet”, de fapt o minciuna: ca duminica seara il vazusem pe sefu’ mort de beat, mergand in patru pe trotuar, aproape de poarta casei lui.
  Dimineata, la iesirea din schimb, cand ne prezentam la raport, se ia seful de mine:
  – Bine ma, unde m-ai vazut tu beat, mergand in patru pe trotuar duminica noaptea?
  Razand in hohote, i-am spus ca am vrut sa verific cine ne paraste la el si ca acum stiu cine este. In continuare l-am asigurat ca respectivul poate fi in stare sa-l parasca si pe el, seful ramanand perplex! Bine-nteles ca pe tip l-am izolat si in scurt timp a plecat pe alt schimb dar… cu tinicheaua de coada!

  Thumb up 0
 9. Barfa nu poate fi considerata strategica… este dezgustatoare. Cand cineva barfeste, ca e femeie, ca barbat este un las…Cine nu are curaj sa spuna in fata cuiva ce nu ii convine si carcoteste mai devreme sau mai tarziu v-a fi eliminat din grupuri . In timp se afla cine este. Anumite persoane „se hranesc ” cu asa ceva…eu ii spun: radio-sant…functioneaza si se alimenteaza cu mai multe chestii ireale …Nu am suportat niciodata carcotelile, barfa, ocolesc cu tact aceste persoane si daca insista sa imi spuna ceva despre cineva…le dau :jet! Un prieten e mai valoros decat niste vorbe aruncate de „binevoitori”.

  Thumb up 0
 10. bah, esti nebun? din ce citesc aici ar rezulta ca toata lumea uraste birfa si nimeni nu birfeste! niciodata! si totusi…

  Thumb up 0
 11. sa vorbesti de rau cu un anume motiv, scop, e una… sa toci marunt pe cineva for fun… e nasol

  Thumb up 0
 12. #13

  Daca barfeam lumea, nu-mi faceam atat de multi dusmani in viata, pentru ca nu se supara nimeni pe tine daca-l barfesti pe acel cineva, dar daca-i spui in fata, ti-e dusman pe viata.

  Thumb up 0
 13. Vrei nu vrei, in ziua de azi s-au inmultit acesti barfitori. Pb este alta, daca spui un lucru corect nu trebuie sa te nelinisteasca daca afla cineva, trebuie doar sa-ti sustii in continuare parerea ta argumentata cu detalii.
  Trebuie sa invatam sa privim adevarul si realitatea in fata si sa ne asumam lipsurile pe care le avem fiecare.

  Thumb up 0