Papa Clement al V-lea (n. ca. 1250 — d. 1314) a fost unul din cei mai însemnați papi din evul mediu. În timpul pontificatului său sediul papilor a fost transferat de la Roma în Franța, la Avignon. Împreună cu regele Franței, Filip al IV-lea (Filip cel Frumos), a pus la cale desființarea Ordinului Templierilor. În anul 1307, intr-o zi de vineri 13 Octombrie, un edict care ordona arestarea templierilor a fost emis, simultan, în toată Europa. Templierii arestați au fost interogați de inchiziție timp de 7 ani, pentru a se afla locul unde se ascundea tezaurul lor.

Pentru bacalaoriații care se tem de cifra 13, dar nu prea au idee de ce, de au ajuns să scrie 2013 ca 2012+1, mai sus este explicația așa numitului ghinion al cifrei 13. Și e vorba de faptul că, în aceeași zi, la aceeași oră, zeci de mii de oameni din toată lumea au murit, peste 15 000 de locașuri au fost rase la pământ și bogății imense confiscate.

Asta e tot. Dar voi feriți-vă în continuare de cifra 13, papa clement ar fi mândru de voi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.