29% din salariaţii rromâni sunt praf

Avem o grămadă de copii părăsiţi, care ajung să doarmă prin canale, prin închisori, donatori de organe sau târfe prin diverse bordeluri. Avem bătrâni care îşi petrec ultimele zile din viaţă tânjind după o bucăţică de pâine, stingându-se nedemn şi jignitor pentru lumea din care facem parte. Avem spitale unde ne mor părinţii şi maternităţi unde ne mor copiii, din cauza lipsei acute de bani.

Şi totuşi, 29% din salariaţii rromâni donează cei 2% din salariu către biserică, întru nestinsa slavă a lui hristos şi a burţii preafericiţilor părinţi.

O ţară de retarzi….

PS: Eu, ca deobicei, mi-am donat cei 2% către SMURD. De la anul, voi căuta o cauză umanitară, cred că 4 ani consecutivi sunt de ajuns.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

32 comentarii

 1. Eu nu dau la nimeni. Nici mie nu-mi da cineva.

  Thumb up 0
  • #2

   phidas » oricum ii dai, pentru ca e parte din impozitul pe salariu

   Thumb up 0
 2. Cum ma sa-i trimiti la biserica? Care-i explicatia logica a acestui fapt? Ca sa faca biserica ce cu ei?

  Thumb up 0
  • #4

   Cum ce sa faca biserica cu banii? Construieste monstruozitatea aia de catedrala!!! Cea mai mare prostie posibila!!!

   Thumb up 0
 3. Astia toti cred ca Sf. J. o sa-i salveze… la sfantu asteapta :))) nu stiu ce-i mai trist: directionarea catre biserica, sa lasi 2% statului sau sa-l lasi pe patron sa-ti scrie ce vrea pe fisa, ca tu habar n-ai ce drepturi si obligatii ai prin tara asta…

  Thumb up 0
 4. Pentru „cautarea mantuirii” … au impresia ca daca dau bani la biserica li se mai iarta din pacate sau cine stie ce aberatii mai au in cap. Ca si cei pe care ii mai vad ca isi doneaza la biserica diferite imobile cand sunt pe duca in ideea ca poate le va fi mai bine „acolo sus”.

  Thumb up 0
 5. Cum spunea Carlin: Dumnezeu ne iubește și are nevoie de bani. Chiar dacă este un Creator minunat, este un contabil execrabil…

  Thumb up 0
 6. Cred ca ultima intamplare cu hotelul biserica de la Ierusalim pentru pelerinii romani ar trebui sa-i puna pe ganduri pe parlamentari dar si pe romani. Pai fratilor, dupa ce ca la noi in tara sunt o groaza de biserici acum ne-am intins si la altii. Aia ne-au taiat-o scurt ceva de genul „aici nu faceti ce vreti voi”. Dar la noi in rromanica biserica isi face catedrala, face comert cu diferite chestii iar pe deasupra mai au si firme de constructii si turism fara a plati nici un fel de taxa sau impozit. In schimb au pretentia sa primeasca fonduri de la guvern. Ori aceasta meseria a devenit cam profitabila in ultimul timp, iar pe deasupra s-au cam abatut de la invatamintele religioase.

  Thumb up 0
 7. Pana acum am dat si eu SMURD-ului cei 2%. Anul asta gradinita lui fii-mea si-au facut o asociatie non profit care aduce teatre si spectacole in gradinita, faciliteaza schimburi culturale, . Mi-am spus ca merita cei 2%! Am colegi de munca care au dat in continuare (ca au dat si in anii trecuti) cei 2% bisericii probabil ca sa facă popii ceva tare între picioare.

  Thumb up 0
 8. #10

  tu crezi ca catedrala mantuirii neamului o sa se construiasca singura ?

  ca doar nu le trimite domnul fonduri…

  Thumb up 0
  • #11

   thatguy » le-a trimis deja domnul boc, pentru ca o tara fra credinta nu e o tara

   Thumb up 0
 9. Retarzi ? putini spus … e sper sa nu aiba ce manca pt ca inca nu au minte si cred in povesti nemuritoare …

  Thumb up 0
 10. #13

  Gresesti, acolo scrie altceva.

  60% stiu de posibilitate
  50% din cei 60% fac asta
  29% dintre cei care fac asta dau la biserica

  Asta inseamna undeva la 10% dintre salariatii romani. 🙂

  Thumb up 0
 11. La biserică? Geezus are nevoie de hârtie ca să creeze miracole sau?
  Simplu și concret, creezi o asociație de binefacere a ta și îi trimiți acolo. Deci ai cum să îi trimiți spre tine însuți. Think, it is not illegal!

  Thumb up 0
 12. 1.Romanii nu (prea) sunt informati- asa cum s-a precizat mai sus, oricum banii nu le mai apartin, macar sa stie cat de cat unde s-au dus.

  2.Sa nu uitam si de capra vecinului.

  3.Relatia romanilor cu Cel de Sus se manifesta cel mai adesea prin cruci multe in fata bisericii, imbulzeala pentru apa sfintita si- ei, da, prin plata catre Biserica, poate asa li se mai sterg niste pacate.

  Thumb up 0
 13. #16

  Da, la biserica. Si stiti de ce? Pentru ca taica popa e bandit: incepe din 3 ianuarie (daca nu chiar de pe unu a’ntaia) sa stranga semnaturi si CNP-uri pe declaratia 230. Restul isi incep campania de pe 30 aprilie, cand concurenta este mare.
  Anul asta, la banca in care lucrez au venit in prima saptamana din an vreo trei popi si un excroc, total patru.

  Thumb up 0
 14. #17

  nu inteleg exact care sunt demersurile pe care trebuie sa le urmez pentru a opta cui doresc sa donez acesti banuti…ma poate lamuri cineva ?

  Thumb up 0
  • #18

   marius » Formularul 230 din Monitorul Oficial parteaI, nr878/21/12/2007
   Completati datele personale si datele asociatiei pentru care optati.

   Thumb up 0
 15. Analiza si pe blogul meu.
  Va invit sa cititi si sa aprobati sau sa criticati.

  Thumb up 0
 16. #20

  „Religion convinced the world that there’s an invisible man in the sky who watches everything you do. And there’s 10 things he doesn’t want you to do or else you’ll to to a burning place with a lake of fire until the end of eternity. But he loves you! …And he needs money! He’s all powerful, but he can’t handle money!” – George Carlin

  Thumb up 0
 17. Ha, ha! La scoala generala unde am invatat eu parintii sunt „indrumati” sa deturneze cei 2% in fondul scolii. Fond al scolii care e administrat de un personaj dubios care A AVUT un copil in acea scoala cu multi ani in urma si care de asemenea a facut ceva timp la puscarie pentru frauda si alte magarii cu bani. Fain, nu?

  Thumb up 0
 18. Eu ii dau la clubul de sah, banii se strang pentru ca copiii sa poata participa la competitiile internationale la care sunt calificati, dar pentru care federatia nu are fonduri sa ii trimita.

  Thumb up 0
 19. si ce treaba are credinta cu biserica si procentajele ?
  dau si eu o suta de parai pe an celui/ei care crede ca eu cred ca el/ea ma poate convinge ca una este biserica, domnul,credinta and all nine yards si alta e sistemul de taxe si impozite pe xxx.

  Thumb up 0
 20. Eu i-am dat la o fundatie care se ocupa de niste copii cu handicap, probabil oamenii au mai mare incredere in biserica decat in alte institutii, insa biserica ar trebui sa canalizeze la radul ei acesti bani pentru a face viata oamenilor mai placuta si mai usoara, ceea ce nu se intampla de cele mai multe ori.

  Thumb up 0
 21. #26

  Si maicamea da aia 2% pentru o biserica in constructie din cartier, si pe deasupra le si plateste factura la apa:| Aia cu 2% am inteles-o, dar , vazand ca popa isi spala masina de 3 ori pe saptamana in fata bisericii cu apa platita de maicamea…

  Thumb up 0
 22. se aude ca de la anul poti depune cei 2% intr-un cont pentru educatia propriei tale odrasle, asa ca mai bine ne reorientam 😉

  Thumb up 0
 23. Pai, cum vrei sa-ti ierte Dumnezeu pacatele? Mai botezam un copil, devenim mai buni de Pasti, Craciun… restul timpului putem face orice. Gradina e mare de oameni milosi si buni. Slava Domnului! 🙂

  Thumb up 0
 24. #30

  Deci 29% dintre romani sunt cre(s)tini!

  Thumb up 0
 25. Din păcate, sondajul GfK este de anul trecut şi destul de vag. Eşantionul de patru sute nu mi se pare reprezentativ. Mai există nişte date şi pe saitul http://doilasuta.ro/continut/

  Eu mă bucur că din ce în ce mai mulţi oameni află de 2%. În Ungaria de exemplu, foarte puţini tineri ştiu sau redirecţionează 1% către un ong.

  Thumb up 0
 26. Chiar ma intrebam care o fi procentul. Eu si mai multe cunostinte am donat unei case de copii din Cluj si cand stateam cu formularele la coada la Finante am observat ca multi donau pe la biserici si fundatii ale bisericilor.

  Thumb up 0