Practic, în fiecare an trebuie să existe câteva noi provocări internautice pentru următorul an. Dacă nu e aia cu mâncatul capsulelor de Tide, măcar o carte să citești. Cică e o mare șmecherie să citești 52 de cărți pe an.
Well, nu e. Eu citesc 53 de cărți pe an doar dacă le contabilizez pe cele de la baie. Plus ce mai citesc în rest.
Asta citesc eu acum. E ultima carte din cvintologia agentului B39 și e foarte mișto, dacă treci cu vederea labagismele cu comuniștii și ce importanță covârșitoare au avut ei în tot ce s-a întâmplat în românia anilor 40.
Voi ce mai citiți? Eventual cu poze.
In rucsac,de citit pe drum:Dan Brown-Conspiratia.Pe raftul de prosoape,de citit pe WC:Isaac Asimov-Caverne de otel.Langa canapea,de citit in casa:Stephen King-Christine.
un om pe gustul meu. congrats
The butler did it 🙂
Am zis ca ma apuc si eu de Stephen King.
Momentan mi-am cumparat cartile „The Witcher”. Vreau sa le citesc, inainte sa ma apuc de jocuri. Ca mi-e ca patesc ca la Assasin’s Creed. Daca am jucat jocurile, nu ma mai intereseaza cartile.
Mai am de terminat cartile din seria „Cronicile Wardstone”. FOARTE bune. Nu credeam ca or sa ma prinda atat de tare.
Eu inca sunt la faza fantasy, cu mosntri, vampiri, demoni. Inca n-am curaj sa ma bag la carti mai serioase. Dar am citit comentarii si am adaug cateva carti in lista.
Cetin, ai putea sa pui si cate o recenzie, dupa fiecare carte pe care o citesti. Suntem multi, pe aici, in pana de idei, poate. De exemplu, daca vreau sa incerc un stil nou, o recenzie e binevenita.
Give this man a medal!
Dupa emigrare.cetin.ro urmeaza recenzii.cetin.ro
eu vi le public, nu ma deranjeaza, dimpotriva
In momentul asta citesc o culegere de povestioare pentru copii.
Gabriel Dumitru- Pupaza Din Mortii Tei.
tocmai ce am cumparat Omnium de Florin Stanciu.
Acum citesc „We Are Legion (We Are Bob)” de Dennis E. Taylor. A șasea carte pe anul ăsta.
Faina trilogia. Le-am savurat pe toate trei in mai putin de o luna.
Io citesc p-aici si pă bricoleur. Se pune?
Ah, mai citesc si pe detergentii de la baie.
militian, ce sa ceri
pumnofil si pedofil
Dar aparent pizdofob..
Am terminat recent Un motan pe nume BOb -James Bowen si m-am apucat de Scurta istorie a omenirii- Yuval Noah Harari. In asteptare sta Supravietuitorii – Georgia Hunter.
Recomand si continuarea la A brief history si anume Homo Deus , a brief history of tommorow
Anul acesta am terminat trei până acum: Johan Cruyff – Driblingul meu , Lucian Boia – Istorie și mit în conștiința românească și Adelin Petrișor – Țara cu un singur gras. Acum citesc tot de la Boia – În jurul marii Uniri de la 1918.
Încerc să găsesc ceva despre Pol Pot și regimul khmerilor roșii. Ceva recomandări?
Dan Brown Origini
in curs – Stephen King – Four Seasons
„Into thin air” citesc acum, scapă autorul.
Cel mai mult mi-au plăcut cărțile Rodicăi Ojoc Brasoveanu
„Into Thin Air” se termină nașpa. N-am citit, dar am văzut documentaru
Ma ce om…
John Krakauer. It’s very biased, ca si replica lui Anatoli – The Climb
Dacă citesc dp stackoverflow.com se pune? Nu-mi place MSDN-ul
momentan jonglez si eu cu Sapiens a lui Harari, La Galop prin Piramida (Liviu Radu) si imi mai arunc cate un ochi prin Gandirea Laterala (De Bono) sau prin Jocurile noastre de toate zilele (Eric Berne). Astept sa imi vina de pe bookdepository continuarile la Pathfinder a lui Orson Scott Card.
https://www.libris.ro/zece-ani-rai-mugur-ciuvica-RAO978-606-609-959-2–p906990.html?click_code=05d3a7adead354b8dd84c7c3734a54b6
Eheheee, o duci bine, eu daca citesc trei volume intr-o luna, sunt boss de boss (si daca m-as pune prea des cu alea de 800+ pagini, statistica ar fi si mai trista). Cam miercuri o termin pe a doua din seria Ringworld inceputa anul asta, in paralel A Tale of two Cities pe telefon, cand nu ma pot cara cu cartea. Am inceput saptamana trecuta si o colectie de povesti, dar o mai las pentru cand n-am ce citi, e mica.
Problema mea e ca mai niciodata nu gasesc carti destul de mici cat sa incapa intr-o geanta normala. Prefer cartea-n mana, simt ca am o datorie fata de ea, daca tot si-a rupt din timp sa stea cu mine in loc de raft (sau unde locuiesc ele), ii datorez sa o citesc pana la capat. Plus ca nu-si consuma bateria:) Mai e practic si pe telefon (mai ales daca-i poti regla contrastul cat sa nu te orbeasca), ca-i mai mic si-l iei oricum dupa tine (pentru scuza cu „n-am avut cartea la mine” nici ieri, nici maine si tot asa); odata si-odata tot trebuie sa faci si treaba mare, macar asta sa fie timp de citit, dar daca tot arunci un ochi la notificari si dai refresh la fiecare 15 secunde, nu stiu cat de bun mai e telefonul.
O alta problema (am zis una, deci am doua) e ca nu stiu cat e sa citesti „normal” de repede. Eu citesc 20-30 pagini cam intr-o ora (depinde cata descriere sau dialog e, cat de somn imi e, intreruperi etc.) si mi se pare normal, dar am auzit de unii care termina Shogunu-n 2 ore pe diagonala, de altii care mediteaza pe fiecare paragraf si de tine cu „cartea zilei de pe buda”:) De exemplu cea din poza cate pagini are si cam in cate minute s-a dus?
vreo 300+, e gata in 4-5 zile
Merci. La mine ar lua cam 1,5-2 saptamani (calendaristic) cu citit dimineata si seara. Cu mici exceptii cand ma supar intr-un weekend si bag mai mult.
Fetele fac treaba mare?
@Mişu – nu fac treaba mare, dar se cacă şi se băşesc.
ratza, mi-ai stricat zen-ul.
Great work – translated by Bing.
Viteza de citire tine mult de exercitiu. Cu cat citesti mai mult cu atat citesti mai repede. Daca citesti constant si mult la un moment dat poti ajunge sa citesti cam un rand dintr-o privire. Cel putin asa a fost la mine.
Din pacate, daca raresti cititul si viteza se reduce.
amin
Multumesc. La mine nu se prea aplica, am ritmul asta de minim doi ani (cu pauze), pot zice trei deja, in schimb factori gen cat zgomot (si de ce fel), in ce toane sunt, cat cunosc subiectul (mai ales termenii de specialitate) ma incetinesc cel mai des. Da, am avut in tinerete carti de 100-200 pagini terminate intr-o dupa-amiaza, e fizic posibil, dar alea erau ultra usurele. Sau poate doar mi-a stat mintea-n loc intre timp in loc sa bage viteza la citit
Oricum, suna interesant si poate o sa mi se aplice in viitor.
@DeeDee eu ajunsesem la vreo 40-50 de pag/min in liceu. Dar pe vremea aia citeam minim 3 ore in fiecare zi. Am citit multe carti considerate „clasice” in perioada respectiva. Dupa facultate am luat o pauza (adica nu am mai citit nimic) vreo 6 luni si s-a dus naibii viteza de citit.
Poate depinde de persona, dar toate persoanele pe care le cunosc si care citesc zilnic minim o ora citesc foarte repede.
Din pacate traim intr-o perioada in care cititul de beletristica nu este incurajat mai deloc si mereu am impresia ca am altceva mai bun de facut decat sa ma apuc de citit beletristica. E o greseala, stiu asta, dat tot o comit 🙁
mie imi pare rau ca inca nu au auzit prea multe de noua provocare a anului 2018. Cica daca esti femeie intre 18 si 24 de ani, esti provocata sa faci sex fara prejudecati sau pretentii cu mosi peste 37 de ani, dar pana in 44 si sa strangi minim 10 pe luna.
Daca am 36 de ani mi se repartizeaza una de 17?
Eu am in rucsac Timpul Lumii a lui Braudel, care are si poze. Dar e o carte pe care o recitesc anual, a devenit un fel de ritual pentru alungatul plictisului si deprimarii. Recitesc o carte de Braudel, Channu sau Wallerstein, de regula ajuta.
Carti noi destul de rar, mai mult SF-uri.
Recitim amintiri din copilărie. Şapoşnikov, „Creierul Armatei”
Le zice bine rău de tot Boris Mihailovici
Ieri am râs cu un almanah Urzica din 78
Terminat de curând vol. 3 din seria ‘ Millenium’ de Stieg Larsson, în paralel ‘Arta Războiului’ de Sun Tzu și ‘Splendida cetate a celor o mie de sori’
De cine e tradusă „Arta războiului”?
Raluca Pârvu și înca una.
Editia despre care vorbeste ea este una mai veche, care la randul ei aste o traducere din franceza.
Mai exista o editie 2017 tradusa de Lucian Pricop,Ilie Baranga. Nu stiu daca direct din chineza sau tot dintr-o limba vestica.
Da, nu cred că direct din chineză. Plus că războiul e treabă de bărbați, nu prea se bagă la așa ceva doamnele sinologiei românești:)))
Turnul Intunecat de Stephen king – la vol 7
Urmeaza sa incep Trilogia Caselor – Dune
Terminat in paralel cu Tunul Intunecat Sub Doom
In baie citim nuvele de J.D. Salinger si Intunecare de Cezar Petrescu (nu prea m-a prins)
Trottier, Daniel and Christian Fuchs – Social media, politics and the state. Protests, revolutions, riots, crime and policing in the age of Facebook, Twitter and YouTube.
Eu, de ceva timp, citesc aproape exclusiv carti in format electronic si ascult audio books.
Cu cele din poza ma delectez acum, Tuareg-ul e in format audio.
https://imgur.com/a/b0j2C
pacat ca nu ai varianta scrisa a cartii cu Auschwitz. este cu poze de acolo. complet infiorator.
Cartea cu „5 ani …” am citit-o pe vremea lui Ceausescu.
Parca pe vremea aia nu au fost atatia morti in lagar.
Intre timp s-au mai inmultit mortii si implcit despagubirile platite de nemti.
Deci, s-a mai scos cumva o noua editie corectata conform politicii corecte?
Evreii nu mai sunt corecti politic. De cand e islamul.
terminat Razboiul Batranilor (3 carti) si trilogia cu (Furia Rosie / Furia Argintie si Furia Diminetii)
caut un nou SF acuma…
Multumesc! Cu ocazia asta am aflat ca Furia Diminetii a aparut, in sfarsit, tradusa ( le-am cumparat parintilor mei celelalate doua carti si isi doresc sa termine trilogia )
hey, dati-mi link, ce facem aici??
Următoarele trei cărți din Războiul Bătrânilor?
Te doare capul de la „traducerile și adaptările” astea.
„Red Rising” = „Furia roșie”
„Golden Son” = „Furia argintie”
„Morning Star” = „Furia dimineții”
WTF? Mi se pare complet gratuit.
Până și „Războiul bătrânilor” ar trebui să fie „Războiul bătrânului”.
penbune, GOLDEN son au tradus furia ARGINTIE?
M-am luat după Mihai. Am căutat acum și se pare că nu, e „Furia aurie”. Puțin mai bine, dar tot cringy.
Hans von Luck – Panzer Commander, poate mai gasesc fani WW2 pe aici
prezent
Pot sa-ti recomand atunci myanonamouse, unde gasesti cam tot ce vrei, inclusiv audibook-uri (foarte utile de ascultat in masina). Stiu ca nu se compara cu mirosul de carte, dar multe carti sunt foarte scumpe sau foarte rare (chiar si pe ebay). E torrent, gasesti raspunsurile la „interviul de admitere” pe net, deci daca nu e ok sa fie postat un torrent aici, nu publica comentariul si tine-l pentru tine.:)
Eu sunt fan WW2, dar cred ca nu impartasim aceleasi idei. Eu sunt mai degraba fan Patton.
eu sunt multilateral
… sau Montgomery.
N-am citit nimic nimicuța anul ăsta. Profu’ de persană mi-a dat acu două săptămâni temă pentru acasă să citesc „Tatăl celuilalt copil” (o prostie feministo-lacrimogenă, din ce am văzut) și, când i-am zis că n-am binevoit să, mi-a spus „Să-ți fie rușine!” de față cu toată clasa. E din Pitești, borderline redneck :)))
Mai usor anu trecut. Amu is la a 3a carte din dark tower. Si audiobookurile sse pun?
normal
Mi-am dat seama ca nu reusesc sa ma concenfrez la ele. Is bune pe avion. Le pun si adorm in 5 minute. Din vmbrave new world am prins vreo jumate
Dar ascult terry pratchett. Nigel smth este un zeu
iti recomand cursurile de limba straina de pe audible, eventual daca exista Paul Noble. GE-NI-A-LE
Tre sa incerc si eu audiobucurile astea daca tot pierd 2 ore din viata in naveta…
Franceza, italiana si spaniola? Nope. Doo le stiu a treia nu ma interesează.
Nigel Planer il cheama pe ala cu Terry pratchett. Genial. Accent diferit pe personaje. Interpretare excelenta. Aproape as da bani pe ele
Asa cum scriam intr-un comentariu la Zoso saptamana trecuta, pentru a nu ma plictisi si pentru ca sunt convins ca pasii mici repetati constant te duc departe eu citesc din 4 carti minim 10 pagini pe zi de fiecare. Fiind o cantitate mica se pot citi pe WC, la un ceai, in metrou…
Le impart in carti pe ipad si carti fizice, si m-am apucat de multe serii pe care le-am terminat chiar si peste un an.
Acum citesc asa:
Doctor OX de Jules Verne (daca tot am achizitionat colectia Adevarul + inca 16 volume aparute la alta editura… am zis ca merita sa le citesc, recitesc) – si acum la peste 20 de ani de cand le-am citit prima oara pot aprecia altfel scrisul lui Verne, acum ma pot uita pe maps sau wikipedia pentru vedea mai clar despre ce scria el, plus ca pot pune mai usor in context desfasurarea actiunii…
Jane Eyre – cartile verzi editate de adevarul si stranse de consoarta mai mult pentru ca arata bine cuprind totusi tot atatea nestemate ale literaturii universale. Cat am citit eu de mult in copilarie, unele din ele nu mi-au trecut prin mana si acum pot profita de ceea ce am scris mai sus la Jules Verne, cunoscand mai multa istorie pot pune mai usor in context ceea ce se intampla.
Earth Afire – saga Enderverse, ma apropii de ultimul volum editat
Antony Beevor – Second World War – Fantastic de detaliata pentru un volum care se ocupa de o chestie atat de mare, iti mananca ceva mai mult timp datorita multelor nume si date, iar daca o citesti nu vei deveni expert in WWII, dar vei intelege ca razboiul a fost ceva mai mult decat Hitler, Stalin, Churchill, Yalta, Stalingrad sau Pearl Harbour…
Eu am citit o singura carte din colectia aia Adevarul. Am cumparat Balciul desertaciunilor pentru ca o citisem in adolescenta pana s-a facut praf cu totul. M-am oprit insa dupa primele pagini. Traducerea era execrabila. Cred ca traducatorul folosise google translate fara sa-si bata capul cu expresii sau cu omonime. Era plina de propozitii sau fraze fara nici un sens.
Am inteles ca acolo unde traducerile vechi beneficiau inca drepturi de autor, si-au batut joc si-au batut joc cu traduceri de acest fel.
De Antony Beevor mai incearca Stalingrad si Berlin. Stalingrad e printre cele mai bune carti de WW2 citite.
Ventidius, sunt de acord ca unele traduceri de la Adevarul sunt proaste, inclusiv in asa zisa „Colectie de Lux”. Dar am reusit sa trec peste…
Imprastiate prin casa ma asteapta:
Eiji Yoshikawa – Musashi, le-am luat dupa o serie de vreo 10 filme japoneze ’50-’60
Yuval Noah Harari – Sapiens
Snorri Sturluson – Edda povesti din mitologia nordica, pare interesanta tinand cont ca baiatul asta, Snorri, a trait in sec. 12
No 2 am inceput-o si merita fara discutii. O recomanda Obama si magnatul ala care a indraznit sa mearga la Trump, Bill Gates parca
Ai citit Haruki Murakami?
Nu 🙂
Atunci ti-l recomand !
Colecția Discworld, in engleză. Merge greu că Pratchett are un vocabular al naibii de complex dar merită, e cel mai amuzant scriitor de care am dat.
Încearcă si Douglas Adams
Asa este, incearca si cartile lui Neil Gaiman
Liviu Surugiu – Pulsar. Sunt pe rol: Dan Brown – Origini și Igor Bergler – Testamentul lui Abraham.
ala e fuego?
Origini este si e-book? Adica stie cineva?
Din fericire nu! Și cred că pot spune că ăsta scrie mai bine decât cântă…fuego.
Recent am citit Terminal Cafe ( sau Necroville) de Ian McDonald. Acum continui trilogia secolului cu Iarna lumii – Ken Follett, voi continua cu ceva de Stephen King, văd mai încolo.
Unde ai găsit Necroville???? Am căutat de-am disperat pe net varianta în engleză și n-avea nimeni pe stoc:(
@Maithun, varianta citită de mine a fost o traducere slabă în ro de la editura pygmalion din 1994.
https://www.amazon.com/Terminal-Cafe-Ian-McDonald/dp/0553374168 ia încearcă aici pt. Engleză.
Pe aia în română am citit-o și eu, în facultate, de la un amic. M-a obsedat de atunci:) Acu recent am citit River of Gods, Demențial. Merci pt link
mihail bulgakov : maestrul si margareta
#mindfucktotal
Recitit si recitit. Am plans si am ras. E in top 3 dintre toate cartile citite vreodata.
Eu citesc de pe Kindle. Am vreo 800 de carti pe el si doar in cazul in care nu gasesc printre ele ce vreau dau o fuga la librarie.Un top personal : 1984 – Orwell , Lupul de stepa – Herman Hesse , Invitatie la vals – Mihail Drumes , Fight Club – Chuck Palahniuk , Adam si Eva – Rebreanu .
Cum se impaca Drumes cu Lupul de stepa? Nu il musca?
Nu au de ce sa nu se impace .Le acord acceasi apreciere si ambele m-au incantat la fel de mult.
Anul asta am terminat Murakami – Padurea norvegiana. Azi mi-a venit How to kill a mockingbird de Harper Lee.
Pe viitor, vreau sa citesc tot ce a scris John Steinbeck (pana acum, am citit Oameni si soareci, La rasarit de Eden si Fructele maniei).
De altfel, spre rusinea mea, nu am citit Shogun si as cam vrea sa o fac. Stiu ca are peste 1000 de pagini, de asta ii intreb si eu pe cei care au citit-o: e genul de carte de 50-100 pagini pe zi sau trebuie sa-mi iau concediu pentru ca o sa ma prinda maxim?
e usurica si foarte alerta. dar trebuie sa citesti si celelalte ale lui clevell, nobila casa, tai pan etc
Dacă citești măcar la viteză medie o poți termina lejer într-un weekend dacă renunți la seriale, net și curățenie.
Eu zic ca nu o sa te prinda chiar sa simti nevoia sa iti iei concediu.Oricum, merita citita. Mie mi-au placut foarte mult cartile lui Clevell.
Buna ziua,
Eu cred ca trec de 52. Citesc si mergand pe strada. In ultima vreme am gasit cartile lui Jefrey Archer si mi-au placut. Acum citesc niste carti scrise de Clive Cussler. Aventura.
Sa cititi Apocalipsul de Stephen King. Chiar e buna. Dar in general mi-a placut cam tot ce am citit de Stephen King.
Noroc cu e-book-ul, ca acum pot sa car biblioteca cu mine.
A. Si am reusit sa gasesc in varianta e-book si sa citesc Odiseea spatiala a lui Arthur C Clarke. Pe hartie nu citisem decat prima carte.
Eu am citit deja prima carte din cele 52 pe anul asta, se cheama Repeat (de Neal Pollack), e interesanta si usor amuzanta, un fel de Groundhog Day mai extrem. Asta probabil va fi si ultima din cele 52 pana peste vreo 3 ani cand citesc alta.
deh, vestic…
Tocmai am început „jurnalul unui cobai”-Miron Radu Paraschivescu. Am o vagă senzație că o să-mi doresc să-mi smulg venele cu scula pt capse. 🙂
Acum sunt la Alain Besancon – Anatomia unei stafii.
„Confuzia limbilor” ai citit?
Nu, acum am pus-o in cos. Nu stiam de ea, multumesc!
Fix-fix acum? Jurnalul unui hamster.
Ce coincidenta, si eu la fel: un jurnal de hamster. xhamster.
Live? 😉
Eu citesc Dune. E geniala, va spun, nu-ti mai vine sa o lasi din mana
N-am auzit. E mai veche?
SF greu, de baza! S-a facut si film!
Auzi … veche. Lol
#tineretuldinziuadeazi
marcian trolleaza, esti tu nou pe aici. cand faceam noi gluma cu Recomand Dune, internetul era inca in fasa.
Cand jucam eu Dune 2 Zuckerberg inca se mai juca cu papusi
@big0ne: faci confuzie, ala era Maithun.
https://media3.giphy.com/media/EJoja4iMa037y/200w.gif
Merge și Experimentul Dosadi de același autor.
Eu mai mult reviste si almanahe… dar cand te gândesti ca este niste inculți in Ardeal mai egzact in Brasov care citeste maxim 17 cărți pe an parca nu te mai simtesti asa prost!
Daia e bune cursurile de analfabetizare cu domn profesor Severin ca altfel treci prin viata ca vita la poarta noua!
am citit acum 2 ani arhipelagul gulag de soljenițîn, parcă s’a făcut lumină când am terminat’o, CEA MAI TARE POVESTE DE VIAȚĂ
Patrick O’Brian, Far Side of the World (pentru că Master and Commander a fost superbă, pentru că filmul și pentru că Age of Sail)
Peter Hoeg, Cum simte domnișoara Smilla zăpada
În rest, lecturile de alinare, citite și răscitite când mă supăr pe viață: Beatles, a lui LS Christensen, pe care v-o recomand cu drag.
Sunt 54 daca pui si jokerii!
Respect, se vede ca ai scoala vieții, ai trecut de perioada beletristică!
Adica belele triste…
Eu anul asta am terminat: Ruta subterană – Colson Whitehead, Muza – Jessie Burton, Cel care mă așteaptă – Parinoush Saniee, Coajă de nucă – Ian McEwan, iar acuma citesc Distanta dintre noi – Jhumpa Lahiri.
Saptamana asta „Navigators of Dune” din trilogia „Great Schools of Dune”.
Zilele astea, Marea Cruda (e-book). Hartie, WJ.Williams: Supercablat. Ambele, in reluare….sau a 3 a lectura, mai stie naiba.
Eu citesc momentan din doua carti in paralel, una de Jamie Oliver si cealalta de Gordon Ramsay. Sunt tare curios cum se termina.
banuiesc ca-s din colectia Reader’s Indigest
Se termină cu indigestie
E cu happy end, maioneza nu se taie!
nu se căsătoresc, nu se pun de acord cine să gătească 🙂
Că veni vorba de maionează. Eram cu maman într-un accelerat (clasa a II-a, la săraci) și se discuta maioneză de mână vs maioneză la blender ( care pe vremea aia era très bourgeois). Maică-mea, superioară: „Nu, doamnă, eu o fac cu lingura de lemn, să simt cum îmi crește în mână.”
Se termină cu 15-20 de kile mai mult.
Eu nu stiu de ce dar de fiecare data cand ajung pe la mare / ocean mai citesc odata cartea lui Jules Verne – 20 mii de leghe sub mari.
Mai nașpa o sa fie cand o sa trebuiască sa citim călătorie spre centrul pamantului 🙁
seveneves; de plictiseala merge; nu mi s-a parut stralucita nuvela
Ajung rar in tara si imi e greu si sa cumpar si sa transport carti. De unde pot cumpara ebookuri Haralamb Zinca, de ex.?
got mail
Se poate si la mine un mail? Please pleeeaase pleeeaaaase ?
Mersi boss, esti boier.. L-am gasit acolo si pe Doru Davidovici, il cautam de mult…
Vreau si eu…haralamb zinca si traian tandin. si parca mai era unul. Puh-leaaaase.
In ultimii 5 ani am citit exclusiv nonfiction, colectia de stiinta de la Humanitas, Herald, Publica si Trei, pe motiv ca fictiunea mi se parea prea plictisitoare. Anul trecut mi-am cumparat un ebook si-am inceput sa citesc si fictiune, intai literatura thriller scandinava, Liza Marklund, Jo Nesbo. Chiar acum, Printesa gheturilor de Camilla Lackberg. Nu reusesc sa trec de 3 carti pe luna desi imi fac timp pentru citit in fiecare zi… pe autobuz, cand mananc, seara… Cred ca citesc foarte incet.
Seven Taoist Masters: A Folk Novel of China – transl E Wong
Fire and Fury – M Wolff
Pablo Escobar: My Father
ultima e pe terminate, citesc in paralel ca sa retin mai bine
in romana am inceput seria Dune pe care n-am apucat s-o citesc pana acum, am avut la un mom dat o copie xerox, acum 20 de ani, din care atunci am citit pe sarite
si abia astept sa incep trilogia lui cixin liu, Remembrance of Earth’s Past
Sunt pe la inceputul cartii „O istorie sincera a poporului roman”, de Florin Constantiniu. Totusi, ultima perioada (cam o luna) a fost cu foarte putine pagini citite.
Tocmai ce am terminat de citit Matthew Reilly – Contest si m-am apucat de Temple.
Urmeaza Brad Thor cu seria – Scot Harvath
De curand am terminat Scott Mariani – seria Ben Hope
Si mai urmeaza ce imi mai notez de aici 🙂
Acum citesc Lev Tolstoy – Război și pace.
Am terminat Dan Brown – Origini. Revenit cu bucurie la Stephen King, de data asta roman polițist (trilogia Hodges) – Ce-am găsit al meu să fie.
Acum citesc Pamantul lung – Terry Pratchett et co. Se pregateste pe margine Children of Time – Adrian Tchaikovsky, am prins-o pe amazon cu 1 euro. Sau ce moneda aia.
In tandem acum Mario Vargas Llosa- Sarbatoarea Tapului si Robert Cialdini- Psihologia persuasiunii. Se pregatesc Ece Temelkuran – Turcia intre nebunie si melancolie si o carte despre Elon Musk.
Cititi baieti. Nu ar pune unu’ mana insa pe lopata, pun pariu.
De ce? Ai spinarea pregătită.
In acceptiunea ta cititul exclude pusul mainii pe lopata? Ciudat.
Ce să lopățim în momentul ăsta? Bălțile, asfaltul?
Quo Vadis. Bun, foarte bun romanul
Ce de oameni culti pe-aici 🙁
Din pacate, ultima carte pe care am citit-o a fost in clasa a 9-a. Mara, de Ioan Slavici
ah, the pain, the horror…
Garbriel Garcia Marquez – „Un Veac de Singuratate”
Mircea Eliade – „Noaptea de sanziene” asta SF adevarat, te pune pe ganduri daca prinzi firul.
Majoritatea recomandarilor de aici sunt slabute rau.
Huh? Proza lui Eliade mi s-a părut întotdeauna overrated. Și Slavici scrie mai bine:)) Lumea recomandă ce-i place, nu întocmim aici canonul literar pt bac. Am băgat deja postul ăsta la loc de cinste printre bookmarkuri, după recomandările de filme rusești ale lui Mihaicuchirilice.
„Maytrei” e overrated, de aceea am recomandat titlul de mai sus. Q
pana acum am terminat trilogia vechiul regat de garth nix si primele 2 vol aparute din the kingkiller chronicle de patrick rothfuss…de 2 luni incerc sa incep ultimele 7 volume din wheel of time de robert jordan, dar nu am deloc antrenament la cititul in engleza si renunt dupa 20-30 de pagini…
Am comandat de curând vreo patru cărți de Andreas Eschbach. Premiul Nobel, Ultimul dintre ei, Filmul Isus, Un bilion de dolari. Prefer să citesc pe Kindle dar nu le-am găsit decât pe hârtie. Autorul mi-a fost lăudat de o colegă. Pînă acum am reușit să citesc jumătate din Bilionul de dolari și e destul de captivant. Aș fi și eu interesat de recenzii de cărți deoarece cititorii tăi sunt pe aceeași lungime de unda cu mine. Uneori e al naibii de greu să găsești o carte bună.
Serge Brussolo-„Mancatorii de ziduri”.De fapt merita citit tot ce a scris.
What Does This Button Do?-autobiografia lui Bruce Dickinson. Urmează Dulcele bar de J.R. Moehringer. Faza cu 52 de cărți pe an presupune un ritm de o carte pe săptămână. Mai mult de 45 n-am reușit niciodată.
Audiobook în mașină – Neagu Djuvara, O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri.
Acasă – Orhan Pamuk, Mă numesc Roșu.
https://snag.gy/lQB791.jpg
Eu nu citesc. Pentru ca nu vreau sa devin destept. Ce, vreti sa nu mai votez PSD?!???
Roata Timpului – Robert Jordan. Am gasit pe net si restul cartilor pana la Memory of Light.
Mistborn – Brandon Sanderson
Cu mare intarziere:
In 2017:
https://imgur.com/a/JP2ko
+ Imprumutate si ebooks:
Jurnalul unui Geniu – Salvador Dali
Miniatures: The very short fiction of John Scalzi
Alive – Scott Sigler
Alight – Scott Sigler
Alone – Scott Sigler
Time Salvager – Wesley Chu
The Watchmaker of Filigree Street – Natasha Pulley
The Best American Science Fiction and Fantasy 2016
The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams
The Restaurant at the End of the Universe – Douglas Adams
Life, the Universe and Everything – Douglas Adams
Razboiul Batranilor si Autobiografia lui Eftimie citite la recomandarea ta.
Tocmai am terminat ceva foarte fain despre povestea serialului Star Trek din anii 60 si cum s-a ajuns la un univers atat de complex, desi serialul a durat doar trei ani
Link: https://books.google.ro/books/about/Set_Phasers_to_Stun.html?id=CDItrgEACAAJ
Mulțam de pont. Mai am două episoade si termin sezonul 2. Am zis să mă realfabetizez into ST-TOS înainte de a trece la abominatia de DISCOVERY.
A murit Ursula K. Le Guin 🙁
damn…
R. I. P.
Suge-o Ramona, Tipul din filme nu exista … d’astea nu citeste nimeni? Ceva asemanator ce recomandati?
Adrian Czajkowski – Children of time … iar pe tusa asteapta vre-o 3 sefeuri … mai vechi.