Eram în weekend la Brăila și dormeam somnicul acela dulce de după masă. Făcuse soacră-mea ciorba de burtă și niște somon grătărit, numai bine pentru inducerea unei come postprandiale de toată frumusețea. Și cum dormeam eu, liniștit, sub aerul condiționat, mă trezesc niște urlete.

– Ia să pleci de la scară, nesimțito care ești tu nesimțită! Cum îți permiți să stai aici ca nesimțita și să fumezi? CINE ȚI-A DAT ȚIE VOIE?

O vită de asta bătrână urla cât o țineau plămânii paralitici la o fată care stătea pe banca din fața intrării și fuma. Și bănuiesc că fata a întrebat-o cine îi interzice să fumeze acolo, nu am auzit clar, pentru că vorbea încet, spre deosebire de decrepita moldoveancă atotîmpunătoare de reguli. Moment în care a explodat baba:

– Eu îți interzic!! Eu! Nu mai aveți pic de respect!!! Dacă ți-am zis să pleci de la scară, tu pleci, nu stai la discuții cu mine, ai auzit?

Iarăși, fata a zis ceva de genul Am peste 18 ani, pot să fumez, legal, unde doresc.

– Poți să ai și 20 de ani, ești FATĂ, fetițo, cum să fumezi? Este mare rușine ce faci, mai mergi și tu la sfânta biserică, să îți citească popa, să te spovedești, să iasă diavolul din tine, poate te măriți și îți bagă mințile în cap cineva.

Foarte sincer, eram pregătit să mă duc la bucătărie și să îi arunc o pungă de apă în cap. Dacă tot o facem 80s style, măcar să o facem cum trebuie. Din păcate, a plecat, vociferând și luând ca martor fiecare pensionar pe lângă care a trecut.

Și da, până când generațiile astea nu vor muri sau vor fi exterminate, nu se va schimba nimic, niciodată, aici. Și chiar și așa, e dificil, pentru că generațiile astea au educat, la rândul lor, alți retardați.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.