Probabil îl știți pe Cezar Ouatu. Este tipul care ne-a reprezentat cu brio la Eurovision acum câțiva ani și a luat un meritoriu loc…nu știu, de la mijloc în jos, ceva.

Cezar Ouatu a ajuns zilele trecute pe la X-Factorul din UK, unde a provocat valuri de aplauze, succes și alte alea, la audiția sa. Fain frumos, dar eu am o problemă.

Concursurile astea nu sunt concursuri de talente? Adică, să-mi fie cu iertare, dar Cezar Ouatu nu este un talent, ci un nene care bate la 40 de ani, provenind din familie de muzicieni, cu SERIOASE studii muzicale și un la fel de SERIOS backgrounnd muzical.

Son of the late flautist and former teacher at Mozarteum University of Salzburg, Florin Ouatu, he was born into a family of musicians in Ploieşti.[4] Cezar began playing piano at six years of age.[4] He graduated from the “Carmen Sylva” School of Arts in his hometown and the Milan Conservatory.[4] In Italy, Cezar graduated the bel canto classical singing section with maximum mark.[5] He has also studied Baroque music.[6] In 2001, Ouatu was accepted to the Giuseppe Verdi Music Academy in Milan, and graduated in 2004. In the 2003 International Singing Contest Francisco Viñas and in the 2005 International Voice Competition organized by the Renata Tebaldi Foundation in San Marino he won the “Best Countertenor” prize. Cezar made his professional opera stage debut in 2007 at La Fenice, Venice.[7] He has since appeared in further opera performances in Baroque opera roles.[8]

Nu i se pare nimănui jenant când apare unul de ăsta la un concurs unde e plin de gospodine, factori poștali, puști de 17 ani și altele? Adică e ca și cum ar veni să dea proble la Dinamo, alături de 200 de copii, și Luca Modrici, că na, și el e fotbalist și se manifestă la fel. Nu e puțin deplasat să furi șansa la afirmare a unui necunoscut, doar ca să poți să îți behăi tu vocea extrem de bine antrenată în fața unui juriu?

Bine, o logică există, nu știu dacă se aplică și în UK. Aici, cel puțin, participarea la așa ceva reprezintă un cec de 100 000 de euro sigur. Cristina Bălan a demonstrat-o, băiatul ăla cu Ea este Dana, colega mea și vreau diseară să mă…plimb cu ea a demonstrat-o. Nu ai bani, treci printr-o criză financiară? Nu e nimic, mergem la un concurs de talente, deși noi suntem artiști profesioniști și trăim fix din asta. Doar suntem talentați.

În rest, rămân toate la fel. Am deschis televizorul săptămâna trecută, era XFactor românia, iar insipidul ăla de Bendeac nu știa cum să îi explice unui țigan ce persoană minunată este și cum nu trebuie să îi fie rușine că e țigan, acompaniat de Delia. Niciunul din ei nu înțelegeau, în sărăcia lor neuronală, că îl fac pe om să se simtă de rahat și că ei sunt primii care îl discriminează, în loc să îl trateze ca pe un om normal. Am schimbat pe protv, unde, nu știu cum, am găsit-o pe Andra la Vocea României, moment în care am mutat pe Netflix și aia a fost.

Mizerii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.