Cum v-am spus, zilele acestea sunt plecat împreună cu cei de la Veka, să face chestii bune, alături de Habitat for Humanity. Mai exact, vom merge și vom monta geamuri termopan pentru niște case construite pentru persoane defavorizate. Astăzi vom rupe mușchiul și, desigur, vă voi ține la curent, pe contul de facebook, cu montarea fizică a geamurilor.

Ieri, în schimb, a fost momentul acela în care am fost să văd cum se construiesc geamurile termopan.

www.facebook.com/cetin.ametcea.official/videos/174755233405749/

Nu știu dacă v-am povestit vreodată, dar în tinerețile mele zbuciumate am lucrat, câteva luni, la o făbricuță de geamuri termopan, undeva pe la Republica. Și cam știam ce se întâmplă într-o fabrică de asta, cum se taie, frumos, manual, profilele, cum le lipeșit, cum pui foaia de geam, chestii de astea. Adică eram un fel de specialist, mă-nțelegi, mă simțeam dator să îmi duc colegii prin minunile unei fabrici de gen.

Doar că nu. Fabrica APlast de la Ceptura, care fabrică ferestrele pentru campanie, este ceva gen rachetă. E automatizat, practic, totul, de la foi de geam de 6 metri pe 3, luate cu ventuza de un robot, trecând prin tot restul de tăieri, lipiri, debavurări, sigilări, totul, totul făcut de mașini, cu ghidaj laser, cu trasee de role care duc geamurile de la punct x la punctul y, totul este, parcă, într-o altă lume față de ce știam eu.

Day 1 #gascaVEKAlaBIGBUILD

In drum spre Big Build ne-am oprit la fabrica sa vedem cum se fabrica ferestrele Veka pe care le vom monta maine la Cumpana

Publicată de Razvan Baciu pe Luni, 1 octombrie 2018

Plus, laborator dedicat de teste, cu testare pe bucăți, pe profile, pe bucăți de geam, pe lipiri și, în final, pe geamuri complet montate, unde se verifică rezistența la ploaie, rezistența la vânt și, de ce nu, funcție de comenzi, rezistența la glonț.
Mișto, vă spun. Altceva, cu totul altceva față de ce aveam eu în cap.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.