Ca să înțelegeți contextul filmului, de sus, de unde vin eu, se vine pe 3 benzi, cu viteză, după ce scapi de mizerabilul bulevard al Biruinței, care are o singură bandă și pe care trec toate mașinile care ies și intră din bucurești prin zona pantelimon. Pentru că pe cealăltă ieșire nu se mai poate ieși, e blocată de băieții cu bani și vile în zonă, care nu suportă asemenea trafic.

Și după ce scapă din jegul ăla de bulevard, băieții prind liber și îi dau talpă. Nu neapărat viteză mare, dar se prinde în general 60 pe coborârea respectivă. Iar jos, ÎN CURBĂ, este fix locul unde poliția română a gândit locul unde pot face la stânga cei ce vin dinspre oraș. Aceiași polițiști care au pus, pe banda cealaltă, tot în curbă, o stație de microbuz și o trece de pietoni pe care fizic, nu ai cum să le vezi.

Iar cei ce vin să facă stânga, de multe ori, sunt tentați să taie fața celor ce vin de sus sau, cel mai des, ies cu botul în stradă și blochează banda 3, cea care este de viteză. Să vezi cum e să vii de sus cu viteză și să îți dai seama că brusc ți se termină banda, în curbă, pentru că un țăran de pantelimon a decis că face ca idioții ăia care stau în stație la autobuz, dar 2 metri în stradă, să vadă dacă vine autobuzul.

Evident că lunar și aproape săptămânal sunt accidente acolo, mai ușoare sau mai grave. Ieri cred că a fost mai grav, pentru că erau niște hiene de la o televiziune care făceau știri ușoare, de duminică. Ce face primăria pentru a rezolva această problemă pe care ea a creat-o? Nimic, desigur.

Deși este EVIDENTĂ necesitatea unui giratoriu acolo, giratoriu care ar salva vieți, ei construiesc giratorii prin sat, pe unde nu trec mașini decât o dată la două zile. Nu mai zic de poliție, care, după amenajarea trecerii de pietoni din curbă, de care vă spuneam, se instalează 100 de metri mai sus, în vârf de pantă și îi opresc pe cei care nu sunt din sat și nu știu că acolo e trecere și, EVIDENT, nu au timp să frâneze.

Așa că da, dacă treceți prin ghettoul pantelimon, aveți grijă la condus, că nimeni nu are grijă de nimic, altfel.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.