Senatul a adoptat luni, în calitate de primă cameră sesizată, modificarea legii privind executarea pedepselor (legea 254/2013) în sensul introducerii posibilității ca infractorii condamnați pentru fapte fără violență să facă închisoare la domiciliu, după ce Curtea Constituțională a respins parțial proiectul.

Cea mai importantă modificare adusă legii, la inițiativa senatorilor PSD, prevede că și infractorii care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot sta acasă, fără niciun fel de supraveghere.

De asemenea, senatorii au mai decis ca infractorii condamnați la închisoare de până în 18 luni vor executa pedeapsa la domiciliu. Prevederea inițială era de un an (vezi aici forma legii adoptată de Senat).

Un alt amendament vizează posibilitatea închisorii la domiciliu a persoanelor condamnate la până la 10 ani de închisoare dacă au în întreținere minori.

Ce obții atunci când ai o țară condusă, majoritar, de infractori? Scoaterea pușcăriilor în afara legii. Visul oricărui pesedist, dai tunul masiv, după care ești condamnat să stai acasă. În mica ta casă de 5000mp, cu domeniu de 10 ha, piscină olimpică, cazino și restul, cum are Iordache de la Blue Air.

Nici măcar nu știi ce să comentezi, pentru că, în afara timidelor raportări la Curtea Constituțional, formată din pesediști, nimeni nu face nimic. USR nu poate, PNL e fericit, că le scapă penalii aduși dela PDL, Klaus Werner Johannis urmărește cu atenție și îngrijorare și cam aia e.

Între timp, pe margine se încălzește Garbriela Vrânceanu Pandele Firea Șicâțiormaififost. Și poate e un preț mic, ca să scăpăm de furăciunile ce le-a legalizat la primărie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.