În umila mea opinie, nu există un ministru mai prost decât Lia Mulguța Vasilescu. Este, fizic, imposibil, să înmagazinezi mai multă prostie într-o bibilică.
Să mă explic.

Doamna Mulguța vrea, nici mai mult, nici mai puțin, ca salariul minim la angajare să fie în funcție de vechime și studii. Adică dacă ai o vârstă, o experiență și ceva studii, angajatorul ar fi obligat să îți ofere un salariu mai mare decât minimul pe economie. Uh, ce chestie mișto, nu?

Doar că nu. Pentru că un angajator nu plătește doar salariul, ci mai plătește, overall, vreo 70% la stat, cheltuieli cu acel salariu. Acum, vă las să ghiciți pe cine va angaja patronul român, dacă ar fi să aleagă între un tip în prag de pensionare, cu vechime multă pe cartea de muncă și un puști care a terminat acum liceul și candidează pe același post. Ați ghicit, pensionarul se va duce acasă și va ronțăi șireturi, pentru că banii au valuare.

Mă uit prin jur, pe aici pe unde sunt. În afară de indienii care sunt angajați cu precădere în benzinării și sunt sictiriți și indiferenți, în majoritatea magazinelor, hypermarketurilor vezi angajați în vârstă, care, altfel, nu prea ar avea unde să se ducă, la vârsta respectivă. Recalificări la vârsta aia nu prea mai faci, tehnologia te-a depășit cu mult, șanse cam puțin.

Ei, iată, la românia nu se poate asta, nu o să angajeze nici dracu oameni în vârstă, la hypermarketuri când poți, pe bani mai puțini, să iei un tip de 20 de ani care are și mai multă rezistență și vigoare. Pentru că aia de la PSD este proastă și ea chiar crede că îi ajută pe pensionari.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.