Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a catalogat discuţiile purtate cu sindialiştii de la metrou drept “şantaj”, şi nu negociere, el anunţând că, dacă administraţia Metrorex este de acord cu majorarea salarială de 42 la sută cerută de sindicalişti, preţul unei călătorii cu metroul va creşte de la 2,5 lei la 4 lei.

Iată, doamnelor și domnilor, cum trebuie să ne sacrificăm noi pentru binele popular. Iată de ce salariații de la metrou trebuie să aibă salarii mici, mici, mici. Pentru că prețul biletului trebuie menținut la puțin peste 50 de eurocenți, ca să meargă poporeanul cu metroul.

Ca să vă faceți o idee de prețurile REALE ale unui transport cu metroul în londra este aproape 6 lire. În berlin e 2.7 euro, în Paris 1.90 euro, în Roma 1.50 euro, în Budapesta e 1.10 euro. Până și în Sofia e 90 de cenți. Doar la noi e 53 de cenți, pentru că na, se știe, la noi politicul face campanie electorală pe ieftinătate. De aia gigacaloria e la o treime din prețul la care ar trebui să fie, pentru că voturile nu se fac așa ușor, da?

Sunt ultimul care ar lua apărarea celor de la metrou. La fel ca la cei de la CFR, sindicatul lor este o mafie imensă, o caracatiță de zeci de milioane anual, caracatiță de care ABSOLUT FIECARE ANGAJAT știe, pentru că nu ai cum să te angajezi la metrou sau cfr fără ca sindicatul să fie de acord. Iar sindicatul e de acord DOAR dacă plătești șpaga necesară și ești cunoscut de cine trebuie, că nu se angajează așa, oricine. Fiecare angajat de acolo există doar pentru că a decartat mafiei și a făcut asta pentru că, știe oricine, dacă te-ai angajat acolo, e loc de muncă pe viață, ieși la pensie cu siguranță de acolo.

Dar oamenii sunt ținuți în genunchi ȘI pentru că au salarii mici și, astfel, pot fi manipulați de către oricine le flutură un covrig prin fața ochilor. Da, vreau să se termine cu mokangeala în bucurești. Vreau să nu se mai subvenționeze transportul pentru pensionari, studenți, elevi, câini, pakistanezi și cam oricui i se năzare vreunui primar. Pentru că, din cauza acestor subvenții, IATĂ, oamenii sunt mai săraci, oamenii primesc mai puțini bani decât ar trebui pentru că, nu-i așa, în statul socialist, toți trebuie să aibă acces la transport aproape gratuit.

Așa că da, vreau să se mărească prețul călătoriei la metrou, cu condiția ca oamenii să fie plătiți mai bine. E singura decizie normală.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.