Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se ”foarte religioşi”, relevă un studiu realizat de Pew Research Center, relatează Agerpres.

50% dintre români (locul al 4-lea) declară că religia este foarte importantă în vieţile lor, 50% (locul al 2-lea) că participă la slujba religioasă cel puţin o dată pe lună, 44% (locul al 3-lea) că se roagă zilnic şi 64% (locul al 4-lea) că sunt absolut siguri că Dumnezeu există, arată profilul de ţară prezentat de Pew Research Center.

Per total, pentru europeni religia este mai puţin importantă decât pentru locuitorii din Africa, America Latină ori SUA, arată studiul, care indică însă mari diferenţe şi între cele 34 de ţări europene analizate.

În timp ce în Italia 27% dintre respondenţi se consideră foarte religioşi, în Germania acelaşi răspuns l-au dat numai 12% dintre persoanele intervievate. Cele mai mici procente de persoane care se declară foarte religioase au fost consemnate în Estonia (7%), Cehia şi Danemarca (ambele cu 8%).

Cine sunt și cei mai săraci dintre europeni, cei mai needucați, cei mai xenofobi? Ați ghicit, tot religioșii. Desigur, este doar o întâmplare coincidentală, nu există nicio legătură între tâmpirea copiilor începând din grădiniță și toate aceste fenomene, important e că au media mare.

Așa să ne ajute dumnezeu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.