Citiți întâi printscreenurile.

Am râs de americani, pentru că sunt idioți, atunci când au interzis cărți, pe motiv că în ele scria despre pieile roșii, indieni sau negri. Am râs, mi se părea imposibil să interzici Tom Sawyer din cauza unor idioți habotnici, nu ai cum să ucizi cărți doar pentru că nu convin, la un moment dat, grupului cu cea mai multă influență în piață, o acțiune de genul îl face invidios pe Orwell însuși, care credea că scrie ficțiune.

Dar se pare că am râs degeaba, mizeria respectivă s-a translatat și în românia. Acum avem influencerițe care interzic cărți pentru că cel ce le-a scris le contrazice vederile proprii, prin urmare, nu-i așa, trebuie să le punem dop.

Și nu e vina Ioanei Chicet, care, în principiu, e o femeie decentă dar care, din ce observ, urmează traseul oricărei femei care a strâns oareșice succes printre gospodine și simte că a devenit o bornă de hotar în decizii de genul (deși, de exemplu, despre vaccinare are opinii pro și contra, gen O să regretați si dacă vaccinați, și dacă nu, decideți voi, adică preferă să joace safe, ca să nu primească eventuale șuturi, precum alte colege de influență)

Nu, vina COMPLETĂ aparține editurii Curtea Veche Publishing care, la o simplă bătaie pe umăr, s-a simțit datoare SĂ CENZUREZE un autor pentru că nu place păsăricilor delicate care se ocupă de puericultură. Serios, Curtea Veche, cenzură? Ce urmează, arderi în piață, topitorii de hârtie care lucrează pentru a șterge toți autorii care nu convin doamnelor care, după o viață sălbatică, s-au transformat în sfinte de facebook? Este extrem de interesant că Mein Kampf poate fi publicată, că Schellenberg, Dietrich, Hesse și alte cărți ale unor călăi care au ucis milioane de oameni, LA PROPRIU, pot coexista bine mersi, pentru că oamenii citesc nediscriminatoriu, iar cei ce nu își cunosc istoria, o vor repeta cu siguranță, dar dacă s-a înflăcărat o păsărică pe net, pfuai, gata, retragem, ștergem, ardem, totul ca să fie bine, să nu fie rău.

Rușine să vă fie, Curtea Veche, sunteți o pată mizerabilă pe obrazul editurilor românești, o bătaie de joc la adresa cinstei, criticii și a culturii. Sunteți prima, PRIMA editură care cenzurează un autor, pe motivul că ideile expuse nu plac publicului de facebook. Bine că, atunci când ați furat poze de la proteste (1 și 2) nu v-ați simțit tentați să retrageți cărțile, pentru că furt. Furtul nu e important, în schimb, ideile care nu convin…e grav.

Rușine, bă, rușine, și Moromete ar râde de voi… Dar stai, am impresia că Moromete îi dă niște palme lui Nilă, la un moment dat, să retragem și cartea asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.