O știre nu foarte importantă. A deraiat un tren. De fapt, o locomotivă. În paranteză fie spus, a mai deraiat unul, iar șeful de la CFR a zis că e un eveniment minor, de ce mă sunați, m-ați trezit, efectiv, din somn.

Ce e interesant în știre este altceva. În trenul deraiat existau 6 (șase) călători. Un tren întreg circula pe ruta Brașov-Mediaș pentru 6 călători. Bine, nu știm dacă și plătitori de bilete. Dar o garnitură de tren funcționa ca să ducă pe linia ferată 6 oameni.

Nu sunt cumva niște cheltuieli cam mari pentru așa ceva și nu e deloc rentabil, pentru nimeni? Poate decât să funcționeze linia aceea de tren, nu mai bine exista o linie de autobuze care să meargă pe aceeași rută? Nu e ușor mai ieftin?

Știu că întrebările mele sunt profund retorice și, la CFR, este doar o pușculiță de bani pentru orice guvernare care a trecut pe la piața Victoriei. Dar mă întreb, așa, oare câte trenuri merg goale prin românia, cheltuind bani aiurea, plătind salarii și tot restul?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.