Am primit , recent, o invitație la un eveniment cu concert. Ce eveniment? Nu pot să îți zic, dar hai oricum, că e concert Vița de vie. Acasă eram, loc în program aveam, de ce nu, haidam la concert, pe la ROmexpo. Cu ocazia asta am mai văzut la ochișori niște domni din zonă, am mai schimbat impresii, fiecare cu a lui.

În sală, peste tot erau chestii cu Vodafone. Ah, gata, m-am prins, se lansează ceva la Voda, am comentat eu, superinteligent, în aplauzele tuturor. Am intrat, am luat niște apă și începe. Intră pe scenă Despot, zice ceva și apare pe scenă, proiecție, am zis eu, o reclamă la 5G.

Eh, așa mai vii de-acasă. 5G, mișto, în sfârșit. Și începe din nou Despot să cânte, anunțând înainte că ni-l prezintă pe Luca, un tânăr chitarist de 10 ani, care e foarte timid. Și a apărut Luca.

Da, exact așa. Și tot așa a și dispărut. Luca, aflat la o distanță de 2 km de locul spectacolului, era o hologramă. O hologramă transmisă de Vodafone prin tehnologie 5G. Adică prin ce o să folosim noi pe telefoane, în curând. Știu că pentru mulți dintre voi, născuți cu tablete în mână, pare okeish, doar, dar pentru noi, cei care am prins zilele în care internetul nu exista, sau cele în care o viteză de 2 Kbps părea uriasă, pare ca primul pas al lui Armstrong pe Lună. Partea interesantă era că totul era pe ritm, pe muzică, transmisia era instantanee.

Adrian Despot, solistul vocal al trupei Vița de Vie, a prezentat marți seară, 19 februarie, primul concert din România în care a fost integrată o secvență live transmisă printr-o hologramă realizată cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizată de Vodafone România. Protagonistul hologramei live a fost Luca Mihail Leaua, un talentat chitarist de 10 ani, care a avut cu această ocazie prima sa prestație artistică în fața unui public. Această soluție pentru apariția sa în concert, posibilă cu ajutorul tehnologiei 5G furnizată de Vodafone România, l-a ajutat să fie în totalitate conectat cu publicul, în pofida fricii sale de scenă.

Trăim vremuri interesante, prieteni, pentru noi, cei pasionați de tehnologie. Timp să avem să putem înțelege totul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.