Scrie de Emanuel Z.
În sfârșit după lecturarea multor postari despre emigrare, am zis sa detaliez și eu unele aspecte ale cheltuielilor lunare,unele omise de cei care postează.

Sa luam cu începutul, an 2008 chemat de urgenta în Italia, din chestie grava, fratele meu descoperit cu cancer, statul roman se pisa cu bolta doar nu este arșinel sau vreo vedeta, asa ca am vândut tot ce aveam și hai sa îl salvam.

Derulam un pic înainte,este salvat, încep încet încet sa ma adaptez mediului de aici. Încep ca palmas în constructii, apoi îl trimit la naiba pe patron, fiind și cumnat cu mine. Încep sa lucrez la negru pe contul meu. Hai sa derulam înainte reușesc sa lucrez în alt domeniu,intre timp renunț la cetățenia romana, apoi aleg sa ma mut în Albania cu munca.

Hai sa revenim la subiectul inițial, cheltuieli lunare trăit în Italia. În Sicilia dacă stai în orășel de mare, un apartament de 120 mp ajunge cam la 500 euro cheltuieli incluse, benzina cam 100-150,impozit cam 150,cazul meu, telefon și internet cam 50,pizza săptămânal, pe luna 120,si aici sa detaliez, serviciile de estetica.

Înainte de naștere soția la salon lasă lunar cam 300,acum după naștere mai sunt și unele masaje medicale ajunge cam la 600. Eu cam dau pt tuns și bărbierit în jur de 150 lunar, mâncarea, aici e discutabil. Eu nu cumpăr absolut deloc din supermarket, prefer magazine cu circuit redus, aprozare locale cu produse doar stagionale,deci în cazul meu sar de 800 pt doua persoane, în rest cam cu 400 reușești sa traiesti.Tigarile 5, 50 pachetul, o bere la bar 3euroi.Daca ai noroc și lucrezi ca angajat.., cam faci foamea, salariul mediu abia se ridica peste 1000.Daca ai ceva activitate pe contul tău hai sa zicem ca ești norocos și deja ai mai mult decât media. Prin nord nu știu cum sta treaba.

În Albania..,nu cred ca interesează pe cineva,aici ori ai bani și ești bazat ori se face foamea. Aici la un salon de fițe cu 50 euroi deja ai separeul tău și cafea la discreție. Cu 1000 euro deja ești situat peste media națională. Cam asa sta treaba prin străinătățuri, nu luam la cheltuieli doar unele aspecte uitând și de consoartei, care uneori la saloane lasă sume consistente. Hai sa avem o seara buna oriunde suntem prin Europa.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.