Am fost ușor impresionat, săptămâna trecută, când am citit despre drama tânărului sfâșiat de urs, într-o pădure. Mai ales că mie nu îmi place la munte și consider că e destul de periculos să campezi noaptea prin locuri unde trăiesc chestii care te pot considera o delicatesă și care te aleargă puțin înainte de masă, ca să ai timp să te caci pe tine, să nu strici gustul mâncării.

După care, azi, mi-a trecut brusc mila și am uitat drama:

Din cercetări rezultă că ei s-ar fi oprit într-o zonă, la 1.5 km distanţă de satul Crişeni, ar fi coborât din căruţă, iar la circa 15 metri de locul unde s-au oprit, victima a găsit bârlogul unui animal sălbatic. (…) şi ar fi aruncat cu bucăţi de material lemnos şi alte obiecte în direcţia bârlogului (…) şi văzând că nu se întâmplă nimic, s-a îndreptat spre bârlog, moment în care a fost întâmpinat de urs şi s-a întâmplat tragedia.

Informaţiile furnizate de poliţie au fost confirmate şi de directorul Asociaţiei de Vânătoare din Cristuru Secuiesc, Fazakas Attila, care a spus că omul a făcut “o greşeală fatală” că nu a luat în considerare că este vorba de un pericol foarte mare.

Săracul, nu a respectat regulile, fiind gonaci, a fost şi puţin pilit, am înţeles, şi mai îndrăzneţ, că el umblă la vânătoare şi s-a întâlnit de mai multe ori cu ursul şi nu a luat în considerare că ăsta e un pericol foarte mare”, a spus Fazakas Attila.

Deci stai, că, de fapt, situația e alta. Un tip, profesionist de vânătoare, beat, s-a dus să dea cu pietre în bârlogul ursului, după care a zis că intră peste el. Și ursul nu a fost de acord. Parcă s-a mai risipit drama, nu? Nu, stați așa.

Este foarte agresivă, ieri ne-a atacat, abia am putut să scăpăm, să nu împuşcăm din autoapărare. Şi aşteptăm derogare de la minister cât de repede, pentru că va face probleme, cine mai trece prin zonă precis va fi atacat, s-a făcut foarte agresivă. (…) Comportamentul s-a schimbat total de când a atacat şi a omorât omul. Patrulează în jurul bârlogului şi cum ne-a văzut, imediat să sară pe noi. Adică, acum când vede omul e foarte agresivă şi atacă, după evenimentul respectiv”, a declarat pentru Agerpres Fazakas Attila.

Deci da, ursoaica a devenit, brusc, foarte agresivă și trebuie ucisă. Nu, eventual, relocată într-o zonă mai sălbatică, pentru a păstra natura și fauna cinegetică, în cazul în care CHIAR a devenit agresivă. Nu, din cauză că un imbecil alcoolizat a vrut să se lupte cu ursul, împușcăm ursul, uite ce agresiv este. Pentru numele lui Harambe și al descendenților săi, zici că suntem în Southpark, pe bune.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.