Scris de Sorin

Că tot o dau în colțuri ăștia, care-și spun guvern, când vine vorba de reglemantarea aplicațiilor de tip ride-sharing…
Acu câteva zile m-am întors din vacanță. Am aterizat pe Otopeni și am luat un taxi chiar de la ieșirea din aeroport către gara de nord.

Pe drum nu prea am scos o vorbă cu nevastămea că eram rupți de oboseală după câteva ore pe avion. Pe drum taximetristul m-a întrebat din ce oraș suntem, semn că si-a dat seama că nu suntem de prin zonă. În momentul ăla l-am mirosit și i-am făcut jocul intrând în vorbă cu el. Ajuns la destinație, scot bagajele și îl întreb cât face cursa… surpriză 96 de lei. Îi spun că acum o săptămână am dat în jur de 35 de lei și să îmi arate bonul. Altă supriză, nu îi merge aparatul.

Îi spun ca are două variante, ori îi dau 40 de lei, ori sun la 112 și chem echipaj că-s obosit și n-am chef de discuții filozofice. El a zis că e imposibil să fie atât și a început să mă înjure, să mă întrebe de unde știu eu cât face o cursă și să chem poliția, clasic.

Am sunat la 112, i-am povestit operatorului situația. În timp ce vorbeam, altă surpriză, s-a reparat aparatul de taxat și a ieșit și bonul, dar el nu voia să mi-l mai arate, că îl predă direct polițiștilor.
Până să vină echipajul, din gura lui alternau injurăturile, cu scenariile în care eu îmi iau amendă că am sunat la 112 degeaba și o să îmi petrec noaptea la secție, și cu telefoanele date în stânga și in dreapta.

A venit echipajul, ne-au cerut buletinele, le povestesc situția, ei îi cer bonul și mi-l arată mie, 43 de lei. Îl întreabă de ce nu mi l-a înmânat din prima… pauză de gândire. Pozează bonul, mi-l înmânează, îmi spun să îi achit cursa și îmi urează o seară plăcută.

Când eu părăsea locul faptei, polițiștii îi pozau mașina și notau chestii în timp ce el se milogea pe lângă ei.

Nu știu dacă l-au amedat sau l-au invitat la secție, în schimb timpul pierdut a fost neprețuit. Să îl văd cum trece de la amenințări la milogeală. Am rămas cu un gust amar pentru că, chiar dacă iei taxiul de la ieșirea din terminal și îl vezi cu ecuson la gât tot pe prosteală e pus. După o săptămână relaxantă, fără incidente a trebuit să îmi strice vacanța o maimuță.

Spor și să mănânce rugina toate gunoaiele colantate cu folie galbenă!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.