Mie nu mi se pare normal ca IT-istii sa fie scutiti de plata impozitului pe venit. IT-istii castiga cel mai bine in Romania. A fost o perioada in care sa stimulezi, ca oamenii sa se duca spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, va spun sincer. De ce? Pai un angajat dintr-o forja sau un sofer de TIR care muncesc in conditii extrem de grele trebuie sa plateasca impozit pe venit si altul care incaseaza venituri semnificative si altul care incaseaza venituri dintr-o munca mai mult intelectuala, mentala fara discutie, de ce sa nu plateasca impozit? Neutralitatea fiscala e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”

Declară Șică Mandolină de la PNL, declanșând o avalanșă de discuții pe tema aceasta. Discuțiile însă nu țin cont de un lucru.

Profilul votanților PNL

Votanții PNL sunt preponderent femei (54%), de vârstă medie (30% au între 36 și 50 de ani), locuiesc preponderent din mediul rural (56%), au studii medii (46%) și elementare (42%), au venituri mai mici de 1.500 lei sau nu au venit (56%), conform analizei IRES.

Acum, când citiți prin prisma asta, înțelegeți ce face Șică Mandolină, degrabă accidentătorul de fetițe pe trecerea de pietoni? Omul a văzut care îi este targetul electoral, către cine trebuie să se îndrepte și, pur și simplu, face o mișcare electorală, asmuțind asupra acestor nesimțiți din IT, care sug vlaga poporului, pe gospodinele de la țară, pentru care 1500 de lei reprezintă o avere.

Pentru că și el, ca și noi, știe că vorbele lui valorează cât hârtia igienică folosită de prietenul și colegul său Liviu Dragnea, actualmente șef peste o celulă de o persoană la Rahova. Adică nimic. PNL nu are nicio putere în parlament, își poate înfileta anal propunerile parlamentare și, în general, este pe același palier cu șeful său care nu a muncit o zi din 1992 până acum. Dacă până și Olguța realizează cât e de tâmpit…

Și, pentru că, cel mai probabil, Orban habar nu are de implicațiile tâmpeniilor din capul lui de inginer ratat. Industria IT înseamnă oameni de înaltă calificare, a căror muncă nu poate fi făcută de orice copil al secretarei, așa cum consideră lipitorile PNL că înseamnă IT.

Prin scutirea de impozit, oamenii aceia, plătiți de firme străine, să ne înțelegem, sunt ținuți în țară, unde își cheltuie veniturile de mii sau zeci de mii de euro lunar. Tot din banii aceia plătesc, tot lunar, CAS și CASS, procentual, la nivelul miilor de euro. Tot ei se tratează medical în privat, pentru că statul român termină fondurile pe 2 ale lunii. Și nimeni nu prea vrea o nosocomială ascunsă sub preș de vreun director de spital numit politic.

Cheltuind banii aici, statul încasează și TVA din sumele respective și tot felul de taxe colaterale. Băncile din țară au în conturi banii lor, care sunt puși la treabă, în general la împrumuturile pe care le accesează lunar statul, să susțină pe patrioții de pe ajutor social, categorie ținută sus de PNL și PSD în ultimii 30 de ani.

Ce uită bouleas de la PNL este că toate companiile alea de IT care se relochează în românia o fac tocmai pentru aceste condiții. Și vin, creează zeci de mii de locuri de muncă, în condițiile de mai sus, dar și alte zeci de mii de locuri de muncă care nu sunt de IT, pentru că o corporație nu funcționează doar cu programatori. La fel, apar tot felul de companii codependente de industrie, producătoare sau exportatoare. Inclusiv companiile de livrare de mâncare prosperă de pe urma lor.

Prostul ciumei galbene nu înțelege că patriotismul ăsta de mucava nu funcționează în lumea de astăzi, când relocarea unei firme IT înseamnă închiderea luminii la sediul închiriat aici și deschiderea ei la celălalt sediu. Știți, totul e în cloud, nu se relochează nimic decât actele. Iar un ITist, ca să plece din românia, știți de ce are nevoie? De un laptop și un rucsac cu niște chiloți și 2 tricouri de schimb.

Desigur, nu a zis nimic de pensiile speciale, pensii care, însumate, fac de 6 ori mai mult decât impozitele pe care nu le plătesc toți ITiștii români. Dar acesta e un subiect pe care nu îl înțelege publicul de gospodine de la țară al lui Orban. Femeile alea știu că popa, judecătorul, jăndarul, sunt supra oameni și au nevoie să fie plătiți bine. Și dacă le spui că Tudorel Toader a câștigat anul trecut 330 000 de lei pensii, or să suspine Săracu, atâta lua și mama înainte să se prăpădească.

Sigur, iarăși, domnul Orban nu vorbește de subvențiile agricole. Bani pe care proprietarii de terenuri și șepteluri le primesc anual. Miliarde, nu glumițe de astea. Astea nu sunt scutiri de impozite, normal, sunt ajutoare de stat care susțin industria agricolă. La fel cum nu sunt scutiri de impozite ajutoarele pe care le primesc maleficii care vând și cumpără gaz și energie în românia (am râs azi cu niște prieteni, unul din ăștia sponsorizează șușaneaua aia de ICEEfest. Ca reclama la Hidroelectrica de pe televizor, nu?) Sau băiețașii ăia de la Dacia și Ford.

Dar vă spun, astea sunt doar vorbe pe care le spun doar pentru că trebuiesc spuse. Motivele lui Șică Mandolină sunt mult mai simple. Gospodinele de 50 de ani de la țară. Asta e tot. #ciumagalbena

În loc să încerce să înețeleagă cum un partid vechi de 3 ani și unul vechi de 1 an au câștigat electorat de 5 ori mai mult decât PNL, într-un an, Șică Mandolină folosește aceleași securisme patentate de ultimii 30 de ani. Asmute-i pe săraci asupra celor cu bani și ia-le voturile.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.