Așa începe primul meu articol de pe #tatigătește:

Internetul este plin de situri de mâncare. Doamne, domnișoare, chefi și bucătari, toți specialiști în haute cuisine, mâncăruri fine și șmechere, metode de tăiere, de poșare și tot felul de lucruri care te umplu de respect și uimire. Ca să nu mai zic că astea apar și la tradiționalele ciorbe amărâte, făcute să umple mațul, sau sarmale și tocănițe, de te fac, ca simplu cititor, să o iei la fugă, la modul Frate, asta sigur nu e de mine, mai bine comand de la Glovo.

Cred că tatigătește va fi unul din puținele situri de tătici din românia. Împreună cu Andrei, suntem 2 copii adulți care își iubesc copiii mai mult decât pe ei înșiși. Nu ne asumăm sfaturi de crescut copiii, așa cum face, brusc, orice tăntică căreia i s-au deznodat băierile uterului, devenind bloggerițe de parenting, autoare de cărți și alte rahaturi, singurele recomandări fiind experiența și internetul. Asta deși noi chiar ne pricepem și chiar știm cum să crești un copil, cum să îl faci să râgâie, să îi schimbi pampersul, să îi iei temperatura, să fugi cu el noaptea la urgență, să stai nedormit 48 de ore și să îi verifici respirația din 5 în 5 minute. Știm. Dar nu vrem să producem concurență pe o piață și-așa aglomerată de prințese, andrese, stomatoloage și alte chestii de gen.

În schimb, vrem să dăm sfaturi tăticilor care sunt ca noi. Tătici care sunt, CU SIGURANȚĂ, foarte mulți, doar că nu sunt foarte vocali și, datorită faptului că nu își pierd neuronii la naștere și nu devin aplaudaci de tipul Vai, ești așa de minunată, nu prea au unde să se întoarcă atunci când vor să afle ce le mai fac de mâncare copiilor, când sunt plecate doamnele la muncă.

Așa că, domnilor, pentru voi, o să fiu acolo un fel de sfătuitor, dar nu ca la femei. Pot să vă învăț să gătiți orice mâncare, la nivel bazic, fără formulări complicate și rețetare ca la un restaurant de 5 stele. Și să fiți siguri, copiii voștri vă vor fi recunoscători să vă vadă că vă chinuiți prin bucătărie și vor aprecia și mai mult timpul petrecut împreună. Fi-mea mă laudă tot timpul cu chestii gen Supa ta e cea mai bună, tati!! după care se duce la mami și îi spune, în secret, Nu e adevărat, nu e mai bună decât a ta, dar îi spun pentru încurajare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.