Sunt fan Forged in Fire de la primul episod. Am scris de el, am văzut absolut toate episoadele până la momentul ăsta, adică sezonul 6 episodul 20. Am urmărit, serios, totul, am impresia că, dacă ajung într-o forjă, dau drumul la foc și încep să fac un bowie în maxim 6 ore. Sunt un admirator maxim al bărbaților cae fac emisiunea, i-am urmărit și pe conturile lor sociale, le-am văzut clipurile cu ceea ce fac în viață (aș vrea să vă spun că Will Willis, tipul care prezintă, în pofida mutrei de îngeraș, este un badass în viața reală)

Șoul acesta este atât de bun, atât de bun, încât sunt participanți care vin la emisiune, apucându-se pentru prima dată de fierărie pentru că au văzut emisiunea și le-a rămas pe creier totul. Adică complet impresionant, cât de tare e să vezi că tu, cu mâna ta, ai influențat cariera și viața unor oameni?

Emisiunea aceasta este despre triumful omului asupra naturii, despre atingerea excelenței în ceea ce faci, despre a face ce este mai bun din ce poți și de a nu lăsa nimic cu jumătate de măsură sau pe jumătate făcut. Nu există câștigători pentru că ȘI-AU DAT SILINȚA. Dimpotrivă, cei ce AU ÎNCERCAT sunt primii care pleacă. Aplaudați, lăudați pentru voință, dar pleacă. Iar lucrurile se repetă, ciclic, am învățat tipurile de cuțite, lame, săbii, florete, topoare, știu despre corăbioarele alea în care se pun tipurile de oțel și iese totul forjat, știu despe oțelul care arată ca oțelul de damasc, știu despre tehnica San Mai, despre vârfuri false și tot ce apare, la fiecare episod, aproape de fiecare dată.

Aici nu înțeleg eu.
Apar, cel puțin în ultimul sezon chiar în fiecare episod, concurenți care, când aud că trebuie să facă corăbioară de aia, Ah, păi nu am făcut niciodată. Sau San Mai, pfiu, am auzit, dar nu am încercat. Era într-unul din episoade, cel cu confruntarea dintre armate, un tip care, când a auzit că trebuie să facă unul din cuțitele armatei, a zis Aoleu, dar eu nu știu să fac așa ceva, doar știu că există. El fiind fierar, fiind în armată, nu a avut nici măcar curiozitatea de a încerca să replice cuțitele cu care se pregătesc camarazii lui.

Acum serios, cum poți să vii concurent la emisiunea la care ești fan și să nu ai curiozitatea de a încerca măcar tehnicile de care ai auzit în ea? Dar cum să vii fără să le faci ca pregătire pentru venitul la emisiune? Cum să vii și să spui că tu habar nu ai să lucrezi la forja cu cărbuni, când știi că au fost atâtea emisiuni unde concurenții au fost puși să folosească forje de genul?

Extrapolați asta la viața de zi cu zi. De câte ori vă întâlniți cu oameni care nu au depus minimul efort de a se pregăti înainte de întâlnirea de business cu voi? De câte ori nu ați dat, la interviu, de un băiat care să îți explice că el nu vede relevanța să îl întrebi unde se vede peste 5 ani, că e o prostie și el nu s-a pregătit pentru așa ceva?

Pe bune, nu îmi dau seama dacă oamenii involuează sau e doar un fenoment normal, ce se întâmplă în fiecare generație.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.