Poate unii dintre voi mai țin minte faza asta când Andressa, adică Andreea Rețea, actuală influenceriță jobless, pe vremea aceea producător la emisiunea lui Măruță, a convins o minoră să apară live la emisiunea zdrențărosului, cu fața, cu tot. A fost, desigur, vâlvă, a ieșit Măruță cu declarații, Andressa e explicat că nu e ilegal să expui un minor dacă își dă acordul, totul bine. Între timp, Andressa vinde șpreiuri și cock-taleuri minune pe blog, Măruță e tot mizerie.

Ieriau fost publicate înregistrările cu apelul la 112 al copilului ucis la Caracal. Și, deși familia a interzis în mod complet să fie publicată înregistrarea, arătând că nu dorește să apară în presă, Tolontan, această plagă a presei, a avut o mare durere în cur și a publicat. Nu-i așa, interesul superior, jurnalistic, trebuie să prevaleze în fața umanității și al respectului.

Și mai hidos, Digi24 s-a apucat să facă o scenetă, în care citeau stenograma niște actrițe, cu răstiri, cu voce speriată, cu tot ce trebuie să aducă lacrimi și durere, multe lacrimi. Așa se face clickul, familia în lacrimi, grossplan pe fața distrusă a mamei, eventual lumânări multe și o poză pe fundal, cu muzică lentă și dureroasă. După care au dat și originalul, ca să audă lumea vocea înspăimântată a unei fetițe ce urma să moară.

Asta e presă, aici suntem. Nu știu, presa românească e jos. Mi-e frică să spun că mai jos de atât nu au unde să ajungă, Pentru că e loc, e loc bine de tot.

În rest, penibil, penibil de tot cum se încearcă să se țină subiectul aprins cât de mult se poate, eventual până pe 10 August.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.