Când îi povesteam soacră-mii despre aventurile mele prin hotelurile de litoral care conțin români, mă privea cu o ușoară neîncredere, gen Lasă, știu eu că tu ești povestitor, cu siguranță le mai înflorești. Și mai mult râdea când îi spuneam de cocalarii români care se duc la all inclusive și umplu anumit tăvi întregi cu mâncare, ca să arunce 3 sferturi din ea, în ideea de a face pagubă, de rezervări de șezlonguri cu prosoape puse de la 4 dimineața la piscină și restul de circ al conaționalilor.

Anul ăsta a plecat cu nepoțeii proprietate personală la un hotel de pe litoralul românesc. Ceva drăguț, 4 stele, frumos pe interior, complet renovat, super piscină interioară și exterioară, tot ce ți-ai putea dori. Și îmi povestea, pe lângă clasicele cu prosoapele aruncate pe șezlonguri, halate de baie furate, doamne ieșite la masă cu papucii aceia de pânză pentru duș și altele:

Cetin, au micul dejun inclus. Tot ce își pot dori ei. Vin toți la masă, pregătiți de plajă, iau tăvi întregi cu mezeluri, brânzeturi, omletă, cremwurști, salate și stau la masă și își fac sanvișuri cu chifle calde, le învelesc în zeci de șervețele de pe masă și le pun în geantă. Răstoarnă în genți farfurii pline de cutiuțe de unt și gem, fură cuțitele de pe masă, ca să aibă cu ce să își ungă pe kilogramele de chifle furate. Umplu sticle de 2 litri cu fresh de portocale, țin direct sticla la robinet, nici nu se jenează cumva, stau la rând să facă asta. Oameni tineri, nu babalâci, familii întregi, venite, pur și simplu să devasteze.

Serios, repet, hotel de 4 stele, deloc ieftin, în miezul sezonului, tu, române, vii și furi mâncare ca să ai ce întinde pe plajă.
Și ne mirăm că ceafă lată de la bulgari a decis că românii sunt de vină pentru pesta porcină de la ei, sau ce boală le-a venit rândul să facă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.