Președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că nu s-a schimbat nimic după tragedia din Caracal, astfel că dacă Alexandra Măceșanu ar suna din nou la 112, situația s-ar repeta, la două luni de când nu a fost salvată.

„Nu s-a schimbat nimic. Nu contează cât e tura, că e de 8, de 12 sau de 24 de ore, problema de fond e că există un singur polițist care răspunde. (…) Nu s-a schimbat nimic. Astăzi, dacă ar mai sună Alexandra, dacă folosim metoda absurdului și reducem totul la absurd, da, se poate repeta, poate fi identic”, a spus Coarnă.

Păi ce am făcut, domnul Yasser Calafat, șeful comisiei de mobilizat hârtii cu care să acoperim cât de mult se poate lipsa de profesionalism? Nu am schimbat totul din rădăcini? Nu am modificat sistemul? Nu am rupt nori?

Da, cică nu, doar am lăsat să treacă totul, pentru că lumea uită rapid, după care mergem înainte.

De asta oamenii trebuie aleși în funcții și lăsați acolo perioade determinate. Calafat este de mult prea mult timp la șefia chestiilor ăstora și suferă de sindromul Mesia. Ce a gândit și făcut el e cel mai bun, nimic nu se mai schimbă, pentru că e bun.

Între timp:

Dumitru Coarnă precizează, printre altele, că încă un post telefonic la care să răspundă un polițișt atunci când se apelează la 112 existp, la Slatina, însă problema este lipsa de personal.

„Postul telefonic există. E vorba de personal. De exemplu, la Slatina avem două linii telefonice. Mai trebuiau cinci oameni pentru încă o tură. Trebuie finanțate funcțiile, scoase la concurs și încadrate direct. Eu încadrăm acolo specialist în comunicare”, a mai spus Coarnă.

Potrivit președintelui SNPPC (Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual), situația din județul Olt este similară în aproape toate județele din țară.

Deci da? În fiecare județ al româniei este câte un tablagiu care e la telefon. Un om în care stă toată speranța unui copil răpit, violat și ucis. Să nu uităm că omul ăla e polițist, deci nu are niciun fel de capacitate umană, nu are empatie, nu știe să se împartă, nu știe psihologie și, în general, în doare în cur de orice.

Așa că stați liniștiți, se ocupă domnul Calafat de tot.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.