În mod normal, aș fi avut o mirabilă durere-n fund de problemele astea, că doar sunt proaspăt tri-tată, am fost să dau register copilului la starea civilă, am întâlnit chiar și un cititor pe acolo, care făcea același lucru și mi-a arătat că nu sunt singurul tătic de 40+. Dar sunt extrem de acrit de tot ce se întâmplă cu așa zisele dezbateri ale lui Klaus, cu ziariști aleși, întrebări alese (ca idee, ați văzut ce limbă-n cur i-a dat Radu Tudor în deschidere? Credeți că a atins maximul?)

Anyway, m-am dus, a fost obositor, pentru că a trebuit să merg pe jos de mi-a ieșit pe ochi, inclusiv prin Casa Poporului, în the devil’s mother, am intrat pe bază de buletin și nume (am auzit că Mălin Bot nu a fost lăsat să intre. Nasol, fratelor, voiai să faci un film în care te căcai pe scenă, să mai strângi un dolar la patreon?)

Dacă vă interesează, am pus filmul de pe perioada cât am stat. Dar a fost și la TV, bănuiesc. În rest, câteva remarci.
Gunoiul numit Sebastian Lăzăroiu, fostul consigliere al celuilalt gunoi, Băsescu, explica pe facebook cu știe el că Dăncilă avea cască și prompter. As usual, mânca căcat, ca și în urmă cu 5-10 ani și mințea la fel de jegos. Nu a avut nicio cască, nu a avut niciun prompter, am fost inclusiv lângă miniscena aia. Un mizerabil.

Toți ziariștii de acolo veniseră puși pe hăhăială. Se râdea masiv, la modul Să vezi ce o facem pe proasta asta. După care “proasta” le răspundea rapid, le înnoda gleznele și plecau de la microfon ușor nedumeriți. Dar stai, Viorica e proastă, stai, cum, nu are cum, întrebarea mea era perfectă, ce s-a întâmplat??

Momentul serii a fost făcut de prietena mea Sorina Ionașc de la Protv, care a bănănăit ea ceva cu Macron nușce, după care a întrebat-o ceva în engleză, cerându-i să răspundă în engleză. De înțeles a înțeles ce i-a spus, se vedea, avea răspunsul. Dar de răspuns în engleză, canci. E un pic păguboasă atitudinea asta. Da bă, nu știu engleză, eu am făcut rusa la școală, sunt boomer. De aia Putin se duce cu translator după el, eu vreau ca președintele meu să aibă translator, nu să se căciulească la Macron. Nu înțeleg de ce nu se poate spune asta direct și aia e, nu toți suntem lingviști. Și a mai și terminat cu Credeți-mă, dacă voiam, răspundeam în engleză. Da, sigur.

Concluzii?
Nu am. Mă dusesem pregătit să mă hlizesc puțin, dar nu m-am hlizit deloc la cele spuse de Dăncilă. Dimpotrivă, băieții cu întrebările făceau niște greșeli de exprimare pe care, dacă le făcea Dăncilă, deja acum erau 1000 de meme cu ea. Plus ăla care bătea câmpii cu expertiza dumneavoastră, fmm de analfabet care nu ai idee ce înseamnă, de fapt, expertiză.

Poate cea mai importantă concluzie a fost faptul că Dăncilă a vorbit liber 2 ore cu ziariștii, în picioare, pe tocuri, iar Klaus, după 50 de minute de lenevit așezat, a luat o pauză, că deja se resimțea, avea febră la maxilare. A, și răspunsul la întrebarea Cât faceți până la Sibiu? – Cu ce? Menumorut de monumental. Ghinion.

Ca o regulă pentru restul de zile care mai sunt până la alegeri. Dacă ai ceva de spus pe tema alegerilor, opinia ta, ceva, ești liber să o faci. Dacă vii cu Bă Arhi, nu ai cum, cum bă să votezi cu Dăncilă, ești vândut, ești pesedist, te-a cumpărat Alexa etc, consideră că ți-am zis deja de mă-ta și că ți-am șters comentariul, indiferent cine ești.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.