Am primit știrea asta pe mail și, după ce am ieșit scârbit din campania electorală mizerabilă din ultima lună, chiar nu mă pot abține. Mailul se termină cu ceva de genul “vă rugăm păstrați anonimitatea”. Îi ador pe delatorii ăștia justițiari care vor să facă justiție, dar pe expunerea altora. Scrie tu, Cetine, că eu sunt ocupat să dau frumos mâine în fața celui pe care îl mănânc de cur aici. Vă dați seama că, de fapt, mâine tipul ăsta se întâlnește cu cei despre care scrie aici și e tot Da, băi, e greu, așa e, oamenii nu sunt de calitate, nu ai cu cine. Iar el e anonim, bine mersi.

Dacă cei menționați în mail au ceva de spus, sunt așteptați cu un drept la replică.

Începând de astăzi filiala Starchiojd a USR Prahova se autodizolvă prin demisiile tuturor membrilor ei!

Motivele pentru care s-a ajuns în această situație extremă care este, totodată, și un nou semnal de alarmă sunt: lipsa constantă de comunicare, ”aranjarea” alegerilor, astfel încât foști și actuali angajați din firma unde a fost director George Marussi să ocupe locuri în structurile de conducere ale partidului la nivel local și județean, inclusiv George Marussi dublând funcții atât în filiala județeană și cât și în cea locală. Promovarea constantă pe criterii de prietenie, nu pe cele meritocratice ale anumitor membri din filiale, spre exemplu Campania Useristul Săptămânii unde 80% dintre cei care au fost promovați fiind apropiați și susținători ai familiei Marussi. Intimidarea colegilor din filialele ”nealiniate”, încurajarea excluderilor și sancționărilor abuzive, epurarea membrilor care reprezentau repere de moralitate și contestau deciziile abuzive ale conducerii, selectarea echipelor de coordonare la nivel local și județean în funcție de obediența membrilor și de dovezile de loialitate arătate președintelui. Contracte de partid acordate pe criterii subiective – contractul de publicitate pentru filiala Prahova, în valoare de 2000 de lei/lună dat unei membre din filiala Târgșor, adusă de un angajat al firmei unde a fost director Marussi. Contractul de contabilitate al USR național, acordat de Marussi, pe când era membru în biroul național al USR, firmei soției lui Felix Bulearcă, și el membru în conducerea filialei Prahova. Lipsa reprezentativității la nivel județean a tuturor filialelor. Ceea ce actualul președinte, Mihai Polițeanu a creat, Adunarea Generală a filialelor județene e un organism nestatutar, cu rol pur consultativ, doar pentru a se mima democrația.
Nu putem accepta conducerea si promovarea unor persoane care invocă traseismul, uitând să menționeze implicarea lor în alte partide și nici eșecul unei inițiative, Oameni Noi, pentru care am stat luni de zile in stradă. Nu putem accepta modelul liderului fără job, dar susținut de logodnică, Mihai Polițeanu care se vrea primar ori modelul liderului din umbră, senatorul George Marussi, care își promovează rudele și angajații pe criterii subiective. Am intrat in USR sa schimbam Romania, nu să devenim aceeași mizerie!
De asemenea, practicile nedemocratice folosite de conducerea filialei județene, imposibilitatea de a înțelege problemele specifice mediului rural, lipsa unei viziuni coerente de dezvoltare locală pe termen mediu si lung, lipsa de transparență în selectarea candidaturilor, simularea dezbaterilor în cursa internă, asimilarea membrilor de partid cu angajații partidului, amenințările de tot felul, toate aceste motive ne-au determinat să renunțăm.)
Țara asta nu se va salva cu membrii propriei familii și colegii de serviciu!

Cică s-a dizolvat și filiala Văleni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.