V-am povestit că odată am convins o antivaccinistă să își vaccineze fetița? Era o tipă faină pe care o cunoscusem online și cu care mă plimbam prin parc atunci când era Copilul 1 bebeluș. Născuse acasă, cu complicații care necesitaseră spitalizare ulterioară, și era în secta asta de home birth-babywearing-alăptare până la școală-antivaccinare care face ravagii acum printre tinerele corporatiste.

Eu eram…eu, dar cu creier de lăuză (cam atunci m-am și lăsat de scris, a fost cea mai bună idee – unele momente din viața unei femei nu trebuie neapărat documentate, ahem  „blogosfera de parenting”).

Mi-a scris după vreo 2 ani în care nu ținusem legătura, să îmi mulțumească.

 

În fine.

Vreți să știți care e singurul sfat de părințeală pe care l-am oferit vreodată? Pentru părinții la primul băiat: când îi puneți scutecul, îndreptați puța în jos, că dacă o lăsați în sus, o să vă mirați la nesfârșit (ca mine) de ce e copilul ud pe burtă.

Iar pe departe cel mai bun sfat pe care l-am primit înainte de a avea copii a venit de la Madi, soția unui prieten: când naști natural, să împingi ca atunci când trebuie să mergi la budă.

Voi? Ce sfaturi cu adevărat bune ați primit și vreți să afle și alții?

 

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.