asa arata autostrada catre munchen

Ultimele zile din 2019 și primele zile din 2020 au fost dominate de două subiecte majore, care au catalizat populația activă pe internet, gata de a avea o opinie despre orice.

Prima a fost artificiile. Dintr-o dată, toată floarea cea vestită a opiniilor era pasionată de distrugerea provocată de artificii. Brusc, deși artificiile se dau în românia din timpuri imemoriale, acum s-au găsit panseluții și panseluțele să realizeze că sunt extrem de deranjante și că nu e normal așa ceva.

Pentru cine ține minte, de fapt, acum, artificiile sunt pipi de fată mare, pentru că acum nuștiucâți ani au fost interzise toate categoriile de artificii care puteau fi asimilate cu military grade. Au fost scoase de pe piață și interzise la import adevărate bombe, la propriu, puteai arunca o mașină în aer lejer cu un mănunchi de ăla de petarde verzi (member??)

Ce e acum e praf și păpădii, se bazează mai mult pe luminițe și explozii în aer. Desigur, există și cazurile care te scot din minți și îți aduc aminte care este valoarea poliției române, în orice moment al anului. Absolut normal, golănismele, vandalii trebuie să dispară și e obligația poliției să facă asta, că de aia iau salariile alea grosolane.

Dar de aici până la a cere, nici mai mult, nici mai puțin, interzicerea petardelor, este un pas la limita prostiei. Lasă, că dacă se trezesc bebelușii (ARGUMENTUL SUPREM) nu e nimic, adorm la loc. La fel, dacă se sperie animalele, le trece. Iar argumentul cu ÎN ȚĂRILE CIVILIZATE… la gară, bă copii, că ați văzut țări civilizate la tv. De revelion, în Liverpool, este o adevărată artilerie de bombe, inclusiv proprietara ne-a anunțat că la ei așa e obiceiul, va trebui să suportăm. Bombe, tati, nu glumițe, baterii de rachete peste tot, zeci de minute de dileală maximă, cu durere în cur față de bebeluși și animăluțe. Și da, deși sunt niște țărani cocliți, ăia sunt mult mai civilizați decât noi.

Cealaltă problemă care a rupt gura târgului a fost clasica autostradă spre brașov. Pentru că, la fel ca în fiecare an, toți moldovenii din zonă, care ne poluează orașul, s-au cărat spre casă, toți deodată, însoțiți de miticii care voiau să sărbătorească și post revelion, neapărat pe pârtie, neapărat pe DN1, neapărat în același timp.

Desigur, au fost cozi de 50 de kilometri de mers metru cu metru, bară la bară, începând și de la Breaza. Pentru că așa sunt românii, dacă știu un loc, acolo se duc, neapărat pe același traseu, conform logicii de la cancer, nu mi se va întâmpla tocmai mie. Și s-au trezit toți făcând parte dintr-un traafic infernal, care, CU SIGURANȚĂ, ar fi fost rezolvat dacă era autostradă.

Nici măcar nu mă obosesc să discut subiectul, cât timp în aceeași perioadă, de la Waldkraiburg la Munchen, 70 de kilometri, autostradă cu 3 benzi, în unele locuri 4 benzi pe sens, se facă 4 ore. Autostrăzile se fac pentru fluidizarea transportului de mărfuri, nu pentru fluidizarea cocalarilor către stațiuni și există studii FOARTE CLARE, RECENTE ȘI REALISTE care demonstrează că indiferent cât de mare e autostrada sau câte autostrăzi faci, în sezonul turistic toate vor fi aglomerate la fel ca orice DN. Desigur, asta o demonstrează A2 în fiecare an, dar cine are timp de argumente reale, când miturile sunt atât de interesante.

Ce a fost cu adevărat obositor a fost refuzul obstinant de a folosi trenul. Orice argument e bun, trenurile sunt jegoase, toaletele sunt jegoase, nu există condiții, nu există treburi. Minciuni mizerabile. Către Brașov și Constanța, în sezon, circulă trenuri CFR din oră în oră și, pe lângă ele, și trenuri private. TOATE, absolut toate trenurile oferă condiții civilizate și un drum de 2 ore+ până la Brașov. Dar vai, nu am găsit bilet în gară. Normal, pentru că ești un țăran cocalar, tu ai aflat azi că pleci la Brașov? Inclusiv pe CFR îți poți lua bilet online, plata online, rezervare online, tot ce vrei, când vrei. Dar cocalarus romanus știe el că trenul e jegos, așa că merge 6 ore pe DN, înjurând pe toată lumea că este trafic.

Dacă ești pe stradă și înjuri traficul, nu uita să te înjuri pe tine însuți. Pentru că tu ești traficul, toți au treabă, la fel ca tine, nu doar tu ești cu probleme importante, în timp ce ceilalți o freacă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.