Mă gândeam că, deși e un internet foarte larg, sunt singurul pe care îl știu că scrie despre subiectul biliard sau snooker, drept subiecte, nu când vine Ronnie și brusc se trezesc pișcotarii specialiști care nu știu nici măcar regulile jocului.

Acum, că am mai mult timp liber, împreună cu un scump prietenaș, numit Mihnea, am început să testăm instrumente de biliard, pentru că dacă tot o facem în zonă, măcar să o facem așa cum trebuie.

Așa că ne-am dus la Tat Biliard și ne-am luat niște tacuri mai de doamne-ajută, pentru început. Înainte aveam niște pocnitori, luate tot de la ei, care au rezistat decent, nu s-au strâmbat sau ceva, pastilele au rămas acolo, doar că de pe cel care era mai ieftin s-a deșirat irish linenul ăla de pe shaft. Motiv pentru care era enervant de jucat cu el.

Bun, să nu o lungesc.
Ne-am luat 2 tacuri Fury. Acum realizez că, din motive de testare, puteam să ne luăm 2 tacuri diferite, dar nu ne-a dus capul, asta este, nu am fost niciodată premiant și nici partenerul meu nu pare genul.

De ce am ales Fury, ca tacuri personale?
First, Din toate tacurile pe care am pus mâna, în magazin, au fost singurele care au gripul până aproape de margine. Toate celelalte îl au cam la 10 cm distanță, iar pe mine mă enervează, prefer să țin tacul de margine, ca să pot să am un punct de reper clar și fix. Celălalt motiv este că închiderea, joint-ul, este de tip true lock, adică scurt, împingi o dată și faci 2 răsuciri, nu înfiletezi de îți vine rău, eventual mai greșind și filetul.

Inițial fusesem tentat de un tac McDermott, dar ffs, cum să ai jointul metal pe lemn? Nici nu băgasem de seamă, încercam să înfiletez și ia de-aici, mergea greu. Și mă uit, lemn. Las-o naibii, că nu ai cum să ai așa ceva.

Părți bune la tac.
Pastila foarte bună, poroasă, reține creta instant, îl simți foarte bine în mână și devine ușor o extensie a jucătorului. La început poți fi puțin păcălit, pastila fiind mai poroasă, imprimă viteză mai mare decât te-ai aștepta bilei, dar e ceva cu care te obișnuiești rapid. Desenul de pe el e atractiv și atrage priviri, noi am încercat să ne mințim că priviri de domnișoare, dar e puțin probabil, mai degrabă erau atrase de calitățile noastre fizice și sportive. CÂnd mai vezi un grăsun pe care nu îl încurcă burta la joc?

Partea mai slabă, dar aici e doar o preferință personală, are doar 19.5 uncii. Eu prefer tacurile de 21, le simt mai sigure în mână și mai ușor controlabile. Iarăși, te obișnuiești, dar overall, în timp, parcă dorești să ai greutatea de 21 în mână.

Pe lângă tacuri, ne-am luat și mănuși de joc, pentru că în sală la IDM, câteodată, e foarte cald și îți transpiră mâna. A fost haios la început, pentru că, cu mănușă, sprijinul tacului trebuie să devină mai sigur și mai complex, pentru că tacul nu doar alunecă foarte ușor pe direcția înainte, ci și în laterale. Dar, până la urmă, utilitatea chiar a existat și îmi place. Fiul nici nu mai concepe să meargă la biliard fără mănușă.

Recomand? Da, e bun, un tax foarte decent pentru începători, are un preț bun iar acum are și reducere. Luați-vă și mănușă, e mișto senzația. Și dacă tot vă luați, luați-vă și niște cretă de calitate, face toți banii.

Mă gândesc să îmi iau și ceva dedicat pentru snooker. Revin și cu ele, probabil.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.