Luați-vă un calculator și faceți un calcul simplu. Cât înseamnă, procentual, 10 oameni din 20 de milioane. După care calculați cât înseamnaă 150 de oameni din 1.5 miliarde, Ca să fie mai comprehensibil, puteți tăia un zero de la coadă, să vă dea 1 om la 2 milioane și 15 oameni la 150 de milioane. Vă spun eu, totuși, dacă nu aveți calculator, sunt 0.0000049999999999999996 și 0.000008823529411764705.

Primul calcul este bilanțul procentual al victimelor din românia la gripa banală, adică 10 oameni, raportat la populație. Al doilea este numărul victimelor de coronavirus, raportat tot la populație, dar cea a chinei.

Surprinzător, nu? Practic, conform matematicii, gripa normală ucide mai mulți oameni decât acest groaznic coronavirus fără leac. Și totuși, massmedia geme de știri, de alarme, de toate durerile. Și, ca orice om normal, te întrebi, pentru profitul cui?

Și dacă tot vorbim de profit bazat pe panica indusă de ingineriile sociale, să vorbim puțin despre Philips și Airly.
Acum câteva luni, pe la mijlocul anului trecut, am auzit prima oară de Airly. Ceva sistem de senzori care îți arată cât de groaznică este viața ta la oraș și cât de multă poluare în jurul tău.

SIncer să fiu, văzând atâtea shareuri de la prieteni, lună de lună, am picat, la început, în plasa nesiguranței induse, ba chiar am căutat mai adânc, am dat de situl lor, unde cereau imperios oameni care să pe pună senzorii prin toate localitățile, PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂ, MEEEEN.

Doar că am aflat că, pentru a le da voie să pună senzori pe casa mea, nu trebuie decât să le plătesc 360 de euro plus 180 întreținere anual. Înțelegeți? Deci eu plăteam 360 de euro ca să cresc baza de senzori a companiei private Airly după care mai plăteam și 180 de euro întreținerea senzorului Airly.

Ok, mama a făcut un prost, așa e, dar nu atât de prost. Așa că am lăsat-o baltă, le-am arătat și prietenilor entuziasmați, ălora le-a căzut și lor falca, totul bine, m-am simțit învingător.

Doar că asaltul ăsta pe bani mulți nu a încetat. Brusc, de când a apărut Airly în peisaj, aerul din bucurești este incredibil de irespirabil, totul e îngrozitor, murim pe capete de cancere, avem nevoie de senzori, ce nu înțelegeți, ADUCEȚI SENZORI!! Năucii ăia de la declic, care schimbă lumea cu petiții online, au făcut chiar și o petiție!! Puneți senzori, că vine cancerul!!

Băi, puțea chestia asta de la distanță, zici că era groapa de gunoi de la Militari. Dar s-a spulberat rapid mirosul când am aflat că Philips, împreună cu Airly, au campanie în care îndeamnă lumea să doneze bani ca Airly să pună senzori și că oferă discounturi la achiziționarea de purificatoare de aer. Și s-a dus naibii toată acoperirea, tot cancerul, toată prosteala

E simplu, băieți. Când vedeți campanii de astea în care lumea e ambalată nebunește împotriva unui inamic, oricare ar fi el, dați-vă puțin înapoi și urmăriți puțin banii, de unde vin și unde se duc. În 100% din cazuri veți afla că de fapt totul e prosteală pe bani mulți și se încearcă și angrenarea banilor publici în joc.

Să ne înțelegem. Bucureștiul este poluat, a fost și va fi, ca orice altă capitală unde se strâng toți țăranii să vadă ce gust are pâinea albă. Măsuri trebuie luate, prima măsură fiind ejectarea țoapei cu sârmă-n cur de la primărie. Dar astea sunt măsuri care trebuie luate de noi, în folosul nostru și nu pentru spori vânzările philips de purificatoare de aer și a crește capitalizarea de piață a lui Airly, PE BANII FRAIERILOR aiuriți de campaniile rafinate de pe facebook și restul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.