Merg la un cabinet de cosmetică unde se oferă, printre altele, și tot felul de proceduri semi-invazive de „înfrumusețare”, gen injecții cu acid hialuronic sau botox. Angajatele de acolo sunt reclame umblătoare pentru procedurile pe care le fac, pentru că nu este una care să nu fie augumentată artificial. Mă uitam la ele ultima oară – sunt urâte cu spume. De ce ar plăti cineva ca să arate ca un android cu genealogie mongoloidă, e peste puterea mea de înțelegere. Nah, femei pneumatice, vorba lui tata Huxley, fie-i distopia ușoară. 

Și cu ocazia asta mi-am amintit de câteva trenduri de frumusețe pe care nu le înțeleg. Poate mi le explicați voi. 

Unghiile făcute cu gel – și nu vorbesc aici doar de alea ascuțite și lungi, de nu poți să nu te întrebi cum se șterg femeile alea la fund, toate unghiile cu gel mi se par dizgrațioase. Știu că vă ține manichiura o lună, dar de fapt nu prea e așa, pentru că unghiile cresc, și la baza gelului se vede unghia naturală, ceea ce vă face să arătați ca niște vrăjitoare care și-au înmuiat vârfurile degetelor în vopsea. 

 

Sprâncenele tatuate – înțeleg să îți tatuezi sprâncenele dacă le-ai dat foc sau au căzut după o boală sau un tratament, dar altfel – de ce să îți pui unele în loc care arată de parcă un copil a desenat cu markerul pe fața ta? Unde e „înfrumusețarea” în asta?

 

Smokey eyes – e machiajul ăla cu mult negru/ culori închise în jurul ochilor, care face femeile să arate sexy ca niște ratoni. 

 

Extensiile de păr – ce facem azi ca să fim mai sexy? Știu! Ne lipim părul altei persoane de al nostru, după care stăm să ne coafăm 1 oră, ca să nu se vadă. Newsflash: Se vede.

Fațetele dentare alb strălucitor, care arată ca o proteză ieftină, pentru că nu se potrivesc cu fizionomia naturală a feței.

De fapt, cred că m-am boșorogit. Apropo – știți cum zic puștii de azi despre ceva care e antic? Băăăă, aia e așa veche, că zici că-i din 1980! Reflectați un moment la chestia asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.