Râdeam împreună cu niște prieteni de faptul că au ieșit pe piață niște loranzisassoareși, dar pe wellbeing, gen te învață la niște cursuri bine plătite cum să trăiește bine și frumos, nu urât și prost, ca până acum. Sigur, aș putea fi un coach de ăsta fără probleme. Dar, înainte de asta, să vă dau 2 sfaturi cu care puteți începe reconstrucția wellbeingului vostru.

Primul sfat ar fi să nu mai căutați alți vinovați pentru eșecurile și rateurile voastre. Toți avem eșecuri, toți am dat-o de gard de multe ori, cu tot felul de prostii. A da în continuare vina pe părinți pentru că din cauza lor ți-ai futut viața e complet contraproductiv. A da vina pe colegi pentru că ești tu pe locul 2 la muncă, iarăși, complet contraproductiv. Ok, ați realizat care e problema din viață, ați eliminat-o, e gata, din acel moment ea nu mai există, pentru că ați conștientizat ce vă apăsa mental.

Ai greșit? Asumă-ți, nu da vina pe trecut. Ai reușit? Asumă-ți și asta și lasă și trecutul să își asume meritele sale. Da, chiar și trecutul are un merit. Gândiți-vă, suntem vreo 2 generații aici care am fot bătuți până la sufocare de către părinți, am fost pedepsiți în cele mai perverse feluri, ni s-a încercat pervertirea minții în mod grosier. Ce ne face ACUM părinți mai buni? Ce ne învață să nu ne brutalizăm copiii, să scoatem violența și bătaia din educație? Primordial, teama de a nu a ajunge cumva ca părinții noștri. Și teama ca, vreodată, în loc de iubire, să vedem ură în ochii copiilor noștri.

Celălalt sfat este să căutați lucrurile pozitive chiar și atunci când vi se pare că e ceva negativ. Ca în bancul cu copilul care primise de ziua lui o balegă de cal, iar el era fericit, știind că a primit un ponei, dar nu îl găsește.
Vine Valentine’s Day și mulți dintre voi, după ce că sunteți sătui de autoerotism, nu aveți nici parteneră și for christ sake, e ziua îndrăgostiților, ceva mai rău nu se putea.

Știți care e latura pozitivă aici? Faptul că, de ziua îndrăgostiților, nu o să trebuiască să cheltuiți niciun leu pentru un cadou, probabil anost, dedicat unei fete, probabil anoste, care va fi așteptat întotdeauna ceva mai scump, mai valoros, mai cu semnificație etc. Apreciați-vă libertatea. În timp ce oamenii cu partenere, mai mult sau mai puțin de calitate, își sfarmă mintea după idei meseriașe, voi sunteți LIBERI.

Genul acesta de raționament poate fi adaptat la orice problemă din viață. 90% din problemele care ne albesc și ne ocupă nopțile sunt, de fapt, niște non probleme. În primul rând pentru că sunt nesemnificative și asta vezi doar atunci când îți vezi moartea cu ochii printr-un cancer sau o sperietură de cancer și îți aduci aminte că te enerva Cornelia de la PR, că e proastă, moment în care îți dai seama că prostia Corneliei era complet irelevantă. În al doilea rând pentru că nu puteți avea o implicare în ele și nu puteți modifica în niciun fel cursul problemei. Dacă mâine aveți o operație grea, faptul că vă stresați și vă omorâți neuronii ajută la ceva? Schimbă configurația problemei? Cresc șansele operației?

După ce începeți să gândiți în termenii aceștia, mai revenim și cu alte sfaturi.
Cetin, coach digital de wellbeing.
Îmi fac carte de vizită.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.