Am senzația câteodată că singura chestie care stă între noi și instaurarea definitivă a matriarhatului este felul cum conducem. Și nu-mi veniți acum cu argumente corecte politic, pentru că știți foarte bine că și noi, panseluțele creației, tresărim atunci când vedem o femeie la volan la gândul că „sigur face vreo boacănă”, deși noi înșine suntem tot femei, și tot în spatele covrigului.

Dar serios că nu e greu să conduci adecvat, trebuie numai să fii atentă la câteva chestii de bază:

Condu aproape de marginea drumului. Chestia asta are două avantaje: (unu) ai timp mai mult de reacție dacă intră vreun meseriaș pe contrasens decât dacă ai conduce spre axul drumului și (doi) lași loc grăbiților să te depășească. Hai să nu ne ascundem după deget, știi că nu conduci cu viteză la fel de mare ca un bărbat (și asta nu e neapărat rău).

Cât de greu e să înveți să parchezi? Serios acum, îți iei mașina, te duci într-o parcare 1-2-3 zile, cât ai nevoie, și te obișnuiești cu dimensiunile ei și cu manevrele necesare ca să o înfigi în orice loc, ca o doamnă ce ești. Corolarul la asta este

Nu parca oriunde. Știi despre ce vorbesc. Duduile care opresc în mijlocul drumului și coboară fâlfâind din aripi, eventual și fără să se asigure. Când le claxonezi cred că le faci semn pentru că sunt frumoase.

Oglinzile retrovizoare nu sunt oglinzi cosmetice. E o idee bună să le folosești în scopul în care au fost create.

Mergi constant. Fără frâne bruște și demarări în trombă, fără condus sportiv prin cartiere pline de copii. Cei mai buni șoferi sunt cei previzibili. Și cel mai plăcuți șoferi sunt cei care conduc lin și asigură confortul pasagerilor (se aude acolo în spate, domnilor?).

Nimănui nu-i place muzica ta. Dar M, este rock psihedelic subversiv din anii 60, doar intelectualii….Psssst! NIMĂNUI NU-I PLACE MUZICA TA.

Nu încerca să impresionezi pe nimeni. Oricum toată lumea te va judeca pentru că ești șoferiță, chiar și celelalte șoferițe.

Pentru șoferii bărbați nu am niciun sfat. Știți foarte bine că sunteți perfecți. Și da, al vostru e cel mai mare pe care l-am văzut vreodată. Nu știu cum are loc în haine. Vorbesc, desigur, de ego.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.