Reiau o idee pe care am mai spus-o pe aici de câteva ori, stimulat de faptul că iar a futut Gabi Sârmuliță Șicâțiormaififost traficul, de data asta la Cora Pantelimon, unde se fac cozi de kilometri în toate direcțiile pentru că se construiește o mizerie care va fi, din ce știu eu, o altă parcare pe care nu o va folosi nimeni.

De ce nu se asfaltează noaptea, atunci când vorbim de o capitală și așa îngrozitor de aglomerată și fără niciun fel de organizare? De ce se blochează kilometri întregi de oraș, în cele mai aglomerate ore ale zilei, în loc ca aceste operațiuni să se facă, bine mersi, noaptea? Nu se mai lucrează ore de noapte, se opun sindicatele, care e faza?

În aceeași rimă și același ton, mă gândeam la o treabă azi, în timp ce urmăream armatele de pensionari cum îndeasă caserole de carne și baxuri de ulei în trollerele alea pe care le-a dat Negoiță moka. Mă duc la magazin, cumpăr un tub de muștar, de plastic, o caserolă de carne, acoperită cu plastic, niște roșii cherry într-o ditamai cutia de plastic, niște prăjituri, evident în cutii de plastic, o pâine în folie, da, de plastic, DAR TREBUIE SĂ PLĂTESC O PUNGĂ DE 30 DE BANI, CA SĂ SALVEZ PLANETA.

Nu vă supărați, a ieșit iar Coca Cola drept cel mai mare poluator cu plastic din lume, cu Pepsi și Nestle pe următoarele locuri(știu, nu ați citit nicăieri, că nu dă bine la campanii), iar acum vreo 2 luni, un reprezentant de-al lor declara că nu au de gând să renunțe la sticlele de plastic, pentru că asta cere lumea.
Înainte de a ne prefacem că facem ceva, punând, as usual, povara pe umerii fraierilor, nu mai bine am obliga Coca Cola și Pepsi să vândă băuturi la Tetra Pack, aluminiu și sticlă? Nu de alta, dar simt eu că faptul că acum dau 10 bani pe punga de hypermarket nu e chiar ceea ce va salva animalele marine de contaminarea cu bucăți de polistiren.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.