Sute de persoane din România angajate la compania de turism G2 Travel, care are sediul în Hong Kong, au fost anunțate vineri, cu o oră înainte de încheierea programului, ca începând de luni să nu mai vină la muncă deoarece contractele le-au fost suspendate. Măsura a fost luată din cauza scăderii vânzărilor de pachete turistice, pe fondul epidemiei de coronavirus în lume. O parte dintre angajați s-au prezentat ieri la sediul firmei din București pentru a cere explicații și spun că nu au fost lăsați să intre, fiind opriți de pază, dar și astăzi – când la fața locului a venit și un echipaj de Poliție și unul de la Jandarmerie.

Cum era aia, că nu mai țin minte? Că angajatorii sunt obligați să te țină angajat, că doar nu sunt nebuni, așa e legea și forță majoră și blabla. Și încă nu a murit nimeni, nu există încă nicio forță majoră reală și să sperăm că poate nici nu va fi. Deși:

Iar bolnavii de până acum sunt din cei veniți sau care au luat contact cu cei veniți din Italia. Sper din suflet să fie bine și toate previziunile astea negre să rămână la stadiul de previziune și să putem râde de ele peste o perioadă.

A, și încă ceva.

Ministerul de Interne a făcut, marţi, precizări cu privire la cazul bărbatului infectat cu coronavirus de la spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti. Bărbatul a fost internat în 5 martie simptome diferite de cele uzuale la infectarea cu coronavirus, însă le-a dezvoltat la trei zile de la internare. Bărbatul declarase pe propria răspundere că nu călătorise în afara ţării, însă el se întorsese din Israel în data de 26 februarie.

Nu există nicio repercusiune gravă aici, care să ducă puțin la pușcărie?
În rest, rămâne cum am stabilit.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.