În românia, ca de obicei, morții mor din cauza incompetenței autorităților. Decedatul cu dializa anunțase DSP-ul cu 4 zile înainte de internare că a fost într-un salon cu oameni bolnavi de COVID. Iar DSP, în loc să îl testeze, i-a zis să stea acasă, să nu mai deranjeze autoritățile. Deși era în categoria de risc maxim, cea care trebuia protejată.

Astăzi, la Institutul Oncologic Român, bolnavii de cancer stau la coadă ca să își primească rețetele. Pentru că medicii de familie nu mai fac programări. Oameni care trebuie să vină în persoană și să stea afară, în frig, așteptând rețeta de morfină.

Ieri mă gândeam că nu mai am tratamentul meu de diabet și încercam să ghicesc ce au făcut autoritățile pentru bolnavii cronici, care au nevoie de rețete și de medicamente care nu se eliberează decât și exclusiv cu rețetă. Iată, se pare că autoritățile nu au făcut nimic, mai exact, totul este la fel, pentru ei. Ok, eu îmi permit să mi le cumpăr și, în românia, medicamentele de diabet se eliberează și fără rețetă. Dar sunt oameni care nu își permit să dea 1000 de lei pe lună. Bine, 1000 e tratamentul meu, dar sunt oameni care au rețete de mii de lei.

Vă spun, o asemenea incompetență ca în românia e greu de găsit. Toți simt nevoia de a se acoperi de hârtii și de a refuza, pe baza lor, orice, ca să nu fie nicio complicație. Toți sunt cu un fals COVID19 în bot, fals pentru că e evident că nu îi interesează, iar restul de oameni, care sunt într-un real pericol de moarte, sunt lăsați baltă.

La spitalul Suceava sunt aproape 30 de oameni, medici și asistenți, care sunt bolnavi de COVID pentru că statul nu le-a dat echipamente de protecție. Medicii de familie nu au echipament de protecție. Între timp, mizeriile astea de oameni care ne “conduc” ies la tv și asigură că totul va fi bine, avem de toate.

Avem de toate, Raed, nu e așa? #colectiv

Între timp, șomerii sunt obligați să iasă din casă, dacă mai vor șomaj, că așa e legea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.