Un cititor are nevoie de un sfat, binecuvântat fiind de ajutoarele oferite de guvernul PNL, atât de ajutător.

Salut,

Deţin un mic business de familie cu 3 angajaţi care s-au uitat la TV şi au aflat că în generozitatea sa neţărmurită, statul român le oferă 75% din salariul brut ca să stea liniştiţi acasă în pandemie. Aşa că m-au anunţat să le livrez în cont 75% plus prima de Paşte cât mai curând.

Am sunat la contabilitate şi am întrebat cum acordă statul român şomaj tehnic 75% angajaţilor mei. Am aflat că eu ca chiabur, trebuie să plătesc angajaţilor 75% din salariul brut şi apoi sa plătesc înca 45% (25% CAS, 10% CASS şi 10% impozit pe venit). Asta în condiţiile în care pe Aprilie se preconizează zero încasări.

După ce voi plăti aceşti bani din fonduri proprii, statul român îmi va da înapoi când va avea el bani şi chef cei 75% după ce îi voi trimite un dosar cu şină cu adeverinţă că am fost afectat de starea de urgenţă pe care tot statul român a declarat-o.

Efectiv, simt că îmi pierd minţile între presiunile angajatilor mei (care îmi sunt si rude şi îi înţeleg şi pe ei că au familii de hrănit ca şi mine) şi această nesimţire a statului român care îşi trâmbiţează generozitatea pe spatele angajatorilor, mici sau mari. De unde aşteaptă marele stat român ca eu, mic angajator să plătesc contribuţii 45% şi salarii 75% dacă eu nu voi încasa nimic în luna aprilie? Poate printre cititorii tăi sunt oameni de afaceri mai mari sau mai deştepţi care mă pot ajuta cu sfaturile lor.

MUltumesc.

Sfatul meu e să închizi tot și îi reangajezi când se termină. Așa, pentru că oferă PNL ajutoare

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.