Stăteam ieri, când ne hlizeam la Bomba Morală, și mă gândeam cât de incredibil de greșită a fost ideea mea din acest articol. Bine, premiza de la care pleca era corectă, doar că această premiză nu ținea cont de faptul că autorităților, efectiv, nu le pasă de ce se întâmplă și că noi suntem doar niște numere și atât.

După care a apărut și mizeria promovată de tipa care își arată curul pe bani pe instagram, Cristina Ich și am realizat unul din adevărurile esențiale din Arta Războiului. Atunci când alegi să stai pe margine într-un conflict în care ești implicat, de fapt, iei, fără să vrei, partea uneia din tabere. Iar eu, prin neimplicare, am luat partea celor ca Cristina Ich, care fac bani din tragediile oamenilor.

Da, trebuie să donăm și trebuie să ne implicăm în susținerea cauzelor care luptă pentru sănătatea oamenilor. Altfel, vom muri trâmbițându-ne o dreptate care a murit încă de atunci când era în pântecul Pandorei.

E am decis să mă implic în campania de donatii pornită de BTR, emag, mobexpert și Bitdefender. Din mai multe motive, cel mai important fiind că, dacă se implică acele companii mari de care avem nevoie, înseamnă că resursele sunt mari și rezultatele pe măsură.

Și mai e o chestie importantă. Tot ce se întâmplă acolo este complet transparent. Vă uitați aici și vedeți, live, situația donațiilor. Live, da? Nu ca la influencerițe, o parte la mine, o parte la voi, o parte la noi. Transparent, direct, ce donații s-au făcut, ce materiale s-au cumpărat, câți bani au rămas. Și totul se face în coordonare directă cu cei de la Situații de Urgență. Mai exact, de acolo se primeste necesarul de materiale pentru săptămână, iar emag distribbuie ajutoarele acolo unde i se spune și unde este nevoie, nu decide nimeni de la ei Vai, mie îmi place de spitalul X, hai să îi luăm un dozator de ouă.

Aș vrea să menționez că această decizie și acest articol sunt personale, nu fac parte din nicio campanie de donații a nimănui. Este dorința mea, împreună cu a unor prieteni, de a mă implica în mod activ și real în societate.

Desigur, decizia mea, fără implicarea voastră este zero. Suntem 1 milion de oameni aici, lunar. Donați, dacă vă permiteți, cât de puțin. Donați un leu, dacă nu aveți mai mult. Dați un leu pentru Ateneu transformat în dați un leu pentru sănătatea oamenilor noștri dragi. Nu contează cât de mult dați, la 1 milion de oameni, dacă dăm un leu pe săptămână, înseamnă 1 milion de lei. 1 fucking milion, da?

Hai să nu ne mai lăsăm bătrânii să moară. Să nu ne lăsăm medicii care luptă zi de zi, în condiții infernale, pentru viețile noastre, să se infecteze sau să moară. Depinde de noi și de implicarea noastră.

Ca idee, să știți că voi urmări tot ce se întâmplă acolo, zi de zi. Și o să vă aduc aminte și vouă, zi de zi, că nu trebuie să faceți mult, pentru că puterea noastră stă în numere, și o contribuție cât de mică poate face diferența dintre viață și moarte.

Bănuiesc că toți aveți cont pe emag, cu card inclus, donarea e extrem de simplă. Click, click și aia a fost.

Să facem bine, pentru că rău e foarte ușor de făcut.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.