Fapta dl. Vladimir Tismăneanu din data de 11.04.2020 de a posta pe pagina sa de socializare o fotografie care ilustrează mai multe păsări (ciori) ce stau așezate pe un gard, imagine însoțită de textul: „Aeroportul Țăndărei. Toate Zborurile sunt anulate„, alături de comentariul dl. Tismăneanu: „Super tare„, constituie discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000.
Colegiul director a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale dl. Vladimir Tismăneanu în cuantum de 5.000 de lei potrivit O.G. 137/2000. La stabilirea cuantumului sancțiunii contravenționale s-au avut în vedere următoarele circumstanțe atenuate și agravante: momentul postării mesajului, conținutul și comentariul la mesaj, comportamentul contravenientului după momentul postării mesajului, scuzele publice prezentate de contravenient, calitatea de formator de opinie și specializarea academică a acestuia (expert în analiza regimurilor totalitare).

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor prezenți (8 voturi).

Zice CNCD, acel organism care are grijă să închidă gura tuturor, dând niște amenzi valabile în curtea lor.
Nu mă deranjează că a fost amendat Tismăneanu, este doar un rahat cu ochi, cocoțat pe spatele lui Băsescu la funcții și bani, unul din mizerabilii care sug buget vs rahat.

Problema mea este că CNCD l-a amendat pe Tismăneanu, cel care a dat share unei fotografii postată de o tipă. Știți ce a pățit tipa respectivă? Nimic. În schimb, și-a luat-o Tismăneanu, pentru că el e vizibil. În modul cel mai direct, CNCD a făcut o discriminare bruscă, concentrându-se pe cel asupra căruia așa zisa amendă va face valuri.

Nu mai vorbim de faptul că CNCD se substituie unui organism de evaluare a umorului, gata orice urmă de glumă care conține țigani, ciori devine sancționabilă, pentru că nu e un umor acceptat la nivel statal. Desigur, putem să ne căcăm pe Mahomed, să facem reprezentări cu Isus homosexual, dar nu se face să facem glume cu țigani, că luăm amendă.

Sictir.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.