Nefiind pasionat de subiect, era cât pe ce să îmi treacă neobservată activitatea desfășurată în ultima perioadă de către proprietarii Untold și Neversea de a forța parlamentul să dea o lege dedicată pentru ei, lege care să spună că le este interzis să țină festivalul.

Mi-a sărit asta când am văzut tot felul de influenceri țigănondu-se pe net despre cum da, statul trebuie să ia atitudine, să le dea această lege, altfel oamenii nu știu ce să facă, efectiv ne batem joc. O domnișorică chiar o dăduse despre cât impact economic bun a avut asupra chiriilor din Cluj acest festival, neînțelegând că 1500 de euro o cotineață în orașul cu un neuron înseamnă, de fapt, o hyperinflație în toate domeniile de acolo.

Dar să lăsăm.
Ideea e simplă. Știți de ce vor domnii de la Untold, cei care au pornit eroic în business cu un milion de euro primit cadou de la Boc?
Pentru că, în cazul în care ar apărea acea lege, ei ar avea calea legală de a nu da niciun ban înapoi. În acest moment, vrăjelile lor cu vouchere și alte mizerii sunt atacabile în instanță la prima înfățișare. În cazul unei legi, intervine foța majoră, este lege, ura și la gară, vă dăm vouchere pentru următorii ani, nu e problemă. Și nu doar clienților, ci și sponsorilor, celor care au băgat deja bani în asta și care nu își vor mai recupera niciodată banii.

Așa, ca maioneză în vârf, toate festivalurile mari au anunțat, cu bun simț, că nu se mai țin, clienții să ceară banii înapoi. Inclusiv Summerwell a făcut asta. Aici e diferența între niște profesioniști ai festivalurilor și nișe șmenari bagabonți de Cluj, cu mafie politică în spate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.