Camera pentru vlogging ZV-1

Sony a lansat astăzi noua cameră compactă pentru vlogging, modelul ZV-1 (menționată aici ca ZV-1) – o soluție ușoară, compactă și completă pentru creatorii de conținut video. Construită pe baza necesităților vloggerilor și creatorilor de conținut, ZV-1 combină funcționalitățile ușor de utilizat cu tehnologii de imagine care nu lasă loc de niciun compromis, transformând acest model în partenerul perfect pentru creatorii de conținut, indiferent de nivelul de experiență.

 

„Noua cameră Sony ZV-1 a fost realizată special pentru a îndelini necesitățile și solicitările creatorilor de conținut video din zilele noastre”, a transmis Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging Sony Europe. „Această cameră este rezultatul direct al feedback-ului primit din partea comunității noastre extinse care nu dorește să facă niciun compromis, utilizând produse hibride, așadar am conceput acest nou model pentru toți cei care pun pe primul plan crearea de conținut. Noua cameră are un design inovator și prezintă multe tehnologii noi, setări și moduri care le permit creatorilor de conținut să realizeze materiale despre care, până acum, ar fi crezut că nu pot fi realizate. ZV-1 își dorește să pună în valoare subiectul indiferent de mediul în care acesta se află. Fiecare funcționalitate este optimizată pentru vlogurile zilnice ale oricărui creator de conținut”.    

 

Modelul ZV-1 are un senzor de imagine Exmor RS® CMOS 1.0-type, un cip DRAM și un obiectiv ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm[i] F1.8-2.8 cu deschidere mare a diafragmei, conturând astfel un efect bokeh frumos (fundal încețoșat), punând în evidență subiectul. Camera urmărește subiecții cu maximă acuratețe și viteză utilizând sistemul inovativ de autofocalizare marca Sony. ZV-1 încorporează și cel mai nou procesor de imagine BIONZ X™ cu un circuit LSI front-end, oferind astfel imagini de înaltă rezoluție, dar și un zgomot în imagine extrem de redus, pentru calitate vizuală superioară. Noul model combină și tehnologiile excepționale în materie de imagine cu opțiuni audio versatile de înaltă calitate. ZV-1 este prima camera compactă Sony cu un ecran tactil rabatabil în lateral, în unghiuri multiple, făcând mult mai ușoară compoziția imaginilor în modul Selfie, dar și conectarea accesoriilor audio externe. Pentru a satisface orice necesitate în materie de conținut video, modelul ZV-1 integrează funcționalități video avansate, inclusiv înregistrare video 4K[ii] și stabilizare optică încorporată.

 

Dezvoltată pe baza nevoilor creatorilor moderni de conținut

 

Tranziție rapidă între două moduri de efect bokeh pentru fundal

Modelul ZV-1 oferă o soluție foarte simplă pentru comutarea rapidă între două niveluri distincte ale efectului de bokeh impregnat pe fundal în timpul înregistrării. Utilizând noua funcționalitate Bokeh Switch, deschiderea optică poate fi ajustată rapid pentru un background cu un efect de blur mai mare sau mai mic, fără a pierde focalizarea asupra subiectului. Localizat în partea superioară a camerei, butonul de Bokeh este ușor accesibil și face extrem de ușoară imortalizarea selfie-urilor și filmărilor cu propria persoană.

 

Focalizarea pe subiectul dorit

Modelul ZV-1 face mai ușoară ca niciodată înregistrarea de review-uri de produs și conținut video similar, fără a mai fi nevoie de a poziționa mâna în spatele unui obiect pentru a direcționa focalizarea camerei în zona acestuia. Toate acestea, datorită noii setări Product Showcase, care permite tranziții rapide și fluide între chipul subiectului și obiectul plasat în fața obiectivului.

 

Construită pe baza tehnologiilor de top Sony dezvoltate pentru seriile α™ (Alpha™) și RX, această nouă cameră compactă include opțiuni  de auto-focalizare (AF) avansate, permițând blocarea focalizării și urmărirea subiecului cu înaltă precizie și viteză, în timpul înregistrării. Pentru menținerea focalizării pe un anumit subiect sau pe mai mulți subiecți, în mediile aglomerate, funcțiile Real-time Eye AF[iii] și Real-time Tracking pentru conținut video permit modelului ZV-1 să rămână concentrat pe ochii sau fața subiectului, dar și să comute focalizarea între mai mulți subiecți controlând viteza AF și sensibilitatea pentru funcția Real-time Tracking, atunci când este nevoie.

 

Prioritizează fața subiectului

Schimbările extreme în iluminare, trecerea bruscă din exterior, în timpul unei zile însorite, la interior în umbră nu reprezintă nicio problemă pentru ZV-1, datorită noii funcțiii de autoexpunere Face Priority (AE). Camera detectează și prioritizează fața subiectului și ajustează expunerea pentru a se asigura că fața subiectului este afișată într-o lumină ideală în orice mediu. Această tehnologie AE suprimă, de asemenea, schimbarea bruscă a expunerii atunci când subiectul se întoarce rapid de la cadru, eliminând astfel zonele supraexpuse sau pe cele subexpuse.

 

Culori naturale

ZV-1 oferă o știință avansată a culorilor re-proiectată pentru a optimiza tonurile pielii. Pentru a pune accentul pe fața subiectului – în special atunci când se filmează în modul selfie – ZV-1 creează un ten neted și natural, menținând în același timp detalii in jurul gurii și ochilor atât în videoclipuri cât și în fotografii.

 

Experiență audio de calitate

Conținutul de înaltă calitate necesită o componentă audio excelentă, iar modelul ZV-1 este bine echipat pentru a produce exact asta cu opțiuni audio fiabile și versatile. Microfonul încorporat al ZV-1 este unul cu 3 capsule, proiectat pentru capta sunetul din față, permițând captarea clară a vocii subiectului, în timp ce minimizează zgomotul de fundal, în special atunci când aparatul foto este utilizat în modul selfie.

 

Pentru un plus de flexibilitate, ZV-1 oferă, de asemenea, un jack standard de 35 mm pentru microfon (3,5 mm) și interfață Multi Interface Shoe™, ceea ce face ușoară conectarea unei game largi de microfoane externe. De asemenea, ZV-1 va avea în pachet și un accesoriu pentru protecție împotriva vântului[iv] ce se poate atașa interfeței Multi Interface Shoe™ și reduce interferențele vântului. 

 

Proiectat și optimizat pentru vlogging

ZV-1 a fost proiectat cu creatorii de conținut și cu vloggerii în minte. Aceată cameră compactă (aproximativ 294g/105,5 mm x 60 mm x 43,5 mm) este prima cameră compactă Sony cu ecran LCD rabatabil în lateral în unghiuri multiple, permițându-le creatorilor să-și simplifice modul de lucru folosind un microfon extern, fără să fie nevoie de o echipament în plus.

 

Utilizatorii pot opera confortabil ZV-1 cu o singură mână datorită grip-ului confortabil și butonului de înregistrare mare, situat în partea de sus a camerei pentru acces rapid la înregistrarea video, precum și o lumină de înregistrare în partea din față a camerei, care indică faptul că aparatul înregistrează activ.

 

ZV-1 beneficiază de progrese majore în stabilizarea imaginii, asigurând o imagine stabilă și clară, chiar și atunci când se filmează din mers. Când se înregistrează în modul HD (modul activ), metodele de stabilizare optică și electronică sunt combinate pentru a reduce efectele mișcării de până la 11 ori [v] mai eficient decât în modul standard SteadyShot™. Când este filmat la rezoluție 4K cu modul de stabilizare optic SteadyShot (modul activ), există o îmbunătățire a stabilizării de până la 8 ori[vi] mai mare decât cel standard SteadyShot. ZV-1 este, de asemenea, compatibilă cu shooting grip-ul GP-VPT2BT cu telecomandă wireless, oferind stabilitate și confort suplimentar combinate cu o conectivitate fără cabluri..

 

Caracteristici audio-video de înaltă calitate

 

În ciuda dimensiunii reduse, există o multitudine de capabilități de realizare a filmelor la nivel profesionist:

  • înregistrare video 4K cu citire completă de pixeli și fără pixel binning în codec XAVC S ™ cu rată mare de biți.[vii]
  • intrare standard pentru microfon de 3,5 mm
  • Hybrid Log-Gamma (HDR)  / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
  • Fotografiere cu temporizator de interval[viii] pentru videoclipuri de tip timelapse uimitoare [ix]
  • Înregistrare Super Slow-Motion[x] până la 1000fps[xi] 
  • Compatibilitate cu „Movie Edit”[xii] din aplicația de mobile „Imaging Edge” pentru stabilizarea imaginii[xiii]. Editarea clipurilor și setarea diferitelor raporturi de aspect pentru Instagram etc.

 

Streaming Live cu ZV-1

Transformă ZV-1 într-o cameră web conectând-o la PC prin USB, ceea ce le permite creatorilor de conținut să interacționeze cu urmăritorii lor în timp real, utilizând, de asemenea, tehnologia avansată și caracteristicile unice ale ZV-1. Acest nou software Sony pentru PC va fi disponibil din iulie 2020.

 

Preț și disponibilitate

 

Camera foto ZV-1 va fi disponibilă în Europa din iunie 2020, la un preț aproximativ de 3900 lei

 

Detalii complete despre ZV-1 sunt disponibile aici.

 

FDR-AX43

Sony anunță astăzi o nouă cameră video Handycam® 4K[xiv], cu un sistem de stabilizare optică Gimbal încorporat, Balanced Optical SteadyShot™, pentru captarea de imagini naturale și stabile și pentru înregistrare video de înaltă calitate. Modelul FDR-AX43 a fost realizat special pentru creatorii de conținut și vloggerii care își doresc să surprindă cadre de o calitate superioară care să treacă testul timpului.

 

Camera FDR-AX43 este partenerul ideal pentru cei care vor să capteze momentele speciale din timpul călătoriilor sau amintirile în familie, dar este, de asemenea, un instrument foarte eficient și versatile pentru creatorii de conținut, ca parte a studioului lor de acasă și al set-up-ului dedicate review-urilor de produs.  

 

Preț și disponibilitate

Modelul FDR-AX43 va fi disponibil în Europa începând cu iulie 2020 și va costa aproximativ 3400 lei.  

 

Informații complete despre produs sunt disponibile aici.

 

Mai multe detalii, povești, clipuri video și alte elemente interesante de conținut înregistrate cu noile camere Sony, dar și cu alte produse Sony, pot fi descoperite la www.sony.co.uk/alphauniverse. Hub-ul european de fotografie al Sony este disponibil în 22 de limbi și conține detalii despre produse, știri, competiții și datele actualizate ale evenimentelor Sony din fiecare țară.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.