Observ că, as usual, de fiecare dată când se aduce vorba de pensiile speciale, imediat se mută tunurile pe specialele pensii ale miliarilor, polițiștilor și jandarmilor. Pentru că, nu e așa, pensiile lor sunt cele speciale.

Hai să ne uităm puțin ce înseamnă, de fapt, pensie specială vs pensie militară, să nu ne fluturăm creierul aiurea.
Aceasta este metoda de calcul a pensiilor. Dar ce vedem noi aici? Că militarii au voie ca pensie media salariilor brute, dar maxim 65%.

Maior – 5.019 lei ( se adaugă sporuri)
Căpitan – 4.324 lei (se adaugă sporuri)
Locotenent gradație 4 – 3.445 lei
Sublocotenent – 2.958 lei
Plutonier gradație 4 – 3.107 lei (se adaugă sporuri)
Sergent major –2.933 lei (se adaugă sporuri)
Sergent gradația 4 – 2.618 lei
Caporal gradație 4 – 2.437 lei ( se adaugă sporuri)
Soldat – 2.236 lei

Armata nu e făcută din generali și colonei, ăia sunt cu Iordănescu și Năstase. Armata, baza ei, este formată din cei de mai sus. Ei sunt cei mulți, cei care sunt acolo ca, în caz de ceva, să ne apere. Majoritatea ofițerilor superiori ating, cu indugență, gradul de maior, la pensie. Iar plutonier adjutant șef, well, nu chiar toți.

Deci pensia unui militar sau a unui polițist normal, ofițer superior este, calculat că ajunge la maximul posibil, 65% din 5019 lei. Cea a unui subofițer, 65% din 3107 lei, da? Un caporal 65% din 2618 lei.
Acestea sunt pensiile alea uriașe care, de fapt, distrug bugetul româniei?

Citiți aici cât e salariul unui judecător român, comparat cu restul europei. Între timp, cifrele chiar s-au mai actualizat în sus.

Uitați-vă puțin la sumele astea câștigate de ăștia, Ei sunt ăia care eliberează violatori și mafioți, cei care declară că fetițele de 11 ani se îmbrăcau provocator, deci voiau sex cu violatorul lor de 54 de ani. Ei sunt, acolo, puși frumos, în tabel. Cel mai mic salariu de la ICCJ, ăia care au contestat vineri pensiile speciale la CC este de 26 000 de lei lunar.

Tudorel Toader încasează, lunar, de la statul român, 14 000 de euro. Există un magistrat în românia care ia, din 2005, o pensie de 41 000 de lei. Care, probabil, a fost ajustată cu inflația.

Dar da, problema reală care îi scarpină la glabelă pe anal-iștii români este, desigur, cu cât iese la pensie un soldat. Nu judecători, diplomați, parlamentari, grefieri, chiloți civili. Nu, militarii sunt problema.
Țara asta își merită soarta cu vârf și îndesat.

Și, ca să înțelegeți puțin că tot scandalul acesta este stupid, în orice stat cu drept roman, un drept câștigat prin lege devine imuabil. Indiferent de schimbările ulterioare de lege, principiul de drept al legii mai favorabile acționează întotdeauna. Prin urmare, orice ar face tembelii ăștia în parlament, orice curte constituțională le va da cu flit, pentru că așa spune legea, în absolut orice situație. Ei nu pot modifica decât pentru viitor, așteptând ca cei de acum să moară.

The end.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.